Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 05

Iš skęstančio „Chimki“ laivo pabėgo ir J.Timma – nori persikelti į Ispaniją

Panašu, kad Janio Timmos karjera Maskvos srities „Chimki“ klube baigėsi. „Sport-Express“ pranešė, kad supykęs latvis susikrovė lagaminus ir iškeliavo namo.
Janis Timma
Janis Timma / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Teigiama, kad nuo 2019 metų „Chimki“ atstovavusio snaiperio kantrybės taurę perpildė situacija per VTB Vieningosios lygos rungtynes su Zelionos Guros „Stelmet“ klubu.

Latvis apsipyko su vyriausiuoju treneriu Andrejumi Malcevu, nebuvo išleistas į startinį penketą, o po rungtynių savavališkai paliko Rusiją ir išvyko į Latviją. Šios rungtynės vyko dar vasario 28-ąją.

Pranešama, kad J.Timma buvo išreiškęs norą sugrįžti, tačiau „Chimki“ vadovai neberodė noro susigrąžinti puolėjo.

„Situacija aiški – jis paliko klubą, o mes tęsiame sezoną. Turime žaidėjų, kurie yra pasiruošę žaisti ir mėgautis tuo, nepaisant visų sunkumų“, – pareiškė „Chimki“ prezidentas Pavelas Astachovas.

Nors J.Timmos kontraktas su „Chimki“ dar galioja, pranešama, kad latvis šį sezoną norėtų užbaigti kitoje komandoje. Realiausia puolėjo kita karjeros kryptis – Ispanija, nes ten vis dar galima registruoti naujus žaidėjus šio sezono pabaigai.

28-erių žaidėjas jau yra žaidęs ACB lygoje, kai 2017-2018 m. sezone gynė Vitorijos „Baskonia“ klubo garbę.

Šį sezoną jo vidurkiai Eurolygoje siekė 7,1 taško ir 2,8 atkovoto kamuolio. Panašūs jo rodikliai ir VTB lygoje – 6,8 taško ir 2,4 atkovoto kamuolio per mačą.

J.Timma yra jau ketvirtas „Chimki“ legionierius, palikęs klubą sezono metu – anksčiau Pamaskvėje skęstantį laivą apleido ir Gregas Monroe, Jonas Jerebko ir Dairis Bertanis. Dar du užsieniečiai, Devinas Bookeris ir Stefanas Jovičius, šiuo metu nėra su komanda, bet vis dar turi sutartis ir gali sugrįžti, jei jiems bus išmokėti atlyginimai.

„Chimki“ šį sezoną yra absoliuti Eurolygos autsaiderė ir iš 32 mačų laimėjo tik keturis. VTB Vieningoje lygoje Pamaskvės komanda, sausį atleidusi Rimą Kurtinaitį, su 10 pergalių ir 9 pralaimėjimais užima septintąją vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas