Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 11

Ispanijos žiniasklaida: „Užsienyje „Baskonia“ išbarsto viską, ką užsidirba namie“

Ispanijos žiniasklaida po Vitorijos „Baskonia“ pralaimėjimo Kaune „Žalgiriui“ per Eurolygos rungtynes 75:79 saviškių neplakė dėl nesėkmės.
Tadas Sedekerskis
Tadas Sedekerskis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„El Correo“ apžvalgininkas Angelis Resa savo komandos nesėkmės prilygino „prakeiksmui, kurio nuimti neleido 4 taiklūs baudos metimai.“

„Baskonia“ išvykoje pastarąjį kartą laimėjo gruodžio 16-ąją, kai Stambule 76:70 palaužė „Fenerbahče“ ekipą. Vėliau sekė 2 pralaimėjimai Vokietijoje (84:85 su Berlyno ALBA ir 79:92 su Miuncheno „Bayern“), gana beviltiška nesėkmė Serbijoje (65:83 su Belgrado „Partizan“) ir kuptelėjimas Italijoje (83:89 su Milano „Emporio Armani“).

To paties „El Correo“ žurnalistas Ivanas Benito pažymėjo, kad komanda Kaune žaidė gerai: „Komanda surengė pergalės vertą pasirodymą, bet liko tuščiomis, kai užstrigo paskutinėmis minutėmis.“

„Markusas Howardas ir Rokas Giedraitis bandė tempti komandą ant savo pečių, kaip tai nutiko namie per rungtynes su „Panathinaikos“, tačiau šį kartą paskutinėmis minutėmis tai nesuveikė“, – reziumavo „Publimetro“.

„Marca“ į skaudžią vietą dūrė kiek aštriau: „Vitorijos „Baskonia“ vis dar tampa ponu Hyde‘u, kai žaidžia toli nuo savo arenos. Jie pavertė savo namus tvirtove, bet užsienyje išbarsto viską, ką užsidirba namie. Šį kartą buvo pralaimėta tiesioginiam konkurentui dėl vietos atkrintamosiose varžybose.“

„As“ apžvalgininkas Javieras Lekuona paskelbė, kad „Baskonia“ Kaune žaidė savo 700-ąsias rungtynes Europos taurių turnyruose. Žiniasklaidos atstovas pastebėjo didelį kiekį estų, atvykusių į Kauną palaikyti „Baskonia“ komandoje žaidžiančių Maiko Kotsaro ir Sanderio Raieste, taip pat teigė, kad arenoje buvo ir latvio Arturo Kuruco šeima.

„Žaidė dvi lygios komandos, tačiau laimėjo šeimininkai. Gera naujiena yra ta, kad „Baskonia“ išsaugojo sau palankų dviejų tarpusavio rungtynių rezultato skirtumą (Vitorjoje „Žalgiris“ pralaimėjo 73:93)“, – rungtynes apibendrino J.Lekuona.

Eurolygoje tiek „Žalgiris“, tiek „Baskonia“ per 24 rungtynes iškovojo po 13 pergalių, tačiau baskai šiuo metu turnyro lentelėje užima 7-ąją vietą, o lietuviai – 9-ąją. Per vidurį tarp šių ekipą yra įsiterpusi tiek pat pergalių savo sąskaitoje turinti „Valencia“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas