Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 06

Įspūdingai sugrįžęs K.Evansas: „Tikiuosi, kad tai žemiausias sezono taškas“

Keenanas Evansas triukšmingai sugrįžo į Eurolygą. Praėjus lygiai devyniems mėnesiams po Achilo sausgyslės traumos amerikietis vėl vedė Kauno „Žalgirį“ link pergalės.
Keenanas Evansas
Keenanas Evansas / zalgiris.lt nuotr.

25 taškai (5/9 dvit., 4/6 trit., 3/4 baud.), 4 atkovoti ir 2 perimti kamuoliai, 3 klaidos ir 20 naudingumo balų per 27 minutes – tokiu pasirodymu į Eurolygą sugrįžo K.Evansas, pastarąjį kartą šio turnyro rungtynėse žaidęs dar tą nelemtą sausio 5-ą dieną. Jo vedamas „Žalgiris“ svečiuose 82:79 nugalėjo Bolonijos „Virtus“.

Žalgirietis buvo rezultatyviausias krepšininkas iš visų komandų, žaidusių pirmąją šio sezono dieną, o po susitikimo teigė pasiilgęs Eurolygos rungtynių jausmo.

„Sunkios rungtynės. Buvau pasiilgęs to jausmo, kai 40 minučių žaidi praktiškai pragare. Intensyvumas, sirgaliai, energija – to pasiilgau, – kalbėdamas su „Žalgiris TV“ ir atsakydamas į „BasketNews“ žurnalisto Luko Malinausko klausimus sakė K.Evansas. – Kovėmės iki pabaigos, turėjome pakilimų ir nuopuolių, bet džiaugiuosi, kad išlikome kartu ir sugebėjome sėkmingai užbaigti rungtynes.“

Tai jam nebuvo pirmos oficialios rungtynės šiame sezone, nes prieš startą Eurolygoje K.Evansas spėjo sužaisti ir tris LKL mačus. Vis dėlto žaisti Lietuvoje ir Europoje yra skirtinga patirtis, įsitikinęs amerikietis.

„Žaisti LKL ir Eurolygoje yra labai skirtinga. Žaisdami LKL turime daug pranašumų, atakuoti galime beveik visi. Tuo tarpu kitose Eurolygos rungtynėse rezultatyviausias gali būti Rolandas, Nazas, Kevarriusas ar bet kuris kitas žaidėjas. Tai priklauso nuo oponentų. Šiandien jie gynėsi drop gynyba, jų aukštaūgio gynyba yra silpnoji jų vieta, be to, jie dažnai keitėsi ginamaisiais, tad tai ir atakavome“, – sakė įžaidėjas.

„Žalgiris“ pasiekė pergalę nepaisant to, jog net du kartus – antrajame ir trečiajame kėliniuose – buvo paleidę varžovus 15 taškų skirtumu. Kas leido komandai sugrįžti į susitikimą?

„Visi išlikome kartu. Tikėjome vienas kitu ir nenuleidome galvų. Žinome, kad Eurolyga ir visas krepšinis yra spurtų žaidimas, tad turėjome žaisti iki pabaigos“, – sakė amerikietis.

Jis iniciatyvos ėmėsi ir svarbiausiais momentais. K.Evansas ketvirtajame kėlinyje pelnė 11 taškų, įskaitant ir du svarbius tritaškius – vieną, išlyginusį rezultatą likus beveik keturioms minutėms, o kitą, išvedusį „Žalgirį“ į priekį 6 taškais paskutinę rungtynių minutę.

zalgiris.lt nuotr./Keenanas Evansas
zalgiris.lt nuotr./Keenanas Evansas

„Pasitikėjimo niekada nenori prarasti, nori visada tikėti savimi. Be to, manimi pasitikėjo ir komandos draugai, atidavę man kamuolį tais momentais. Tai labai svarbu“, – apie savo pasirodymą lemiamu metu kalbėjo K.Evansas.

Dar prieš išvyką į Italiją žalgiriečiai nuogąstavo dėl klaidų. Jų netrūko ir Bolonijoje – „Žalgiris“ suklydo 15 kartų, tris iš jų – pats K.Evansas.

„Sakyčiau, kad kol kas dar bandome įsivažiuoti ir žaidžiame neatsargiai. Žinoma, kartais tai nulėmė jų gynyba, jie išmušė kamuolį keletą kartų, bet kitais atvejais tai buvo mano kaltė, galėjau būti geresnis“, – tikino įžaidėjas.

Tikėjome vienas kitu ir nenuleidome galvų..

Bet klaidos nesutrukdė „Žalgiriui“ laimėti nelengvoje atmosferoje senutėlėje „PalaDozza“ arenoje.

„Laimėti išvykoje labai svarbu, tai prideda pasitikėjimo. Kai laimi išvykoje supranti, kad gali laimėti ir namuose, kur už mūsų stovės mūsų nuostabūs sirgaliai. Labai svarbu laimėti, ypač prieš tokią gerą komandą, kuri nepralaimėjo nė karto per pasiruošimą sezonui ir iškovojo Italijos supertaurę. Tai nuostabi komanda su nuostabiais sirgaliais, tad labai smagu čia laimėti“, – sakė K.Evansas.

Jis buvo paklaustas, ar tikėjosi taip pasirodyti jau pirmajame susitikime Eurolygoje po traumos.

„Visada tikiuosi išeiti į aikštę ir žaisti geriausiai, kaip galiu, nesvarbu, kurios tai rungtynės, – sakė K.Evansas. – Tutis (Tautvydas Sabonis – red. past.) prieš rungtynes prie manęs priėjo ir pasakė, kad rungtynės prasideda nuo gynybos, o metimai sukris. Į tai ir koncentravausi. Žmonės žiūri į taškus, tai nuostabu, bet manau, kad dar turiu daug ką ištaisyti gynyboje – labiau spausti varžovus, perimti kamuolių. Kitose rungtynėse noriu atlikti ir rezultatyvių perdavimų (juokiasi). Džiaugiuosi dėl sugrįžimo ir tikiuosi, kad tai bus žemiausias sezono taškas, nuo kurio sugebėsime atsispirti. Niekada negali žinoti, gal kitose rungtynėse pelnysiu 10 taškų ir atliksiu 10 rezultatyvių perdavimų. Viskas, kas man rūpi, tai pergalė.“

zalgiris.lt nuotr./Kazys Maksvytis ir Keenanas Evansas
zalgiris.lt nuotr./Kazys Maksvytis ir Keenanas Evansas

O kaip jis matė Edgaro Ulanovo triuką rungtynių pabaigoje, kai išsimesdamas kamuolį iš užribio kapitonas metė jį varžovui į nugarą ir sugavo pats?

„Nesupratau, kas įvyko, tik pamačiau, kad jis varosi kamuolį. Tiesiog džiaugiuosi, kad jam tai pavyko“, – šypsojosi K.Evansas.

VIDEO: Bolonijoje siautėjęs K.Evansas: „Tokios pergalės prideda pasitikėjimo“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas