Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 27

Į priekį žengęs Šaras: „Laimėjome tik vieną raundą, daugiau nieko“

1-0. Karas dar nelaimėtas, bet Šarūnas Jasikevičius triumfavo pirmajame Eurolygos atkrintamųjų mūšyje prieš Kauno „Žalgirį“. „Gera pergalė, bet šita pergalė yra tik vienas taškas, ji nieko nereiškia“, – labai solidaus starto atkrintamosiose nesureikšmino Šaras.

Jau pirmosios minutės nieko gero nežadėjo „Žalgiriui“, kuris klimpo katalonų gynyboje, o kitoje aikštės pusėje arba leisdavo varžovams pelnyti taškus, arba imti vieną kamuolį po kito puolime.

Š.Jasikevičiaus komandą į priekį tempė 9 greitus taškus pelnęs Nikola Mirotičius, o „Barca“ jau aštuntą rungtynių minutę mėgavosi 14 taškų persvara (20:6).

Tiesa, tas pats N.Mirotičius kiek išgąsdino Š.Jasikevičių ir „Barcelona“ sirgalius, kai nesėkmingai nusileidęs ant žemės nikstelėjo čiurną ir šlubuodamas paliko aikštę.

Svečius iš Kauno kovai prikėlė nuo suolo aikštėje pasirodę Tomas Dimša ir Laurynas Birutis, o minutės pertraukėlę griebęs Šaras atskaitė moralą L.Biručiui arti krepšio kamuolį leidusiam priimti Sertacui Sanli.

Antrajame kėlinyje žalgiriečiai su blykstelėjusiu Dovydu Giedraičiu priešakyje vienu metu pelnė 7 taškus iš eilės ir kirpo katalonų persvarą nuo 16 taškų iki 9, bet dviem tritaškiais pirmąją mačo pusę užbaigę Šaro vyrai su į aikštę grįžusiu N.Mirotičiumi įpusėjus susitikimui įtikinamai pirmavo 48:31.

„Mūsų puolimo sprendimai yra gana neblogi, esame padarę tik 4 klaidas, o tai yra vienas svarbiausių dalykų – privalome saugoti kamuolį“, – po dviejų kėlinių sakė savo auklėtinių žaidimu patenkintas Š.Jasikevičius.

Daugiau problemų „Žalgiris“ jam sukėlė po ilgosios pertraukos, kai žaliai-balti pagaliau ėmė pralaužinėti kataloniškus įtvirtinimus ir sumetė 22 taškus per trečią kėlinį, bet į kiekvieną rimtesnį svečių mėginimą „Barca“ rasdavo atsakymą ir užtikrintai laikė dviženklę persvarą.

Kilti į paskutinį šturmą žalgiriečiai pabandė pačioje ketvirto kėlinio pradžioje, bet nuostabias rungtynes sužaidęs ir 17 taškų pelnęs Sertacas Sanli, savo buvusią komandą skriaudęs Rokas Jokubaitis ir kiti neleido svečiams iš Kauno pagalvoti apie intrigą pirmose ketvirtfinalio rungtynėse – mėgavęsi katalonai galiausiai sutriuškino „Žalgirį“ 91:69.

Tai buvo jau ketvirtas iš eilės kartas, kai Šaro „Barca“ sutriuškina „Žalgirį“ Katalonijoje – tai jie daro vidutiniu 22 taškų skirtumu.

„Gerai žaidėme daugumoje situacijų. Išėjome truputį per minkšti trečiajame kėlinyje, per kiekvieną momentą, kai tik nepadarydavome baudos ar nesilaikydavome plano, „Žalgiris“ padarydavo 5:0 ar 6:0. Reikia kuo greičiau užmiršti. Gera pergalė, bet šita pergalė yra tik vienas taškas, ji nieko nereiškia“, – po laimėjimo kalbėjo Šaras.

– Kas labiau lėmė pergalę – jūsų gera gynyba ar „Žalgirio“ prastas puolimas?

– Nežinau, už „Žalgirį“ sunku šnekėti. Manau, kad mes padarėme gerų dalykų gynyboje. Vėlgi, kiekvieną sykį, kai kažkur užsižiopsodavome, mus iškart nubausdavo.

– Ar matote žingsnį į priekį atkrintamosiose lyginant su reguliariu sezonu?

– Tikrai neblogai buvo ir reguliariame sezone. Ypač antroje pusėje buvo labai daug gerų rungtynių prieš labai geras komandas. Sunku pasakyti.

zalgiris.lt nuotr./Achille Polonara ir Nikola Mirotičius
zalgiris.lt nuotr./Achille Polonara ir Nikola Mirotičius

– Rokui Jokubaičiui buvo pora sunkesnių mačų po ligos Ispanijos lygoje. Kaip šiandien įvertintumėte jo pasirodymą (R.Jokubaitis pelnė 12 taškų ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus)?

– Manau, kad šiandien tikrai solidžiai abu įžaidėjai – ir Sato (Tomašas Satoransky – aut. past.), ir Rokas. Sato tikrai valdė komandą, Rokas irgi valdė komandą. Tikrai daug iš įžaidėjų gavome, bet reikia kuo greičiau užmiršti. Laukiame reakcijos iš „Žalgirio“.

– Mirotičius žaidė mažiausiai šį sezoną. Ar čia dėl nikstelėtos kojos pirmajame kėlinyje, ar dėl to, kad anksti pasiekėte didelį skirtumą?

– Nežinau. Bandau, kad žaistų visi, kiekvieną galimybę, kai yra. Kažkas buvo su koja, bet pasakė, kad yra pasiruošęs žaisti. Daugiau sutapo su matchupais, kad mums tiko Kaliničius ketvirtoje pozicijoje kartu su Martinezu ir kažkaip pataupėme.

– Kokiais būdais stengsitės prisibelsti į savo auklėtinių galvas, kad neužsiliūliuotų prieš antrąsias rungtynes?

– Kalsiu į galvas (šypsosi).

– Gal priminsite seriją Stambule su „Fenerbahče“, kai dar treniravote „Žalgirį“ ir pirmą mačą pralaimėjote 43:76, bet antrąjį susitikimą laimėjote?

– Yra daug ką priminti. Galima priminti „Žalgiris“ – „Fenerbahče“, galima priminti Sienos „Montepaschi“ – Pirėjo „Olympiakos“ (graikų klubas tuomet laimėjo pirmąjį mačą 89:41, bet galiausiai pralaimėjo seriją 1-3 – aut. past.). Laimėjome tik vieną raundą, daugiau nieko.

– Kaip sugebėjote Rolandą Šmitą palikti su blogiausiu sezono pasirodymu (0 naudingumo balų)?

– Manau, kad jis prametė keletą savo metimų. Kai kuriose situacijose buvo gerai dengiamas. Sakau, reikia laukti, jis vienas iš žaidėjų, kuris bandys rodyti reakciją. Rolandas – puikaus charakterio, reikia būti pasiruošusiems.

– Ką manote apie visą jo sezoną „Žalgiryje“?

– Nuostabus sezonas jam. Tokio sezono reikėjo, jis buvo Mirotičiaus šešėlyje. Manau, kad jis pas mus žaidė užtektinai minučių, bet jis norėjo dar daugiau. Buvo aišku, kad jis turės puikų sezoną, nes yra puikioje vietoje.

zalgiris.lt nuotr./Karštas atkrintamųjų startas: „Barcelona“ – „Žalgiris“
zalgiris.lt nuotr./Karštas atkrintamųjų startas: „Barcelona“ – „Žalgiris“

– Kiek esate patenkinti sirgalių reakcija, kurie garsiai palaikė ir neleido pasireikšti „Žalgirio“ sirgaliams?

– „Palau Blaugrana“ yra maža salė su gera akustika. Per atkrintamąsias čia tikrai gera atmosfera.

– Ar turite naujienų dėl Cory Higginso sveikatos?

– Neturiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas