Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 23

Iš klampių rungtynių pergalingai išbridę žalgiriečiai pasinaudojo akivaizdžia varžovų bėda

Svetingai Belgrado „Crvena zvezda“ krepšininkus priėmęs Kauno „Žalgiris“ išlydėjo svečius negailestingai. Nuvaikę serbus žalgiriečiai antroje mačo dalyje praleido tik 18 taškų ir pasiekė pergalę 75:62.
Marius Grigonis
Marius Grigonis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Mes prastai gynėmės, nedavėme jokio kontakto ir tai buvo problema. Nežinau, kiek praleidome taškų po pertraukos, bet neabejoju, kad buvo nedaug“, – po mačo kalbėjo rungtynių žaidėju išrinktas M.Grigonis.

„Crvena zvezda“ per trečią ir ketvirtą kėlinius pelnė tik 18 taškų, kai per pirmąjį – net 26. Lemiamoje 10 minučių atkarpoje žalgiriečiai praleido vos 4 taškus.

Prie to prisidėjo ir kuklios „Crvena zvezda“ pajėgos. Dėl koronaviruso į Kauną neatvyko net keturi legionieriai, o vienas – pagrindinis įžaidėjas Corey Waldenas, liko ant suolo „Žalgirio“ arenoje.

„Naudojomės situacija. Jiems trūko kai kurių žaidėjų ir tai buvo jų problema. Tiesiog ja pasinaudojome“, – pridūrė M.Grigonis.

Lietuvis pelnė 17 taškų, atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir surinko 24 naudingumo balo.

„Po pertraukos atlikome daug geresnį darbą. Apie tai kalbėjome ir rūbinėje – turėjome prilygti jų fiziškumui. Jie žaidė tik su 7-8 žaidėjais ir tuo pasinaudojome. Pavyko juos nuvarginti, tad ketvirtajame kėlinyje matėme juos likusius be degalų“, – antrino Nigelas Hayesas.

„Turiu pasveikinti žaidėjus su pergale ir gynyba po pertraukos. Leidome jiems įmesti tik keturis taškus per ketvirtąjį kėlinį. Buvome labai susitelkę taktiškai ir dar noriu pasakyti, kad vis tik varžovams trūko degalų. Varžovai kovojo kietai, bet pabaigoje juos tiesiog nuvarginome“, – kalbėjo M.Schilleris.

„Žalgiris“ iškovojo 14 pergalę per 25 Eurolygos rungtynes ir vaikšto ant pirmojo aštuoneto slenksčio.

Jau ketvirtadienį žalgiriečiai rungtyniaus Madride, kur mes iššūkį „Real“ ekipai.

„Dabar svarbiausia greitai atsistatyti. Mūsų laukia ilgas skrydis, todėl turime atsigauti. Ir per tiek laiko turime gerai pasiruošti varžovų stiprybėms“, – sakė N.Hayesas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas