Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 02 01

J.Zdovcas – apie siautusį „Maccabi“ duetą, pyktį ant Mareko ir dar vieną latvio traumą

Liūdna pasaka kartojasi. Kauno „Žalgiris“ patyrė eilinį pralaimėjimą Eurolygoje, o Lietuvos čempionų vairininkas Jure Zdovcas spaudos konferencijoje teigė tikėjęs galimybėmis nustebinti varžovą ir iškovoti pergalę. Dar vieną lankomumo antirekordą užfiksavusioje „Žalgirio“ arenoje – Tel Avivo „Maccabi“ ekipos triumfas 94:78.

Rekordiniai COVID-19 skaičiai šalyje ir siaubingi Kauno „Žalgirio“ rezultatai šį sezoną išvaikė sirgalius iš tribūnų. Toks skurdus Lietuvos himnas Nemuno salėje dar niekada nėra skambėjęs – jį traukė vos 4863 žiūrovai.

„Sirgaliai, triukšmo!“ – šaukė vienas „Žalgirio“ žiūrovų, įsitaisęs arenos palubėse, bet žaliai baltus aistruolius įžiebė ne pavienis balsas dausose, o grupelė geltonai apsirengusių sirgalių iš Izraelio, antrojo ketvirčio pradžioje ėmusių skanduoti mylimos komandos pavadinimą.

Slogus vaizdas tribūnose atsispindėjo slogiame vaizdelyje ant parketo – „Maccabi“ duetas Jamesas Nunnally ir Scottie Wilbekinas kartu pelnė net 52 taškus, o ketvirtajame kėlinyje subyrėjęs „Žalgiris“ pralaimėjo 78:94.

Tai jau septintoji Jure Zdovco auklėtinių nesėkmė iš eilės, artėjanti prie tragiško pasiekimo sezono starte, kai Kauno komandos krepšininkai krito devynis kartus paeiliui.

„Sveikinimai „Maccabi“, kuri šiandien žaidė puikiai. Seniai nemačiau tokio dviejų žaidėjų pasirodymo, – spaudos konferencijoje po nesėkmės kalbėjo Jure Zdovcas. – Bandėme, bet nepavyko. Tris kėlinius žaidėme išvien. Pirmąją mačo pusę galėjome užbaigti turėdami pranašumą, bet mes buvome per minkšti ir tinkamai neišnaudojome pražangų limito. Turėjome tai daryti, kad išmuštume varžovus iš ritmo, nes kai jie pagauna ritmą, būna sunkiai sustabdomi. Dėl to nerimavau. Gynėmės lyg būtume ko nors išsigandę bei laiku neprasižengdavome. Nepakankamai kietai kovojome dėl kamuolių. Per ketvirtą kėlinį praleidome 30 taškų, o tai yra nepriimtina. Tai jau nėra pirmas kartas. Jei norime laimėti, turime daug geriau gintis. Galvojau, kad pastaruoju metu gynėmės neblogai, bet „Maccabi“ turi žaidėjus, kurie gali įmesti metimus ir per rankas. Tai buvo jų vakaras.“

Bene ryškiausias mūšio epizodas buvo užfiksuotas antrajame ketvirtyje. Dvitaškį su Derricko Williamso pražanga įmetęs Marekas Blaževičius liejo emocijas tiesiai į 2011-ųjų metų antrojo NBA naujokų biržos šaukimo ausį, įpykęs amerikietis stumtelėjo nuo savęs įsiaudrinusį lietuvį, kuris vėliau rankų mostais ėmė užvedinėti sirgalius.

Teisėjų verdiktas – techninė pražanga Marekui, nesportinė – D.Williamsui.

VIDEO: Apsistumdymas Kaune: Marekas Blaževičius šaukė varžovui į veidą

20-metis „Žalgirio“ vidurio puolėjas sužaidė geriausią mačą karjeroje – 20 pelnytų taškų (7/11 dvit., 6/6 baud.), 2 atkovoti kamuoliai, 4 rezultatyvūs perdavimai ir 26 naudingumo balų rodiklis.

Tai jau trečiasis susitikimas paeiliui, kai jis fiksavo dviženklius skaičius rezultatyvumo ir efektyvumo grafose.

Vis dėlto mačo pabaigoje Marekas sulaukė vyriausiojo trenerio pastabų, kurias girdėjo visi arenoje susirinkę žiūrovai. Priežastis –gynyba prieš lemiamą vinį iš tritaškio įdūrusį D.Williamsą.

„Mano darbas nėra teisti žaidėjus ar badytis pirštais, bet paskutinę sekundę negali pasitikti D.Williamso neiškeldamas rankų. Mes apie tai kalbamės ir ties tuo dirbame kasdien – rankos, tinkama blokavimas close-out situacijose. Leisk jam veržtis. Dėl tokių epizodų man yra pikta ir liūdna“, – sakė J.Zdovcas.

Pirmoje mačo pusėje, kaip ir viso susitikimo metu, „Maccabi“ puolimas laikėsi ant pavienių bei individualių žaidėjų veiksmų. Labiausiai žydų laivą per Nemuno salą traukė visus metimus iki ilgosios pertraukos pataikęs ir 17 taškų surinkęs Jamesas Nunnally.

„Žalgirio“ žaidime minties buvo daugiau – kamuolys judėjo, metimus susikurti pavyko, bet gynyba braškėjo, tad abi komandos ilsėtis išėjo esant lygiam rezultatui 47:47.

Erikas Ovčarenko/BNS/Eurolygos rungtynės Kaune
Erikas Ovčarenko/BNS/Eurolygos rungtynės Kaune

Šlaunies traumą gydęsis Janis Strelniekas sugrįžo į rikiuotę, bet ant parketo išbuvo vos dvi minutes antrajame ketvirtyje, o po ilgosios pertraukos ant atsarginių suolelio jau sėdėjo persirengęs sportinę aprangą.

Šiose rungtynėse Lietuvos čempionai vertėsi ir be Manto Kalniečio bei Josho Nebo, o Tai Websteris ant parketo praleido vos 8 minutes.

Ar žaidimo organizavimas buvo didžiausia problema nesėkme pažymėtoje dvikovoje?

„Mes vis tiek pelnėme beveik 80 taškų. Janis žaidė vos kelias minutes, nes atsinaujino trauma. Planas buvo žaisti su juo ir Tai Websteriu vienu metu aikštėje. Deja, bet mes turime problemų – Joshas irgi negalėjo žaisti, o Josho atletiškumas prieš „Maccabi“ būtų pravertęs. Jau mačo pradžioje matėsi skirtumas tarp žaidėjų vien pažvelgus į startinius penketukus – koks fiziškumo ir atletiškumo skirtumas. Bet tai nėra svarbu, nes žaidėme namuose ir pastaruoju metu žaidėme gerai, – dėstė J.Zdovcas. – Mane truputį erzina, kad gerai žaidžiantys žaidėjai gauna traumas ar pasigauna COVID-19. Negalėjome tinkamai treniruotis. Bet nėra pasiteisinimų, turėjau jausmą, kad galime varžovus nustebinti. Žinojome, jog neturėdami vyriausiojo trenerio jie žais laisviau. Galvoju, kad Jamesas Nunnally sužaidė sezono rungtynes ir nulėmė mačą. Jis pataikė sunkius metimus. Pradžia jam nebuvo pati geriausia, prieš jį gynėsi geriausiai besiginantis mūsų krepšininkas, bet vėliau J.Nunnally tapo nesustabdomu.“

J.Strelnieko sezonas Kaune – nusėtas traumomis. Kada jį vėl išvysime ant parketo?

„Matysime rytoj. Mes ir taip vėlinome jo sugrįžimą. Janis vakar treniravosi su mumis, treniruotė nebuvo lengva, bet jis jautėsi gerai. Galvojome, kad Janis šiandien žais 10–15 minučių. Deja, bet tai vėl nutiko. Panašu, kad traumą jis patyrė verždamas link krepšio ir krisdamas ant parketo“, – sakė „Žalgirio“ strategas.

Erikas Ovčarenko/BNS/Eurolygos rungtynės Kaune
Erikas Ovčarenko/BNS/Eurolygos rungtynės Kaune

Trečiajame ketvirtyje „Maccabi“ lyderio deglą į savo rankas perėmė Scottie Wilbekinas, per ketvirtį įmetęs 9 taškus.

„Darykite ką nors“, – dvikovai slystant šeimininkams iš rankų, šaukė vienas iš „Žalgirio“ arenoje įsitaisiusių sirgalių. Jį išgirdo Lukas Lekavičius, paskutinę kėlinio akimirką pataikęs tritaškį ir sumažinęs deficitą iki 60:64.

Joshui Nebo iškritus iš rikiuotės dėl COVID-19, o po keturių mėnesių pertraukos ir peties operacijos sugrįžusiam Joffrey Lauvergne'ui dar ieškant sportinės formos, pagrindiniu „Žalgirio“ žmogumi buvo M.Blaževičius.

Vis dėlto didžiausią vakarėlį Avi Eveno komandoje užkūrė Scottie Wilbekino ir Jameso Nunnally duetas, kartu įmetęs 11 tritaškių iš 14 ir surinkęs net 52 iš 94 taškų.

32 taškus bei 38 naudingumo balus į savo kraitį surinkęs J.Nunnally užfiksavo karjeros mačą, nors pirmajame Eurolygos rate jo likimas „Maccabi“ komandoje buvo pakibęs ore, kai treniruotės metu jis įsivėlė į konfliktą su komandos draugu.

„Kai pralaimi taip, gali galvoti, kad kažkas galėjo žaisti daugiau minučių, – apie vos 3 Nielso Giffey žaidimo minutes sakė J.Zdovcas. – Mes nusprendėme žaisti su šiais žaidėjais, kuriais ir rėmėmės. Nielsas yra geras gynyboje ir gali gerai kovoti dėl kamuolių, tačiau Ulė yra vienas mūsų lyderių pastaruoju metu, o Milas ir Karolis yra pagrindiniai metikai. Susikūrėme gerus metimus ketvirtajame kėlinyje, kurių nepataikėme, o varžovai pataikė sunkius metimus. Toks kartais būna krepšinis. Jei būtume pataikę, galbūt pasitikėjimas būtų padidėjęs dvikovos pabaigoje. Bet toks yra krepšinis. Šiandien jie pataikė viską. Grįžtu prie to paties – mes neišnaudojome pražangų. Jei gerai pamenu, antrojo ketvirčio pabaigoje turėjome išnaudoję vos vieną pražangą. Tai yra nepriimtina. Neprasižengdavome baudos aikštelėje prieš didesnį varžovą. Aš to nesuprantu, bet taip jau yra.“

„Žalgiriui“ tai buvo jau septintas kirtis iš eilės, o jau po trijų dienų Lietuvoje svečiuosis šio sezono Eurolygos sensacija Kazanės UNIKS.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas