Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 14

Kazį Maksvytį nustebino Serbijos sirgaliai: „Aš už tokį krepšinį“

Kazys Maksvytis buvo nustebintas Serbijos sirgalių elgesiu rungtynėse su Belgrado „Crvena Zvezda“, kurias Kauno „Žalgiris“ pralaimėjo 73:77.
Eurolygos rungtynėse „Baskonia“ įveikė „Žalgirį“. Kazys Maksvytis
Eurolygos rungtynėse „Baskonia“ įveikė „Žalgirį“. Kazys Maksvytis / zalgiris.lt nuotr.

Įtampa tarp šių dviejų klubų kilo dar praėjusio sezono pabaigoje. Tada „Crvena Zvezda“ krepšininkai atsisakė laikyti plakatą „stabdykite karą“ ir sulaukė įžeidžiančių skanduočių Kaune. Tribūnose tada plevėsavo NATO vėliava.

„Parodykime jiems, kad nepamiršome keiksmų ir įžeidimų ne tik prieš mūsų klubą, bet ir prieš visus serbus, nes mes esame broliškos Rusijos pusėje. Sumindykime juos ir atkeršykime ne tik už pralaimėjimą aikštėje, bet ir už nesąžiningą atmosferą tribūnose. Serbija ir Rusija yra broliai“, – taip rašė „Crvena Zvezda“ sirgaliai instagrame prieš antradienio rungtynes.

Tribūnose Aleksandro Nikoličiaus halėje buvo karšta, keli aistruoliai mosavo Rusijos vėliavomis. Per vieną iš pertraukėlių serbai skandavo „Serbija! Kosovas!“, taip siųsdami žinutę, jog vis dar nelaiko Kosovo nepriklausoma valstybe. Nors tokia ji yra jau 15 metų.

Vis dėlto serbai K.Maksvytį sužavėjo.

„Nustebino priešiškumas prieš rungtynes, bet dar labiau nustebino aplodismentai po rungtynių, – sakė treneris. – Buvo tikri aplodismentai. Aš už tokį krepšinį, krepšinio kalbą. Abi krepšinio šalys. Manau, kad ir lietuviai gerbia, ir serbai gerbia Lietuvos krepšinį. Smagu žaisti tokioje sunkioje atmosferoje.“

VIDEO: Vildoza career night leads Zvezda to slim win! | Round 13, Highlights | Turkish Airlines EuroLeague

Kalbėdamas apie rungtynes K.Maksvytis ieškojo pralaimėjimo priežasčių.

„Neturiu jokių priekaištų. Kovėsi, buvo rungtynėse. Kelis kartus turėjome trapią persvarą, kurios nepavyko išsaugoti. Rungtynių pabaigą sužaidėme prasčiau. Klaidos išsimetant kamuolį, nesusikalbėjimas. Tai nemažai mums kainavo. Paskutinėse trijose atakose varžovai paėmė kamuolius puolime, tas irgi buvo labai svarbu. Puolime porą gerų metimų išsimetė Dovis Giedraitis, porą klaidų padarėme. Nieko nekeisčiau ir dabar – duočiau kamuolį Keenanui Evansui arba Edgarui Ulanovui“, – sakė K.Maksvytis.

Paskutinėje atakoje, pasak trenerio, K.Evansas turėjo išsikeisti gynėjais su komandos draugu ir atakuoti pats. Bet suklydo.

Ignas Brazdeikis ir Mantas Kalnietis rungtynes praleido dėl ligos, Lukas Lekavičius ilgam iškritęs dėl traumos.

„Tomas Dimša ir Karolis Lukošiūnas atėjo tiesiai iš patalo ir žaidė, – dėstė K.Maksvytis. – Jų tikslas buvo nuimti minutes nuo Keenano, gal kiek trūko agresyvumo, bet jie padarė gerą darbą. Komandoje jautėsi, kad yra daug sergančių, Lukas traumuotas, kas užkimęs, kas su sloga.“

Paprastai „Žalgiris“ lemiamu metu žaidžia labai užtikrintai, tačiau Belgrade to nebuvo.

„Ar tai nuovargis, ar įtampa, bet tokiose situacijose dažniausiai darome mažai klaidų. Išsimetant kamuolį iš užribio, kai komandos draugas laisvas, o kitas uždengtas... Ar kovojant dėl kamuolio. Lyg apsiginam ir duodam tris šansus. Galvoju, kad nuovargis“, – užbaigė K.Maksvytis.

Kitas rungtynes „Žalgiris“ žais ketvirtadienį namuose su Madrido „Real“, susitikimo pradžia – 20 val.

VIDEO: K.Maksvytis: „Prasčiau sužaidėme rungtynių pabaigą“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas