Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 12

Įspūdingą pergalių seriją Madride pratęsęs Šaras: „Esame labai laimingi ir to neslepiame“

Šarūno Jasikevičiaus vadovaujama „Barcelona“ penktadienio vakarą eilinį sykį užėmė Madrido „WiZink Center“ areną, o ši pergalė rezultatu 86:68 katalonams leido prisivyti Eurolygos lyderius. Po rungtynių Šaras negailėjo pagyrų savo auklėtiniams ir akcentavo, su kokiais sunkumais rungtynių metu teko susidurti jo kariams.
Šarūnas Jasikevičius ir „Barcelona“
Šarūnas Jasikevičius ir „Barcelona“ / „Twitter“ nuotr.

Po rungtynių Š.Jasikevičiaus veide buvo galima išvysti plačią šypseną, tačiau džiaugtis lietuviui ir jo vadovaujamai ekipai tikrai buvo dėl ko.

„Barca“ ne tik visų rungtynių metu triuškino savo amžinąjį varžovą „El Clasico“ derbyje, bet Madride iškovojo jau šeštą pergalę iš eilės, įskaitant ir ACB pirmenybes bei Ispanijos Karaliaus taurę.

„Noriu pasveikinti savo vyrukus ir visus fanus su pergale. Manau, kad to nusipelnėme. Į aikštę žengėme maksimaliai susikoncentravę. Žinojome tai po paskutinių rungtynių, kad „Real“ reakcija susitikimo pradžioje bus stipri, todėl mačo startas buvo labai svarbus.

Žinoma, kad faktas, jog pradžioje pataikėme beveik visus metimus ir leido mums susikrauti 20 taškų persvarą, o tai buvo labai netikėta. Tačiau laiko buvo labai daug ir turėjome išlikti susikoncentravę, nors tai padaryti yra labai sunku ir šiek tiek paleidome rungtynių kontrolę. Visgi laiku sureagavome, vėl pradėjome priiminėti geresnius sprendimus ir iškovojome pergalę. Tai puikus rezultatas, esame labai laimingi ir tikrai to neslepiame. Turime savimi didžiuotis“, – po rungtynių kalbėjo Šaras.

„Barca“ susitikimą pradėjo neįtikėtinu spurtu 24:2, kuris iš karto nokautavo Eurolygos lyderius ir katalonus stipriai priartino prie svarbios pergalės. Š.Jasikevičius spaudos konferencijoje akcentavo, kad žaibiškai tokią persvarą susikūrusiems jo auklėtiniams teko susidurti su naujais iššūkiais.

„Iš tikrųjų labai sunku žaisti, kai rungtynėse tarp šių komandų yra 20 taškų skirtumas. Tą ir pasakiau savo vyrams pertraukos metu. Žmonės gali manęs nesuprasti, tačiau pažiūrėję į švieslentėje degantį rezultatą jie galvoja, kad viskas jau yra baigta. Kiti žiūri į rungtynių laikrodį, kiek gi ten to laiko liko.

Tačiau šiuolaikiniame krepšinyje komanda gali žaibiškai spurtuoti 10-0, 12-0, o ypatingai gerai tai savo aikštėje daro „Real“. Keletą tokių varžovų išpuolių mums pavyko sustabdyti ir dėl to esame verti pagarbos. Buvome susitelkę iki pat rungtynių pabaigos.“

Po šios pergalės „Barcelona“ turnyrinėje lentelėje pakilo į pirmą vietą. Beje, Madrido krepšininkams Eurolygoje tai buvo pirmoji nesėkmė namuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas