Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 13

Į kovą su Kauno „Žalgiriu“ jau gali mesti du stiprius naujokus

Kauno „Žalgiris“ turi būti pasirengęs, kad antradienio vakarą Eurolygos rungtynėse Belgrade vietos „Crvena zvezda“ leis į aikštę du aukšto kalibro krepšininkus, kurie šį sezoną dar nežaidė.

Emanuelis Terry ir Tayloras Rochestie jau treniravosi pagal Sašos Obradovičiaus nurodymus „Crvena zvezda“ pratybose pirmadienį.

Abu žaidėjai šį sezoną dar nesužaidė nė vieno mačo dėl skirtingų priežasčių.

E.Terry yra vienintelis „Crvena zvezda“ žaidėjas, kuris turėjo bėdų dėl COVID-19.

24 metų 206 cm ūgio amerikietis tik rugsėjo 17 dieną sudarė sutartį su Serbijos klubu, o tik atvykus į Belgradą jam buvo nustatytas užsikrėtimas koronavirusu. Apie tai buvo paskelbta rugsėjo 25 dieną.

Praėjo daugiau nei dvi savaitė, E.Terry pradėjo treniruotis su komanda ir gali pasirodyti aikštėje, nes pirktas ne tam, kad trintų atsarginių suolą.

Sunkiojo ir vidurio puolėjo pozicijose galintis žaisti amerikietis pernai buvo sudaręs dvi trumpalaikes sutartis su NBA klubais – sausį su „Phoenix Suns“, o vasarį su „Miami Heat“.

„Scanpix“ nuotr./Emanuelis Terry (kairėje) yra žaidęs NBA.
„Scanpix“ nuotr./Emanuelis Terry (kairėje) yra žaidęs NBA.

Debiutavęs, bet neįsitvirtinęs NBA jis persikėlė į Bandirmos „Teksut“, o šių metų kovo pradžioje sudarė sutartį su Jeruzalės „Hapoel“.

Sudėjus 14 mačų Turkijos klube ir dvejas rungtynes Izraelio komandoje, FIBA Čempionų lygoje jis rinko po 10,4 taško ir atkovojo po 8,7 kamuolio.

Dar greičiau į „Crvena zvezda“ sistemą turėtų įsilieti Tayloras Rochestie.

35 metų 185 cm ūgio amerikietis gynėjas tik prieš kelias dienas pasirašė sutartį su „Crvena zvezda“, bet jis jau yra rungtyniavęs šioje komandoje 2017-2018 m. sezoną.

„Scanpix“ nuotr./Tayloras Rochestie
„Scanpix“ nuotr./Tayloras Rochestie

„Svarbiausia, kad aš viską čia jau žinau, viską suprantu, – Belgrade sakė T.Rochestie. – O pirmoje vietoje sunkus darbas kasdien. Nesvarbu, prieš ką žaistume, kokia būtų padėtis, laimime ar pralaimime. Svarbiausias tikslas tikėti ir pasitikėti procesu. Tai nenutinka per naktį, mes turime būti geri tuo, ką darome kasdien.“

T.Rochestie per karjerą yra vilkėjęs keturiolikos komandų aprangą, o Eurolygoje pasirodęs su keliais klubais. 2014-2015 m. atstovaudamas „Nižnij Novgorod“ jis tapo rezultatyviausias Eurolygos sezono žaidėju, tuomet rinkęs po 18,9 taško.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Tayloras Rochestie
AFP/„Scanpix“ nuotr./Tayloras Rochestie

Per 2017-2018 m. sezoną „Crvena zvezda“ gretose jis pelnė po 13,4 taško ir 5 rezultatyvius perdavimus, tik po karjeros etapo Kinijoje sugrįžimas į Europą nebuvo toks efektyvus – praėjusį sezoną R.Rochestie vilkėjo panašių spalvų Pirėjo „Olympiakos“ aprangą, bet tepelnė po 4,6 taško Eurolygoje.

Su E.Terry ir T.Rochestie „Crvena zvezda“ dabar savo gretose turi penkis amerikiečius.

Euroleague.net nuotr./Belgrado „Crvena zvezda“
Euroleague.net nuotr./Belgrado „Crvena zvezda“

Jordanas Loydas yra pelnantis daugiausiai taškų (po 22,5), Langstonas Hallas – daugiausiai rezultatyvių perdavimų (po 7), o Torrianas Waldenas daugiausiai klystantis (po 4,5).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas