Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 30

Iš „Žalgirio“ padėties dar neišsigelbėjo niekas, bet teigiamų pavyzdžių yra

Kauno „Žalgiris“ pralaimėjo pirmąsias dvejas Eurolygos ketvirtfinalio rungtynes Barselonoje ir serijoje iki trijų pergalių prieš „Barcelona“ ekipą atsilieka 0-2. Turnyro istorija rodo, kad panaikinti tokį deficitą įmanoma, bet laimėti seriją atsilikus dviejų pergalių skirtumu kol kas nepavyko niekam.
Karštas atkrintamųjų startas: „Barcelona“ – „Žalgiris“
„Barcelona“ – „Žalgiris“ / zalgiris.lt nuotr.

69:91 ir 81:89 prieš Šarūno Jasikevičiaus auklėtinius šią savaitę pralaimėjęs „Žalgiris“ tapo 27-ąja komanda Eurolygos ketvirtfinaliuose, nepajautusia pergalės skonio per pirmuosius du mačus išvykoje.

Nuo 2008-2009 m. sezono, kai Eurolygoje imta žaisti ketvirtfinalius iki trijų pergalių, nė vienai iš 26 komandų nepavyko laimėti serijos po to, kai pralaimėjo pirmuosius du susitikimus svečiuose.

Beveik pusė tų komandų – 12 – serijose kapituliavo jau trečiose rungtynėse namuose – tos serijos baigėsi rezultatais 0-3.

Trečdalis komandų sugebėjo įpūsti intrigą ir laimėti trečiąsias rungtynes, bet pralaimėjo ketvirtuosius mačus – 9 serijos baigėsi rezultatais 1-3.

Ir tik penki klubai sugebėjo laimėti abu susitikimus savo sirgalių akivaizdoje ir seriją sugrąžinti į namų aikštės pranašumą turėjusios komandos areną.

VIDEO: Kazys Maksvytis: „Buvome verti pergalės“

Pastarieji tokie atvejai įvyko prieš du sezonus, kai teigiamą pavyzdį šio sezono „Žalgiriui“ parodė Madrido „Real“ ir Miuncheno „Bayern“ krepšininkai.

2020-2021 m. sezone „karaliai“ neturėjo šansų prieš Stambulo „Anadolu Efes“ per pirmuosius du susitikimus, bet laimėjo abejas rungtynes „WiZink Center“ arenoje Madride ir vyko į Stambulą žaisti lemiamo mačo. Jis susiklostė dramatiškai, bet galiausiai pergalę 88:83 iškovojo ir į finalo ketvertą žengė Ergino Atamano komanda.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Erginas Atamanas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Erginas Atamanas

Tais pačiais metais „Bayern“ pralaimėjo pirmus du mačus Milane prieš „Olimpia“, bet atsitiesė Miunchene ir sugrąžino seriją į Italiją, kur po įspūdingos dramos 92:89 triumfavo „dizaineriai“.

Taip pat dvi tokios serijos eigos nutiko ir 2013-2014 m. sezone, kai iš sudėtingų situacijų kėlėsi Graikijos klubai.

Pirėjo „Olympiakos“ 2013 m. finalo pakartojime pralaimėjo pirmuosius du mačus Madride prieš „Real“, bet atsitiesė dviem pergalėmis namuose, kol galiausiai nusileido ispanams 69:83 lemiamose rungtynėse.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Vassilis Spanoulis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Vassilis Spanoulis

Tais pačiais metais Atėnų „Panathinaikos“ parsivežė dvejų rungtynių deficitą iš Maskvos, kur nusileido CSKA, bet nugalėjo Rusijos klubą namuose dukart ir sugrąžino seriją į šiuo metu Ukrainą niokojančią šalį. Vis dėlto intrigos penktose rungtynėse nebuvo – CSKA triumfavo 74:44.

Pati pirmoji tokia serija įvyko 2012-2013 m. sezone, o joje dalyvavo „Olympiakos“ ir „Anadolu Efes“ klubai. Graikai laimėjo abu kartus namuose, turkai tą patį padarė Stambule, o penktajame mače „Oly“ triumfavo 82:72.

Dar vieną kartą serijos rezultatas 2-0 buvo po to, kai abejas rungtynes laimėjo svečiuose žaidusi komanda – taip nutiko 2016-2017 m. sezone, kai Željko Obradovičiaus treniruota „Fenerbahče“ parsivežė du laimėjimus iš Atėnų, o galiausiai užbaigė darbą trečiose rungtynėse namuose, dar sykį nugalėdama „Panathinaikos“ ekipą.

Eurolygos nuotr./Bogdanas Bogdanovičius
Eurolygos nuotr./Bogdanas Bogdanovičius

Taigi iš viso per Eurolygos istoriją 27 komandos serijose atsiliko 0-2 ir nė viena iš jų dar nesugebėjo laimėti serijos. Beveik pusė, 13 komandų, pralaimėjo 0-3, devynios – 1-3, o penkios – 2-3.

Ar „Žalgiriui“ pavyks netapti keturioliktąja komanda, pralaimėjusia seriją 0-3 po to, kai neparsiveržė pergalės iš išvykos, paaiškės jau ateinančią savaitę – į trečiąją dvikovą Kauno ir Barselonos komandos stos trečiadienį 20 val. „Žalgirio“ arenoje.

VIDEO: Šarūnas Jasikevičius po antrosios pergalės: „Labai gerai, kad žaidėjai manimi patikėjo“
VIDEO: Igno Brazdeikio komentaras po rungtynių Barselonoje
VIDEO: Lauryno Biručio mintys po pralaimėjimo Barselonoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?