Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 25

Įvertino Igno Brazdeikio išvykimą iš „Žalgirio“: dvi pusės laimėjo, o trečia?

Kauno „Žalgiris“ ryžosi paleisti Igną Brazdeikį už išpirką į Pirėjo „Olympiakos“ klubą likus mažiau nei dviem savaitėms iki Eurolygos starto. Kaip vertinti šį trišalį sandorį ir kokio žaidėjo ieškos „Žalgiris“ vietoj vieno iš savo atakų lyderių? Apie tai su 15min įžvalgomis dalinosi „Olympiakos“ klube žaidęs krepšininkas Martynas Gecevičius.
Martynas Gecevičius ir Ignas Brazdeikis
Martynas Gecevičius ir Ignas Brazdeikis / S.Lisausko ir E.Ovčarenko / 15min nuotr.

„Žalgiriui“ rengiant paskutines repeticijas prieš naują sezoną, nutiko vienas didžiausių sandorių per klubo istoriją.

Kauno „Žalgiris“ už pusės milijono eurų išpirką sutiko perleisti Pirėjo „Olympiakos“ klubui vieną rezultatyviausių praėjusio sezono žaidėjų Igną Brazdeikį.

Savaitgalį „Žalgirio“ direktorius Paulius Jankūnas trumpai paaiškino sandorio aplinkybes, o klubo pranešime teigiama, kad bus ieškoma pamaina Kanados lietuviui.

Nebus paprasta pakeisti 24 metų krepšininką, kuris praėjusį sezoną rinko po 11,6 taško Eurolygoje, padėjo patekti į atkrintamąsias varžybas, o vietiniame fronte laimėti Karaliaus Mindaugo taurę ir LKL aukso žiedus.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Ignas Brazdeikis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Ignas Brazdeikis

Antrą vasarą iš eilės Lietuvos rinktinei atstovavęs I.Brazdeikis buvo svarbus žaidėjas ir pasaulio čempionate, kur lietuviai finišavo šeštoje vietoje.

Tačiau ir solidus išpirkos maišas klubui nukrenta nedažnai.

Kokios išpirkos sukosi anksčiau?

Kauno „Žalgiris“ pastaraisiais metais yra geros finansinės sveikatos, bet I.Brazdeikio išpirka yra viena didžiausių per klubo istoriją.

Tai rodo neoficialiai anksčiau aidėjusios senų sandorių sumos, nes „Žalgiris“ yra ir pirkęs, ir pats už išpirkas išleidęs savo žaidėjus bei trenerį.

Žinoma, skaičiai negali prilygti didžiausioms išpirkoms, tarp kurių pati stambiausia įvyko prieš dešimtmetį tarp Vilniaus „Ryto“, „Toronto Raptors“ ir Jono Valančiūno bei agentų.

Tuomet dar „Lietuvos ryto“ pavadinimu žaidęs klubas sulaukė pustrečio milijono dolerių už 5-uoju šaukimu NBA naujokų biržoje pakviestą vidurio puolėją, kuris turėjo pakloti didžiąją dalį sumos iš savo pirmųjų atlyginimų NBA, nes pagal lygos taisykles „Raptors“ galėjo sumokėti tik kiek daugiau nei pusę milijono dolerių.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas

Maskvos CSKA yra išpirkęs Ramūną Šiškauską iš Atėnų „Panathinaikos“ už milijoną eurų siekusią išpirką ir padidinęs atlygį lietuviui, nors pats puolėjas su agentu derėjosi dėl pasilikimo Graikijos klube. Pats „Panathinaikos“ yra išleidęs krūvą pinigų, kad priviliotų Šarūną Jasikevičių, kai jis nerado vietos „Golden State Warriors“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas