Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 16

Iš E.Atamano lūpų – pagyros M.Grigoniui ir receptas, kaip išjungti „Žalgirio“ variklį

Ergino Atamano kumščiai ir vėl suspausti. Įspūdingame trileryje jo treniruojama Atėnų „Panathinaikos“ komanda 73:71 įveikė Kauno „Žalgirį“ ir išsiuntė Lietuvos čempionus namo su keturių pralaimėjimų serija. O specialistas iš Turkijos pratęsė savo sėkmingus pasirodymus prieš Kauno ekipą ir vėl sustabdė kitoms komandoms nesulaikomą kauniečių vedlį.
Erginas Atamanas vėl sustabdė Keenaną Evansą
Erginas Atamanas vėl sustabdė Keenaną Evansą / Scanpix ir zalgiris.lt nuotr.

Vienas Atėnų „Panathinaikos“ himno posmų skamba šitaip:

„Graikija yra laiminga turėdama tokią komandą /
Kuri visa randa raktą į pergalę.“

Nors pastaraisiais metais tą raktą „žalieji“ buvo pametę, į Atėnus atvykęs Erginas Atamanas su savimi atsivežė raktelį, skirtą atrakinti pergalėms prieš „Žalgirį“.

Jau 21-ą kartą per savo vyr. trenerio karjerą turkas stojo į kovą prieš garsiausią Lietuvos klubą.

14 kartų jis džiaugėsi pergalėmis, nugalėjęs kauniečius su Sienos „Montepashi“, Stambulo „Galatasaray“ ir Stambulo „Anadolu Efes“ klubais.

Dabar prie šio sąrašo E.Atamanas pridėjo ir „Panathinaikos“, kai išplėšė dramatišką pergalę žalgiriečiams iš panosių karštoje OAKA arenos atmosferoje.

„Pirmoje pusėje prametėme 9 baudų metimus, o atsilikome 3 taškais, – po rungtynių į labiausiai jam užstrigusį statistikos komponentą pirštu bedė turkas. – Puolime nesužaidėme pačių geriausių rungtynių, bet nebuvo blogai. Gynyboje pasirodėme labai gerai, vienintelė problema, kurią turėjome antroje pusėje, buvo Šmito metimai po pikenpopų. Tai įvyko dėl to, jog Mitoglou pavargo, nors jis ir sužaidė nuostabias rungtynes. Nepaisant nuovargio, norėjau jį laikyti aikštėje dėl puolimo, o dėl to kentėjo gynyba, nes Šmitas gavo metimus ir pataikė. Gerai, kad svarbiausiu metu taškus pelnė Sloukas ir Grantas.

Buvo sunkios rungtynės, nesugebėjome gerai kautis dėl kamuolių, bet radome būdą, kaip laimėti rungtynes.“

VIDEO: Lemiamos savo pražangos nepripažinęs R.Šmitas: „Labai skaudus pralaimėjimas“

„Žalgiris“ iki paskutinės sekundės laikė išsigelbėjimo viltį, nors šiose rungtynėse praktiškai neturėjo savo pastarųjų sezonų vedlio Keenano Evanso.

Tarsi ne savas Atėnuose pasijutęs amerikietis sužaidė blogiausias šio sezono rungtynes ir vieną blogiausių mačų per savo etapą „Žalgiryje“.

6 taškai (2/3 dvit., 0/2 trit., 2/2 baud.), 4 rezultatyvūs perdavimai, bet 5 klaidos, 3 pražangos ir tik 6 naudingumo balai per 31 minutę degė prie K.Evanso po susitikimo.

zalgiris.lt nuotr./Keenanas Evansas
zalgiris.lt nuotr./Keenanas Evansas

Blogiau su „Žalgirio“ marškinėliais jis žaidė tik kartą. Ir ne prieš bet ką kitą, o prieš E.Atamaną, kai praėjusiame sezone į turko dar tada treniruoto „Anadolu Efes“ krepšį sukrapštė vos 4 taškus (2/5 dvit., 0/4 trit.), 5 rezultatyvius perdavimus ir 3 naudingumo balus.

15min paprašė E.Atamano pasidalinti receptu, kaip perkąsti kitoms komandoms pernelyg kietą „Žalgirio“ riešutėlį.

„Kai analizuoji „Žalgirio“ žaidimą, matai, kad Evansas yra geriausias jų taškų rinkėjas ir kūrėjas. Jis pelno po 16 taškų, atlieka po 4,5 rezultatyvaus perdavimo. Prieš jį turėjome žaisti agresyviai, naudojome prieš jį hedge out ir trap gynybas. Kelis kartus iš tų situacijų mus baudė Rolandas Šmitas, bet manau, Jerianas Grantas padarė puikų darbą gindamasis prieš Evansą“, – aiškino 57-erių specialistas, kuriam tai – 18-as sezonas Eurolygoje.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Erginas Atamanas
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Erginas Atamanas

E.Atamano schemose šį sezoną labai svarbų vaidmenį užima ir lietuvis Marius Grigonis.

Jis rungtynes su „Žalgiriu“ pradėjo starto penkete, buvo paskutinis, kurį komandos treneris pakeitė, o galiausiai sužaidė net 35 minutes – mažiau tik už naudingiausią mačo žaidėją Konstantiną Mitoglou.

Nors M.Grigoniui statistiškai rungtynės nebuvo pačios sėkmingiausios (7 taškai, 2/7 metimai ir 5 naudingumo balai), jam neįprastoje trečioje pozicijoje lietuvį išnaudojantis E.Atamanas po pergalės gyrė M.Grigonį ir aiškino jam skirtą vaidmenį komandoje.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Mathias Lessortas ir Marius Grigonis
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Mathias Lessortas ir Marius Grigonis

„Komanda sukonstruota taip, kad trečioje pozicijoje žaidžia Grigonis ir Papapetrou. „Efes“ daugybę metų mano komandose trečioje pozicijoje žaidė Krunoslavas Simonas ir Elijah Bryantas, tad dabar Grigonis gavo tokį patį vaidmenį. Galbūt šiandien jam nebuvo pačios geriausios rungtynės, bet kol kas šį sezoną jis žaidžia žymiai geriau negu pernai, kai rungtyniavo antroje pozicijoje“, – teigė E.Atamanas.

VIDEO: K.Maksvytis rado pozityvo pralaimėjime: „Šiandien buvo nemažai gerų dalykų“
VIDEO: Po nesėkmės Atenuose – A.Butkevičiaus įžvelgtas pozityvas: „Dėjome žingsnį į priekį“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas