Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 27

Ispanijos žiniasklaida įvertino Šaro pamokas „Žalgiriui“: „Visapusiškas vakarėlis“

Lengvas pasivaikščiojimas. Taip penktadienio Eurolygos mūšį tarp „Barcelona“ ir Kauno „Žalgirio“ ekipų įvertino Ispanijos sporto dienraščiai. Anot vietos apžvalgininkų, aikštėje kovojo dviejų skirtingų kategorijų priešininkai.
„Barcelona“ – Kauno „Žalgiris“
„Barcelona“ – Kauno „Žalgiris“ / nuotr. „Getty Images"/euroleague.net

„Visapusiškas vakarėlis su įkvepiančia „Barca“, – tokia antrašte publikaciją apie rungtynes papuošė „El Mundo Deportivo“.

Šio leidinio krepšinio skilties redaktorius Julianas Felipo pažymi, jog katalonai laimėjo pataikę rekordinį skaičių tritaškių šį sezoną (16) bei atlikę net 27 perdavimus.

Maža to, rungtynės klostėsi taip, kad Šarūnas Jasikevičius galėjo patausoti lyderius, leisti pažaisti visiems registruotiems žaidėjams ir debiutuoti dviem jauniems savo krepšininkams.

„Dėl įvairių priežasčių šeimininkai neturėjo beveik viso starto penketo, tačiau vis tiek neturėjo daug problemų su Eurolygos autsaideriu, o mačas paliko labai gerą įspūdį“, – rašo katalonas.

Jis giria Šarą už tai, kad leido aukščiausio lygio varžybų skonį pajusti Rafa Villarui ir Jamesui Nnaji, kurie įprastai žaidžia tik B komandoje.

„Rungtynių pradžia nebuvo lengva ir pasiuntė „Barcai“ aiškų signalą, kad be pilno atsidavimo ir intensyvumo nieko gero nebus. Lietuviai puikiai pradėjo rungtynes 11:4 ir Šaras buvo priverstas prašyti ankstyvos minutės pertraukėlės“, – rungtynių lūžį išskiria „El Mundo Deportivo“.

Katalonijoje leidžiamas „L'Esportiu“ taip pat pažymi, kad katalonai neturėjo vargo su buvusia Š.Jasikevičiaus komanda, nors buvo priversta žaisti tiek be Nicko Calatheso, tiek be į Ugandos rinktinę išvykusio Brandono Davieso, tiek be nugaros skausmus tebejaučiančio Cory Higginso.

„Nikola Mirotičius irgi žaidė tik 17 minučių, tačiau viskas klostėsi taip, kad jo pastangų nereikėjo. Rokas Jokubaitis sužibėjo prieš savo buvusią komandą, o paskutinės trys minutės virto didžiuliu vakarėliu, nes aikštėje žaidė labai jauni žaidėjai, o tokį vaizdą esame matę labai seniai“, – rašo „L'Esportiu“ žurnalistas Xavi Balleesterosas.

„Barca“ tritaškiais sudaužė „Žalgirį“, – skelbia Madride leidžiamas didžiausias Ispanijos sporto dienraštis „Marca“.

„Keturiolika tritaškių, visiškas sutriuškinimas ir penki rungtynes užbaigę jaunimo komandos žaidėjai“, – taip dvikovą apibendrino šis leidinys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas