Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 03 10

Į Lietuvą atvykęs J.Mačiulis įvardijo Š.Jasikevičiaus pakeitimus „Žalgiryje“

Madrido „Real“ (5-4) legionierius Jonas Mačiulis ketvirtadienį su komanda atskrido tiesiai į Kauną, kur žais Eurolygos rungtynes su Lietuvos čempionu „Žalgiriu“ (2-7). Lietuvos rinktinės lyderis teigė, kad iš „Žalgirio“ tikisi geros kovos ir sunkių rungtynių.
Jonas Mačiulis
Jonas Mačiulis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Eurolyga | Penktadienis | Kauno „Žalgiris“ – Madrido „Real“ | 19:45 | „Žalgirio“ arena​

„Žiūriu, kaip žaidžia „Žalgiris“, visada žinau, kaip jiems sekasi“, – apie pastarąjį kauniečių pralaimėjimą „Juventus“ kalbėjo J.Mačiulis.

„Rungtynių tikimės kietų, agresyvių, tikrai sunkių, nes „Žalgiris“ tikrai žymiai geriau žaidžia namuose, manau, bus pikti po pastarojo pralaimėjimo. Tikrai esame nusiteikę rimtai kovai.“

„Karališkasis“ klubas į Kauną atvyko be vieno savo pagrindinių žaidėjų, po traumos vis dar sveikstančio Rudy Fernandezo. Būtent traumas J.Mačiulis išskyrė kaip didžiausią „Real“ šio sezono bėdą.

Madrido klubas Eurolygoje tik per plauką prasimušė į „Top 16“ etapą, tačiau ir jame nežengia taip užtikrintai, kaip norėtų.

„Iš pradžių grįžome visi po ilgų čempionatų, praktiškai visi rinktinėms atstovavę nariai čempionatuose ėjome iki paskutinių dienų, nebuvo kada pailsėti. Kamavo smulkios traumos. Daug rungtynių iš eilės ir nėra kada pasigydyti.

Pirmasis etapas Eurolygoje buvo labai sunkus, dabar irgi kapstomės. Tris savaites buvo S.Llullas iškritęs, paskui F.Reyesas, tada A.Nocioni. Kamuoja mus tokios bėdos.

Pirmasis etapas Eurolygoje buvo labai sunkus, dabar irgi kapstomės. Tris savaites buvo S.Llullas iškritęs, paskui F.Reyesas, tada A.Nocioni. Kamuoja mus tokios bėdos. Manau, kad įtakos mūsų blogam žaidimui tikrai daugiausia turėjo traumos ir nuovargis, o ne nosies užrietimas“, – kalbėjo krepšininkas.

Vis dėlto po savosios traumos pasveikęs lietuvis savaitgalį Ispanijos čempionate sužaidė naudingiausias ir rezultatyviausias sezono rungtynes. Anot J.Mačiulio, trauma jam padėjo užsimiršti.

„Forma yra nebloga, ta čiurnos trauma galima sakyti net išėjo į naudą, nes pailsinau galvą, atsigavau ir pailsėjau nuo krepšinio. Gal tuo ir gerai, nors padarinius dar truputį jaučiu“, – teigė „Real“ puolėjas.

Kalbėdamas apie Šarūno Jasikevičiaus vadovavimą komandai, Jonas išskyrė  vieną aspektą, kurį „Žalgirio“ vyriausiasis treneris daro kitaip nei anksčiau: 

„Žaidimo braižas labai negali keistis, nes žaidėjai liko tie patys. Tačiau pasidarė kietesnis žaidimas, pradėjo kartais spausti, atsirado geresnis žaidėjų stipriųjų pusių išnaudojimas. Kažkiek ir pasikeitė iš tikrųjų.“

Pokalbį J.Mačiulis užbaigė užsimindamas apie planus vasarą žaisti rinktinėje. Krepšininkas teigė, kad apie Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių burtus jis dar negalvoja, tačiau tradiciškai sakė, kad norint tapti čempionu, žaisti teks su visais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas