Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 11 02

Intensyvumo pavyzdys: į Barseloną savo įpročius perkėlusiam Šarui prilygsta tik vienas treneris

Šarūnas Jasikevičius garsėja kaip itin reiklus treneris, iš savo auklėtinių reikalaujantis maksimalios koncentracijos ir intensyvumo. Kad išlaikytų pastarąjį, Šaras nevengia rotuoti žaidėjų ir šį sezoną eilinį kartą atsidūrė tarp daugiausiai keitimų atliekančių Eurolygos trenerių.

Keitimų gausa Š.Jasikevičius pasižymėjo ir per penkis savo sezonus Kauno „Žalgiryje“.

Šaras net keturis sezonus iš eilės (2016-2020 m.) pirmavo Eurolygoje pagal vidutinį keitimų skaičių per rungtynes ir tik pirmajame savo 2015-2016 m. sezone, kai prie komandos vairo stojo tik sausį, turnyre buvo antras.

„Twitter“ vartotojas Darius Garuolis paskaičiavo, kad antras jis yra ir šiemet, „Barcelona“ žaidėjus keisdamas po 41 kartą per mačą ir atsilikdamas tik nuo Sašos Obradovičiaus, kuris Belgrado „Crvena zvezda“ krepšininkus rotuoja dar dažniau, atlikdamas net po 42 keitimus.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Saša Obradovičius (dešinėje)
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Saša Obradovičius (dešinėje)

S.Obradovičiui priklauso ir šio sezono Eurolygos rekordas – „Crvena zvezda“ laimėtame mače prieš Maskvos CSKA žaidėjus jis pakeitė net 59 kartus. Šaras šį sezoną daugiausiai keitimų atliko rungtynėse su Atėnų „Panathinaikos“ – 50.

Tiesa, nors šiemet Šarui atsirado konkurentas, pats lietuvis tiek keitimų, kiek šiemet daro Barselonoje, iki tol nedarė per nė vieną sezoną Eurolygoje.

D.Garuolio duomenimis, Šaras iki tol niekada per mačą vidutiniškai neatlikdavo po 40 keitimų. Jo rekordas buvo pasiektas 2018-2019 m. sezone, kai „Žalgirio“ žaidėjai per mačą pasikeisdavo vidutiniškai 39,9 karto.

Finalo ketvertu pasibaigusiame 2017-2018 m. sezone Š.Jasikevičius žaidėjus keitė vid. 39,6 karto, koronaviruso pandemijos užbaigtame 2019-2020 m. sezone – 39,1 karto, 2016-2017 m. sezone – 35,5 karto, o 2015-2016 m. sezone – 32,1 karto.

Įdomu tai, kad 41 keitimas per susitikimą yra dešimtas didžiausias rodiklis per visą turnyro istoriją.

Visi šie rodikliai yra didesni nei keitimų skaičius, kurį šį sezoną atlieka naujasis „Žalgirio“ treneris Martinas Schilleris. Austras žalgiriečius per susitikimą pakeičia vid. 30,8 karto.

Tiesa, tai irgi yra gana aukštas rodiklis, nes dabartinis „Žalgirio“ vairininkas pagal tai nusileidžia tik penkiems Eurolygos treneriams – S.Obradovičiui, Š.Jasikevičiui, Ettore Messinai (Milano „Olimpia“), Andrea Trinchieri (Miuncheno „Bayern“) ir TJ Parkeriui (Vilerbano ASVEL).

Dariaus Garuolio grafikas/2020-2021 m. sezono keitimų vidurkiai
Dariaus Garuolio grafikas/2020-2021 m. sezono keitimų vidurkiai

Mažiausiai keitimų Eurolygoje jau ne pirmą sezoną atlieka dabartinis Pirėjo „Olympiakos“ vairininkas Georgios Bartzokas. Jis šį sezoną žaidėjus per rungtynes keičia vid. 20 kartų.

Mažiausiai keitimų atliekančiu treneriu graikas buvo ir 2016-2017, 2017-2018 bei 2019-2020 m. sezonuose.

Tarp mažiausiai žaidėjus rotuojančių specialistų Eurolygoje yra ir Rimas Kurtinaitis.

Maskvos srities „Chimki“ žvaigždėms vadovaujantis kaunietis šį sezoną žaidėjus keičia vid. 24 karto ir pranoksta tik Pablo Laso (Madrido „Real“) ir G.Bartzoką.

Praėjusiame sezone Kurtis su 25,4 keitimų vidurkiu buvo šeštas nuo galo, o 2015-2016 m. sezone žaidėjus keitė 23,2 karto ir lenkė tik tuometinį Vitorijos „Baskonia“ strategą Velimirą Perasovičių.

Šį sezoną R.Kurtinaičiui rotuoti žaidėjus labai trukdė COVID-19, kai dėl užsikrėtimų kai kuriose rungtynėse Pamaskvės klubas teturėjo po 8 žaidėjus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas