Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 24

J.Dentmono rekordinį koncertą menantis T.Dimša: „Keenanas gali dar geriau“

Tomas Dimša yra vienintelis Kauno „Žalgirio“ žaidėjas, žaidęs ir su Justinu Dentmonu, ir su Keenanu Evansu. Pastarasis krepšininkas liepsnojo rungtynėse su Miunchenu „Bayern“ ir kėsinosi perrašyti klubo rekordų metraščius Eurolygoje.

Krepšinio klampynėje sausakimšoje Nemuno saloje Kazio Maksvyčio auklėtiniai 75:67 įveikė Bavarijos komandą ir didžiąsias metų šventes pasitinka džiugiomis nuotaikomis.

Po penkiolikos turų Kauno „Žalgiris“ savo sąskaitoje turi 8 pergales bei turnyrinėje lentelėje dalijasi 7-10 vietomis.

„Pergalingos emocijos. Smagu pergalingai pasitikti šventes, visų emocijos pakylėtos. Kelias laisvas dienas ir kalėdinį laikotarpį pasitinkame geromis nuotaikomis. Tai ir yra džiaugsmingiausia“, – po pergalės sakė Tomas Dimša.

Keenano Evanso dubleriu įžaidėjo pozicijoje po Luko Lekavičiaus ir Manto Kalniečio traumų tapęs 28-erių krepšininkas 15min sudėliojo pagrindinius pergalės akcentus.

„Mūsų spaudimas lėmė pergalę. Jie neturėjo daug kamuolį valdančių žaidėjų, atvažiavo tik su Corey Waldenu ir Cassiusu Winstonu. Turėjome juos varginti, spausti ir neleisti priimti kamuolio. Jie padarė kvailų klaidų, o jas išprovokavo mūsų gynyba. Tai buvo raktas į pergalę. Mūsų gynyba leido mums praleisti nedaug taškų, – 15min sakė Tomas Dimša. – Mūsų susitarimas buvo rizikuoti prieš kai kuriuos jų iš toli metančius žaidėjus. Cassiusas Winstonas įmetė vieną tolimą metimą. Othello Hunteris pastaruoju metu gerai pataikė, bet šįkart jam neleidome mesti. Nedavėme jiems mesti, tik gal truputį paleidome Cory Waldeną. Manau, kad jis įmetė daug gerų metimų.“

O kaip dėl žaidėjo, kuris svilino „Bayern“ krepšį įmetęs 32 taškus (6/6 dvit., 5/9 trit., 5/8 baud.), atkovojo 4 ir perėmė 2 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus bei surinko 39 naudingumo balus?

T.Dimša negailėjo gerų žodžių „Žalgirio“ lyderiui tapusiam Keenanui Evansui.

„Kaip ir matėte, buvo įspūdinga. Jis yra svarbiausias mūsų žaidėjas – įžaidėjas, kuris kamuolį turi savo rankose. Visas žaidimas sukasi aplink jį. Viskas priklauso nuo – ar jis įmes tuos metimus, ar ne. „Bayern“ gynyba prieš Keenaną neblizgėjo, agresyviau gintis pradėjo tik mačo pabaigoje. Jis išnaudojo savo progas ir pataikė metimus. Kad jis gali tai padaryti, tai mes žinome, bet jis parodė dar didesnį meistriškumą. Tai nėra pabaiga, jis gali dar geriau“, – sakė T.Dimša.

VIDEO: Keenan Evans highlights | Zalgiris – Bayern Munich | 2022.12.23

12 taškų per pirmąjį, 9 taškai per antrąjį, 7 – per trečiąjį ir 4 – per ketvirtąjį kėlinius. Keenanas Evansas surengė pasirodymą, kokio „Žalgiryje“ nebuvo devynerius metus.

Jis pagerino Edgarui Ulanovui priklausiusį 20 taškų rekordą per pirmuosius du kėlinius, bet buvo ir labai arti to, kad pasiektų ir rekordinę Justino Dentmono žymę.

Vis dėlto ne rekordai pergalės siekiantiems „Žalgirio“ žaidėjams buvo galvoje penktadienio vakarą.

„Nei žinojome, nei galvojome. Svarbiausia yra pergalė. Jei paklaustumėte Keenano ar bet kurio kito žaidėjo, visi atsakytų, kad svarbiausia yra pergalė. Mes esame „Žalgiris“, mūsų pažiūrėti renkasi neįtikėtinai daug žmonių, tad mums galvoje ne rekordai, o pergalės“, – sakė T.Dimša.

Rezultatyviausi „Žalgirio“ žaidėjų pasirodymai Eurolygoje
Justinas Dentmonas 36
Tanoka Beardas 35
Saulius Štombergas 33
Keenanas Evansas 32
Donatas Slanina 31
Marcusas Brownas 31
Paulius Jankūnas 30

„Šiandien rašyčiau Keenanui devintuką, nes visada yra kur tobulėti. Jis galėjo sužaisti dar geriau ir pridėti 10 rezultatyvių perdavimų“, – 15min po Kauno „Žalgirio“ pergalės prieš Miuncheno „Bayern“ komandos lyderio žaidimą komentavo geros nuotaikos neslėpęs Tomas Dimša.

Dabar K.Evanso rezultatyvumo vidurkis yra 16,7 taško, pagal kurį jis žygiuoja septintoje Eurolygos vietoje.

Tomas Dimša yra vienintelis šio sezono „Žalgirio“ žaidėjas, prieš daugiau nei aštuonerius metus iš arti stebėjęs rekordinį Justino Dentmono opusą.

Nieko nelemiančiose paskutinėse reguliaraus sezono rungtynėse įžaidėjas į Madrido „Real“ krepšį įsūdė 36 taškus (4/5 dvit., 7/11 trit., 7/7 baud.), atkovojo 5 ir perėmė 2 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, 6 kartus suklydo ir surinko 40 naudingumo balų.

„Atsimenu, kad buvo toks mačas ir atsimenu, kad Justinas žaidė įspūdingai, – sakė T.Dimša. – Jis buvo toks žaidėjas, kad galėjo prieš bet ką išmesti bet kokį metimą. Tą vakarą jis degė, kaip ir šiandien Keenanas. Manau, kad Keenanas šiandien metė gerus metimus, po užtvarų, kai didelis žmogus prieš jį neišeidavo.

Jei žaistume su keliais tokio lygio taškų rinkėjais viename penkete, kažkam reikėtų prisiimti įžaidėjo pareigas. Dabar mes stengiamės žaisti ir ant Keenano, kai įžaidėju pabūna ir Dovydas, ar aš. Duodame jam pailsėti, spaudžiame varžovus, kad Keenanas mums galėtų duoti rezultatą puolime. Tai visiškai logiška, nes turime kažkiek Keenaną pataupyti.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Justinas Dentmonas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Justinas Dentmonas

Šio sezono Eurolygos taškų rekordų grafose K.Evansas nutūpė trečioje vietoje, į priekį užleidęs tik Vitorijos „Baskonia“ vijurką Markusą Howardą (33 taškai) ir Tel Avivo „Maccabi“ generolą Lorenzo Browną (36 taškai).

Ar šie rezultatai šį sezoną dar bus pagerinti?

„Tuoj kažkas atsigaus, – sakė T.Dimša. – Ar Mike'as Jamesas užkurs kokį vakarėlį, ar Shane'as Larkinas grįžęs, ar tas pats Keenanas vėl sprogs. Liko dar daug rungtynių, tad tikrai pamatysime dar daug tokių pasirodymų Eurolygoje.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

T.Dimša džiaugiasi, kad K.Evanso lyderystė konvertuojasi į pergales, prie kai kurių kelių ženkliai prisidėjo ir pats po septynerių metų pertraukos į „Žalgirį“ sugrįžęs lietuvis.

„Einame į kiekvienas rungtynes kovoti, daužytis ir imti pergales, ypač prie tokio palaikymo. Nemanau, kad klubas tikėjosi tokio lankomumo. Sirgaliai šluoja bilietus, o mes esame jiems dėkingi. Mes negalime žaisti be energijos. Nekėlėme kažkokių tikslų prieš sezoną, tiesiog žiūrime vienas rungtynes į priekį, – sakė T.Dimša. – Jei būtume iškovoję visas pergales, tuomet rašyčiau dešimtuką. Dabar turime aštuonias, tad rezultatas yra neblogas. Gaila, kad pralaimėjome namuose „Panathinaikos“. Galėjo būti devynetas. O jei būtume laimėję prieš „Maccabi“ ir „Crvena zvezda“, tuomet dešimtukas. Dabar duočiau pažymį septynis arba aštuonis.“

VIDEO: „Eurolygos diena“: finalo ketvertas Kaune, ar „Žalgiris“ eis „va bank“ ir NBA paženklinti varžovai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas