Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 24

Ir Šaro, ir M.Schillerio kviestas „Real“ įžaidėjas: „Garbė būti siejamam su „Žalgiriu“

Ketvirtadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ laukia išskirtinis varžovas – karališkasis Madrido „Real“. Ispanijos superklubo marškinėlius vilkės įžaidėjas, kurį praeityje į Kauną kvietė ir Šarūnas Jasikevičius, ir Martinas Schilleris. 15min portale – pokalbis su Nigelu Williamsu-Gossu, karjeros kelyje sutikusiu ne vieną puikiai Lietuvos sirgaliams pažįstamą krepšinio personą.
Ketvirtadienis | Eurolyga | „Žalgiris“ – „Real“ | 20:00 | Kaunas

Krasnodaro „Lokomotiv“ gretose žibėjęs Nigelas Williamsas-Gossas 2021-ųjų vasarą buvo tarp geidžiamiausių prekių laisvų agentų turguje.

27-erių metų 188 cm ūgio atakų organizatorių medžiojo daugybė Europos klubų, tarp kurių – ir Martino Schillerio vadovaujamas Kauno „Žalgiris“.

Lietuvos čempionų strategas su šiuo žaidėju 2019–2020 metų sezone „Utah Jazz“ dukterinėje komandoje „Salt Lake City Stars“.

Tai nebuvo pirmas kartas, kai N.Williamsas-Gossas traukė žaliai baltų akį. 2018-aisiais ant jo tinklus metė Šarūnas Jasikevičius, vos tik grįžęs iš Eurolygos finalo ketverto Belgrade.

„Galiu patvirtinti šiuos gandus. 2018-aisiais turėjome daug pokalbių su Šaru, o mūsų santykiai su treneriu M.Schilleriu yra puikūs dar nuo mūsų laiko „Utah Jazz“ organizacijoje. Mes kalbėjomės su Martinu praėjusią vasarą, bet dėl kai kurių smulkių detalių susitarimo pasiekti nepavyko. „Žalgiris“ – vienas geriausių klubų Europoje. Akivaizdu, jog šis klubas turi nuostabią sirgalių bazę. Man garbė būti siejamam su tokiu nuostabiu klubu“, – Eurolygos rungtynių Kaune išvakarėse kalbėjo N.Williamsas-Gossas.

15min ir Euroleague nuotr./Martinas Schilleris ir Šarūnas Jasikevičius
15min ir Euroleague nuotr./Martinas Schilleris ir Šarūnas Jasikevičius

„Šaras – vienas geriausių trenerių Europoje. Dėl to nėra jokių abejonių, kadangi jo darbas „Žalgiryje“ buvo neįtikėtinas, o su „Barcelona“ jis jau pirmajame sezone pasiekė Eurolygos finalą. Jie žaidžia puikiai ir šį sezoną. Apie Šarą negalima pasakyti nieko blogo, nes jo karjera kol kas yra įspūdinga“, – sakė N.Williamsas-Gossas, iškart pasidalijęs mintimis ir apie kitą į „Žalgirį“ kvietusį strategą.

„Smagu buvo Jutoje dirbti ir mokytis iš Martino, – kalbėjo Madrido ekipos legionierius iš JAV. – Jis puikiai balansuoja tarp reiklumo ir pasitikėjimo žaidėjais ribos. Man labai patiko žaisti Martino komandoje – jis suteikia jausmą, kad yra atskleidžiamos visos geriausios tavo savybės, bet jis niekada neduoda pamiršti, jog spaus tave, jei kažko neišpildysi. Nuostabi patirtis. Man buvo didžiulė garbė dirbti kartu su Martinu.“

Kaip N.Williamsas-Gossas reagavo į žinią, jog „Žalgiris“ vos po antrųjų Eurolygos rungtynių išsiskyrė su M.Schilleriu?

„Tai yra verslas. Aš nepriklausau „Žalgirio“ organizacijai, nežinau klubo vidaus, tai negaliu apie tai kalbėti. Kaip bebūtų, krepšinis yra verslas, o gyvenimas tęsiasi“, – 15min sakė krepšininkas.

Galiausiai 2021-ųjų vasarą buvęs Manto Kalniečio, Mindaugo Kuzminsko, Janio Strelnieko ir Patricko Millerio bendraklubis, kuris yra žaidęs Nenado Čanako vadovaujamoje Belgrado „Partizan“ komandoje bei Pirėjo „Olympiakos“ ekipoje, kurioje Davido Blatto asistentu tuo metu dirbo Kęstutis Kemzūra, rankomis dėl dvejų metų kontrakto sukirto su Madrido „Real“.

N.Williamso-Gosso etapas Ispanijos sostinėje nesiklosto itin sėkmingai – praėjusį savaitgalį jis nuo atsarginių suolo stebėjo Roko Jokubaičio benefisą ketvirtajame kėlinyje bei „Barcelona“ pergalę Ispanijos taurės finale.

„Manau, kad šį klausimą turėtumėte užduoti treneriui“, – paklaustas kodėl nerungtyniavo pusfinalyje ir finale, atkrito „Real“ įžaidėjas.

Euroleague.net/Nigelas Williamsas-Gossas
Euroleague.net/Nigelas Williamsas-Gossas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas