Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 25

J.Zdovcas prieš kovą su Šaru: „Treneriai gali žinoti viską, bet žaidžia žaidėjai“

Dvi pergales iš eilės iškovojęs Kauno „Žalgiris“ (2-9) ir Jure Zdovcas išvyksta į Barseloną. „Žalgirio“ trenerio nuomone, Šarūno Jasikevičiaus treniruojama komanda šiuo metu yra geriausia Eurolygoje, bet ir ją galima nustebinti.
Jure Zdovcas
Jure Zdovcas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Žaisime su geriausia komanda lygoje šiuo metu. Labai drausminga, sunkiai dirbančia, su puikiu treneriu“, – pagyrų Eurolygoje šiuo metu pirmaujančiai „Barcelonai“ (9-2) negailėjo J.Zdovcas.

„Žinoma, mums nebus lengva su jais kovoti, bet mes bandysime. Gerai dirbome treniruotėse, atgavome šiek tiek pasitikėjimo savimi. Tikrai tikiu, kad galime sužaisti geras rungtynes. Ar to užteks pergalei? Nežinau. Pamatysime“, – pridūrė „Žalgirio“ treneris.

VIDEO: Jure Zdovco mintys prieš akistatą su Š.Jasikevičium

– Kaip sunku pasiruošti rungtynėms prieš trenerį, kuris žino viską apie Kauno „Žalgirį“?

– Negalvoju apie tai. Žinote, mes, treneriai, galime žinoti viską, bet aikštėje žaidžia žaidėjai. Iš kitos pusės, mes žinome labai daug apie juos. Žinoma, jie paruoš netikėtumų mums, nes turi savaitę pasiruošti šioms rungtynėms.

Tačiau mes turime laikytis savo plano. Mes pagaliau radome ryšį gynyboje ir puolime. Nenoriu dabar dėl šių rungtynių daryti kažkokių taktinių pakeitimų. Mes turime koncentruotis į savo žaidimą, į detales, kurias šlifavome pastarąsias savaites.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Šarūnas Jasikevičius

– „Barcelona“ yra stipresnė visose pozicijose. Kaip „Žalgiriui“ ją nugalėti?

– Manau, jie mus labai atakuos žaidimu baudos aikštelėje, arčiau krepšio. Mes tam ruošiamės, turime kelis gynybos variantus, bet, kaip aš sakau, po krepšiu reikia gintis asmeniškai, vienas prieš vieną.

Manau, tai ir būtų tas raktas. Turime žaisti agresyviai, kietai. Jie – drausminga, trenerio nurodymus vykdanti komanda. Jie turi daug jėgos, stiprius kūnus, bet yra ir mobilūs aikštėje. Tik savo agresyvumu galime juos išmušti iš vėžių.

– Kalbant apie „Barcelonos“ gynybą, ji itin agresyvi. Kaip ją įveikti?

– Tiesą sakant, pastaruoju metu jie pakeitė gynybos sistemą. Taip dažnai nebenaudoja „step-out“. Jie keičia savo gynybą priklausomai nuo to, kas juos atakuoja. Turime būti tam pasiruošę ir gerai išspręsti tokias situacijas. Mums tai labai svarbu, nes dažnai žaidžiame „pikenrolo“ derinį (du prieš du).

Jei gerai skaitysime jų sumanymus gynyboje, gerai vykdysime derinius, rasime laisvus žmones. Tada liks tik pataikyti.

zalgiris.lt nuotr./Regimantas Miniotas
zalgiris.lt nuotr./Regimantas Miniotas

– Treniruotėse jau turbūt iš arčiau susipažinote su Regimanto Minioto galimybėmis. Kokios pagalbos galima tikėtis iš jo?

– Esu teigiamai nustebintas. Ką tik kalbėjome apie jį su treneriais. Jis mums jau dabar labai padeda treniruotėse. Žaidžia kietai, tvirtai. Tikiuosi, kad artimiausiose rungtynėse jis gaus vis daugiau svarbių minučių. Gal dar ne Eurolygoje, nes dar per anksti, bet niekada nežinai, kas nutiks rungtynėse.

– Kokia situacija yra su trenerių štabu? Laukia permainos? Galima tikėtis papildymo?

– Apie tai dar per anksti kalbėti. Šiuo metu visas mūsų dėmesys – rungtynėms su „Barcelona“. Dirbame visi kartu. Stefanas (Grasseggeris) šiuo metu dirba nacionalinėje rinktinėje. Arne (Woltmannas) turi šeimos problemų. Jie atvyks į Barseloną, bandysime dirbti kartu ir laimėti.

– Š.Jasikevičius Eurolygoje itin dažnai akcentuoja būtent agresyvumą. Jūs taip pat, bet minėjote, kad „Žalgiris“ šiuo klausimu atsilieka. Kaip pasivyti geriausias Eurolygos komandas?

– Žinote, kad pagerintume savo žaidimą, turime žinoti savo silpnybes. Tai – svarbiausia. Mes žinome, kas yra mūsų silpnybės. Mes dirbame, kad jas pagerintume. Nesvarbu, kokio amžiaus yra žaidėjai, ir nesvarbu, jog galvoja, kad žino viską – mano darbas yra priversti juos žaisti kietai.

Stengtis turi visa komanda. Kito kelio nėra. Pradedant nuo gynybos vienas prieš vieną, turime būti stipresni, stengtis išstumti juos iš gerų padėčių, neleisti jiems gerose situacijose gauti kamuolį. Turime sunkiai dirbti, kad priverstume juos kiekvieną tašką pelnyti sunkiu keliu. Negalime jiems leisti pelnyti lengvų taškų. Noriu, kad jie mestų sudėtingus metimus.

– Kaip skiriasi „Barcelonos“ žaidimas su Nicku Calathesu ir be jo?

– Jis jiems labai svarbus žaidėjas. Jei neklystu, jis žaidžia po 25 minutes. Nėra lengva jį pakeisti. Jis – labai patyręs ir komanda nuo jo labai priklauso. Dabar jį keičia (Nicolas) Laprovittola ir (Rokas) Jokubaitis, kuris žaidžia tikrai gerai.

Jie turi daug ginklų. Taip, žaidimas ne toks, kaip su N.Calathesu, bet kaip pasižiūri į rezultatus – jie laimi ir be jo 20 taškų skirtumu.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Rokas Jokubaitis
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Rokas Jokubaitis

– R.Jokubaitis tik šią vasarą papildė „Barceloną“. Ką galite pasakyti apie jo žaidimą?

– Žinoma, visi būti laimingesni, jei Rokas būtų likęs Kaune. Jis žaidžia vis daugiau ir daugiau. Jis kovoja. Matyti, kad treneris vis labiau ir labiau juo pasitiki – tai svarbiausias dalykas. Ir gynyboje, ir puolime. Džiaugiuosi matydamas, kaip jis auga ir tampa aukščiausio lygio žaidėju.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas