Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 02

Ispanai triumfuoja sulaukę Šaro: charizma, energija ir adrenalinas, užkariausiantis Europą

Šarūnas Jasikevičius Ispanijoje pasitinkamas su džiaugsmingais pareiškimais ir išskėstomis rankomis. „Barcelona“ treneriu tapęs 44-rių lietuvis – tikrai Katalonijos klubo žvaigždė, kurios išskėstomis rankomis mėlynai granatiniai laukė jau ilgai. Ir sulaukė.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / nuotr. 15min ir „Twitter“

Su „Barca“ Šaras sudarė trejų metų sutartį ir paliko Kauno „Žalgirį“, kuriame trenerio karjerą pradėjo nuo 2014-ųjų, kai prisijungė prie Gintaro Krapiko štabo. Lietuvos čempionų vairą į savo rankas Š.Jasikevičius perėmė 2016-siais ir vos per ketverius metus spėjo tapti banginiu Europos krepšinio vandenyse.

„Barca“ kliausis Jasikevičiaus charizma ir charakteriu“, – rašo „El Pais“ žurnalistas Robertas Alvarezas.

Jis pabrėžia, kad ne vienerius metus Katalonijos klubas siekė Šaro parašo, tačiau tai pavyko tik dabar.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Šarūnas Jasikevičius

„Klubo vadovybė mato Jasikevičių kaip idealų trenerį vesti „Barcelona“ komandą, kurios ambicijos sustiprėjo praėjusią vasarą, kai atvyko Nikola Mirotičius ir toliau stiprėja su kitais stambiais pirkiniais bei didžiausiu biudžetu Europoje, siekiančiu 40 milijonų eurų“, – teigia R.Alvarezas.

„El Pais“ žurnalistas naująjį katalonų trenerį apibūdina kaip itin stipraus charakterio specialistą, kuris sugeba iš visų turimų žaidėjų išspausti nuostabų žaidimą.

„Šaras yra labai gerbiamas tarp „Barcelona“ klubo sirgalių. Jis buvo vienas idealų, kai čia žaidė. Iš pradžių, treniruojamas Svetislavo Pešičiaus, jis laimėjo tris titulus 2003-siais: Eurolygą, Ispanijos čempionatą ir Karaliaus taurę. Tai buvo pirma triguba pergalė klubo istorijoje. Jis grįžo 2013-siais, kai komandai vadovavo Xavi Pascualis – tuomet Šaras laimėjo Ispanijos taurę ir dalyvavo Eurolygos finaliniame ketverte“, – prisiminė R.Alvarezas.

Šaras yra labai gerbiamas tarp „Barcelona“ klubo sirgalių

„Mundo Deportivo“ portalas ne tik apdainavo Šaro atvykimą, bet ir prisiminė garsiąją spaudos konferenciją, kurioje treneris pareiškė, kad nieko pasaulyje nėra didingesnio nei vaiko gimimas.

„Šaras – galinga injekcija „Barcos“ svajonėms“, – taip savo rašinį pavadino „Mundo Deportivo“ apžvalgininkas Jesusas Perezas Ramosas.

„Aistra, intensyvumas, energija, adrenalinas...“, – vardino žurnalistas Š.Jasikevičiaus savybes.

Jo teigimu, naujojo trenerio asmenybė yra puikiai žinoma visame krepšinio pasaulyje.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius

„Tai reikš komandos bioritmų pasikeitimą ir labai stiprią entuziazmo injekciją Barselonos sirgaliams, kurie Šaro grįžimą regi kaip itin pozityvų žingsnį, – svarstė „Mundo Deportivo“. – Šaras puikiai žino, kad nutūps komandoje geriausiu momentu, turėdamas sudėtį, galinčią sudrebinti Europos krepšinį. Jis turės superžvaigždę Nikolą Mirotičių priešakyje bei puikių pagalbininkų.“

Tai reikš komandos bioritmų pasikeitimą ir labai stiprią entuziazmo injekciją Barselonos sirgaliams

Apžvalgininkas rašo, kad Š.Jasikevičius bendrame trenerių kontekste yra vertinamas kaip mažai patyręs specialistas, tačiau jau spėjęs daug įrodyti „Žalgiryje“.

„Logiška, kad treniruoti „Barcelona“ komandą nebus tas pats, kas treniruoti „Žalgirį“, tad Šaro laukia adaptacijos procesas“, – teigė J.P.Ramosas.

Tiesa, „Mundo Deportivo“ žurnalistas iškart pabrėžė, jog Š.Jasikevičius iš dalies treneriu buvo jau tada, kai dar žaidė krepšinį.

„Jis siųsdavo komandos draugus į reikiamas pozicijas, kartais tai darydavo itin ekspresyviai. Jis mėgsta sakyti, kad daug išmoko iš visų savo trenerių, net ir iš blogų vyrukų. Tiesa, ta, kad jis perėjo per Željko Obradovičiaus, Aito Garcia Reneseso ir Xavi Pascualio rankas. Jasikevičius niekada neslėpė pagarbos šiems treneriams“, – pasakojimą tęsė apžvalgininkas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius ir Željko Obradovičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius ir Željko Obradovičius

„Mundo Deportivo“ teigimu, Šaras Barselonoje ras „topinę“ Eurolygos komandą su aukščiausios klasės žaidėjais, kurie kartu dar nelaimėjo titulų, o nuo to alkis yra išaugęs.

„Jasikevičius yra tokioje pačioje situacijoje šioje karjeros stadijoje. Taigi, viskas susideda į aiškiai laiminčią kombinaciją“, – užbaigė J.P.Ramosas.

Viskas susideda į aiškiai laiminčią kombinaciją

„Marca“ publikacijos apie Š.Jasikevičiaus atvykimą pradžioje pabrėžė, kad lietuvis grįžta į miestą, kurį labai myli.

„Per savo laiką „Žalgiryje“ jis jau pademonstravo savo neįtikėtinas krepšinio žinias ir ryšį su žaidėjais, iš kurių visuomet išspausdavo nuostabius rezultatus. Su vienu mažiausių biudžetų Eurolygoje jis pasiekė itin daug, net pateko į Eurolygos atkrintamąsias“, – rašė „Marca“.

Žurnalistas pabrėžė, kad, daugumos nuomone, Š.Jasikevičius yra geriausias ateities treneris Europoje po to, kai nuo scenos nueis Ž.Obradovičius.

„Barselonoje su svajonių sudėtimi jis turės visus įrankius užkariauti Europą“, – tiki „Marca“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas