Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 03 07

Ispanų triuškinime aktyviausiai dalyvavęs E.Ulanovas: „Jie nebuvo pasiruošę sužaisti rimtai“

Lengviausias mačas šį sezoną Eurolygoje. Daugiau intrigos neretai būna kauniečiams kaunantis Lietuvos pirmenybėse. Bet ketvirtadienio vakarą nuraškytas taškas prieš Las Palmaso „Gran Canaria“ buvo gyvybiškai svarbus vis dar svajojant apie patekimą į atkrintamąsias. Tą tašką Lietuvos čempionai ir pasiėmė – 98:64.

Šį sezoną kauniečiai didžiausią pergalę buvo iškovoję antram ture, kai svečiuose 93:79 nukovė Stambulo „Anadolu Efes“ ekipą.

Šį kartą viskas buvo dar geriau ir kur kas lengviau. Taškus rinko visi ant parketo pasirodę žalgiriečiai, o vaizdas aikštėje priminė tą, kuriuo „Žalgiris“ savo aistruolius lepino pernai.

Visiems ir taip buvo aišku, kad „Gran Canaria“ ekipos silpniausia vieta – gynyba, tačiau Šarūnas Jasikevičius šį kartą tuo naudojosi ypač efektyviai.

Iki šio mačo ispanai vidutiniškai į savo krepšį praleisdavo po 89 taškus ir tai buvo blogiausias rezultatas Eurolygoje. Šį kartą „Žalgiris“ oponentams atseikėjo 98.

Iki ketvirtadienio vakaro „Žalgiris“ praleisdavo po 79,5 taško, bet šį kartą ispanai sukrapštė vos 64.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Edgaras Ulanovas

Ir dėl to dar apmaudžiau, kad pirmą dvikovą Ispanijoje prieš varžovą, kuris Eurolygoje pralaimėjo jau dešimt mačų iš eilės, „Žalgiris“ sugebėjo pralaimėti 66:73.

Ketvirtadienio vakarą pagaliau pratrūko ir brangiausias Lietuvos čempionų žaidėjas.

Kauniečiams lyginant oponentus su žemėmis „Žalgirio“ buldozerį sėkmingiausiai vairavo Edgaras Ulanovas. 6,8 taško per mačą vidutiniškai rinkęs krepšininkas šįsyk pelnė 18.

„Pastaruoju metu nesame geriausioje situacijoje, tad nusiteikimo tikrai netrūko. Mūsų nedžiugino nei rezultatai, nei žaidimas. Visada norisi geriau, bet man atrodo, kad šiandien ir varžovai neparodė tikrojo savo veido. Iš jų kūno kalbos neatrodė, kad šį vakarą buvo pasiruošę sužaisti rimtai. Tačiau sezonas yra ilgas, tai tik vienas mačas, visada pasitaiko tų blogų rungtynių“, – po įspūdingos pergalės džiaugtis neskubėjo E.Ulanovas.

Rungtynių ketvirtą kėlinį Š.Jasikevičius skyrė jauniesiems savo žaidėjams. Aikštėje pasirodė ir taškus pelnė tiek Edgaras Venskus, tiek Lukas Uleckas, tiek Rokas Jokubaitis.

Kiekvienas taiklus jaunosios kartos atstovų metimas ant atsarginių „Žalgirio“ suolo buvo sutinkamas ypač emocingai.

„Kiekvieną diena dirbame su šiais jaunuoliais, tad labai smagu, kad šį kartą prie pergalės stipriai prisidėjo ir jie. Norisi, kad jiems pasisektų, žiūrovai taip pat labai emocingai juos sutinka. Tai jiems prideda motyvacijos. Rungtynes baigė labai jaunas penketas ir akimirkomis žaidė tikrai gražiai“, – džiaugėsi rezultatyviausias mačo dalyvis.

Antrajame kėlinyje R.Jokubaitis pakėlė sirgalius iš vietų išrašydamas oponentui bloką, tačiau savo jaunajam įžaidėjui E.Ulanovas turėjo ir pastabų.

„Blokas yra puiku, tačiau keista, kad jis nemeta iš toli. Jam reikėtų tritaškių mesti žymiai daugiau. Reikės rimtai pasikalbėti“, – šypsojosi puolėjas.

Ilgai džiaugtis žalgiriečiai neturės kada, nes jau savaitgalį kauniečių laukia dvikova LKL pirmenybėse prieš Vilniaus „Ryto“ ekipą, kuriai „Žalgiris“ visiškai neseniai pralaimėjo akistatą Karaliaus taurės finale.

„Pralaimėjome tą finalą ir reikia reabilituotis. Žinome, kad vilniečiai neteko Chriso Kramerio, bet mes irgi neturime visų sveikų žaidėjų. Svarbiausia padaryti išvadas ir parodyti ambicijas“, – teigė E.Ulanovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas