Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 10

Į mūšį su „Žalgiriu“ pasmerktas stojęs R.Kurtinaitis: „Tai buvo didžiulė problema“

Rimas Kurtinaitis nuleidęs galvą žengė palei Mytiščių arenos šoninę liniją pasveikinti oponento su pergale. Tačiau tai buvo rezultatas, su kuriuo jis galėjo susitaikyti. Traumų ir COVID-19 nušienauta jo treniruojama „Chimki“ ekipa pritrūko jėgų pasipriešinti Kauno „Žalgiriui“ 70:84.

R.Kurtinaitis į aikštę galėjo išleisti tik 7 savo žaidėjus.

Aštuntas ir paskutinis likęs ant suolo – Dairis Bertanis, buvo traumuotas. Jį „Chimki“ registravo tik dėl minimalaus krepšininkų skaičiaus Eurolygos rungtynėms.

Net penki teigiami koronaviruso testai (Janis Timma, Jordanas Mickey, Gregas Monroe, Maksimas Baraškovas, Jevgenijus Voronovas), dvi traumos (Aleksejus Švedas ir Stevanas Jovičius) bei saviizoliacijos taisyklės (Errickas McCollumas) atėmė iš Rimo Kurtinaičio visus kozirius.

R.Kurtinaitis nuo suolo kėlė net 20-metį Vladislavą Odinokovą, kuriam po kelerių metų „Chimki“ dubleriuose tai buvo debiutas Eurolygoje. Beje, jaunasis rusas nustebino – per 18 minučių įrideno 11 taškų.

Ryškiausi likę „Chimki“ lyderiai Jonas Jerebko ir Devinas Bookeris turėjo žaisti atitinkamai po 38 ir 36 minutes.

37-erių veteranas Sergejus Monia turbūt neatsimena, kada žaidė 30,5 minutės. 35-ąjį jubiliejų mačo dieną minėjęs Jegoras Vialcevas žaidė 25-ias, Sergejus Karasiovas – 27, Viačeslavas Zaicevas – 26 minutes.

Palyginimui, „Žalgirio“ gretose Augustine'as Rubitas rungtyniavo ilgiausiai – 29 minutes. Nė vienas kitas žalgirietis neišbuvo ant parketo daugiau nei 26 minučių.

VIDEO: Pergalė Rimo Kurtinaičio teritorijoje: gražiausi „Žalgirio“ momentai

„Noriu pasveikinti žalgiriečius su pergale. Šiandien jie buvo stipresni, – po rungtynių sakė R.Kurtinaitis. – Nenoriu ieškoti pasiteisinimų, bet šiam pralaimėjimui buvo priežasčių.

Sunku žaisti Eurolygos rungtynes su šešiais žaidėjais. Nesvarbu, ar žaidi namuose, ar išvykoje. Tai buvo didžiulė problema.

Bet manau, kad mano žaidėjai šiandien padarė maksimumą. Dabar belieka sulaukti savo traumuotų ir sergančių žaidėjų grįžtant.“

VIDEO: „urBONUSas“: gandai apie „Rytą“, nauja jėga Vilniuje ir COVID-19 „Žalgiryje“

Į nepavydėtiną situaciją patekusį kolegą po pergalės guodė net „Žalgirio“ vyr. treneris Martinas Schilleris: „Nuoširdžiai linkiu Chimkams daug sėkmės, kad jų nevytų traumos ir ypač ligos. Tikiuosi, kad jie greitai susitvarkys.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas