Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 11

J.Zdovcas džiaugiasi darbu treniruotėse: „Dabar turime tai perkelti į rungtynes“

Kauno „Žalgiris“ išsiruošia į teritoriją, kurioje dažniausiai tenka nusilenkti karaliams – Lietuvos čempionai penktadienio vakarą Madride mes iššūkį „Real“ krepšininkams, kuriuos per moderniosios Eurolygos istoriją svečiuose yra įveikę vos sykį.

2019 m. balandžio 4-ąją – tą dieną žalgiriečiai vienintelį kartą triumfavo Madride, nugalėdami „karalius“ paskutiniame reguliariojo sezono mače 93:86 ir stebuklingai įšokdami į Eurolygos ketvirtfinalį, nes tai buvo jau šeštoji iš eilės „Žalgirio“ pergalė.

Euroleague.net nuotr./„Real“ – „Žalgiris“
Euroleague.net nuotr./„Real“ – „Žalgiris“

Tačiau visus kitus 11 kartų Madride šeimininkavo „karaliai“, laimėdami prieš „Žalgirį“ vidutiniu 11,5 taško skirtumu.

Tik Maskvoje prieš CSKA „Žalgiriui“ sekasi žaisti sunkiau – Rusijos sostinėje kauniečiai Eurolygoje dar nėra laimėję ir nusileido maskviečiams visus 13 kartų.

Į Madridą susiruošę žalgiriečiai šį kartą su savimi vežasi ne tik nepalankią tarpusavio rungtynių istoriją, bet ir šiame sezone susikaupusią pralaimėjimų naštą.

Per aštuonis turus dar nė sykio nelaimėjęs „Žalgiris“ lieka Eurolygos dugne, o dar vieną skaudų niuksą gavo sekmadienį, kai Lietuvos krepšinio lygos rungtynėse 75:84 sugriuvo prieš Vilniaus „Rytą“.

Priešingos nuotaikos madridiečių stovykloje. Su šešiomis pergalėmis „Real“ taikosi į aukščiausias vietas Eurolygoje, o namuose šį sezoną dar nepralaimėjo: Madride Eurolygoje krito Stambulo „Anadolu Efes“, „Monaco“, Atėnų „Panathinaikos“ ir Stambulo „Fenerbahče“ klubai.

Madrido tvirtovę šį rudenį pavyko užimti tik Las Palmo „Gran Canaria“ komandai, nugalėjusiai ACB čempionato rungtynėse 75:70. Bet „Real“ įveikė kitus keturis varžovus, viešėjusius Ispanijos sostinės „WiZink“ arenoje.

Eurolygoje ispanų ekipą į priekį šį sezoną veda aukštaūgių tandemas – Walteris Tavaresas (12,9 taško, 7,4 atk. kam., 1,4 bloko) ir Guerschonas Yabusele (12,6 taško, 4,4 atk. kam.). Dar penki žaidėjai renka bent po 6 taškus.

„Real“ yra „Real“, labai gera komanda su daug žaidėjų ir plačia rotacija, – apie būsimą varžovą prieš išvyką į Madridą kalbėjo „Žalgirio“ strategas Jure Zdovcas. – Jie turi dydžio, kokybės, turi trenerį, kuris komandą treniruoja daug metų. Per tuos metus jie stipriai nepasikeitė – jie daug improvizuoja, gerai skaito žaidimą. Jie turi ginklų visose pozicijose ir gali būti pavojingi visur.“

Getty Images/Euroleague.net nuotr./„Real“ krepšininkai
Getty Images/Euroleague.net nuotr./„Real“ krepšininkai

Pablo Laso treniruojami „karaliai“ pagal puolimo reitingą šį sezoną kol kas yra Eurolygos vidutiniokai (109,2 taško per 100 atakų, 9 vieta), bet demonstruoja elitinę gynybą (102 taško per 100 atakų, 4 vieta). Palyginimui, „Žalgiris“ pagal abu rodiklius lenkia tik po vieną komandą ir Eurolygoje yra priešpaskutinis.

J.Zdovcas nebuvo linkęs atskleisti, kaip „Žalgiris“ ketina laužyti „karalių“ gynybines užkardas.

„Niekada nemėgstu kalbėti apie tai, ką esu paruošęs. Žinoma, kai kur juos galime atakuoti, bet norime tai pasilikti sau. Tačiau nesvarbu, ką paruošėme, turėtume pasimokyti iš pastarųjų rungtynių, kad turime puolime žaisti labiau kaip komanda, mažiau bumpsėti kamuolį ir vengti neprasmingų prasiveržimų. Prieš „Rytą“ neradome laisvų žaidėjų, o tai yra mūsų viena pagrindinių problemų puolime.

O gynyboje turime sunkiai dirbti. Turėjome gerą savaitę treniruočių, sunkiai dirbome, ištaisėme kai kurias situacijas. Tikiuosi, kad pamatysime patobulėjimus jau šiose rungtynėse“, – vylėsi slovėnas „Žalgirio“ treneris.

Po skaudžių pralaimėjimų virtinės atrodė, kad kai kurie Kauno klubo žaidėjai jau spėjo nuleisti galvas. Bet J.Zdovco teigimu, intensyvios treniruotės padėjo grąžinti pozityvesnes nuotaikas.

„Akivaizdu, jog žaidėjai suprato, kad net ir su sudėtingu tvarkaraščiu ir visomis problemomis, privalome dirbti. Iš karto pradėjome darbą dar pirmadienį. Manau, kad tai pasijus, komandoje – geresnė atmosfera. Bet dabar turime tai perkelti į rungtynes, kas nebus lengva žaidžiant su „Real“, – teigė J.Zdovcas.

Kartu su „Žalgiriu“ į Madridą keliaus ir abu naujokai Zoranas Dragičius bei Tai Websteris.

Slovėnų krepšinio veteranas jau debiutavo praėjusią savaitę prieš Berlyno ALBA, kai per 9 minutes taškų nepelnė ir atkovojo 2 kamuolius. Savaitgalį prieš „Rytą“ Z.Dragičius per 18 minučių įmetė 7 taškus.

T.Websteris Eurolygoje su žaliais marškinėliais dar nežaidė, o prieš „Rytą“ per 5 minutes sukrapštė 2 taškus.

Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Tai Webster
Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Tai Webster

Kaip naujiesiems žalgiriečiams sekasi prisitaikyti prie komandos?

„Galima matyti, kad jiems dar reikia laiko priprasti prie komandos, – sakė J.Zdovcas. – Jie tobulėja, esu labai patenkintas abiem. Bet kaip ir kalbant apie visą komandą, jie kartais pernelyg perskuba. Kartais reikia būti kantresniems, kad galimybės pačios pas tave ateitų ir galėtum lengvai pelnyti taškus. Jie bando komandai padėti kuo greičiau, bet tam jie dar nėra pasiruošę.

Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Eurolyga: „Žalgiris“ – ALBA
Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Eurolyga: „Žalgiris“ – ALBA

Tai kol kas yra pagrindinė problema, bet kadangi turėjome keturias geras treniruotes, kuriose žaidėme penkiese prieš penkis, turėtume pamatyti patobulėjimą. Žaidėjai ėmė daugiau šnekėtis vieni su kitais, vieni kitiems padėti, o tai yra puiku.“

„Real“ ir „Žalgirio“ rungtynės penktadienį prasidės 21.45 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas