Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 12 15

J.Zdovco priekaištų sulaukęs S.Obradovičius: „Nesupratau už ką“

Prieš dvi dienas vyriausiuoju treneriu paskirtas Saša Obradovičius turėjo tik dvi treniruotes „Monaco“ klube, bet sugrįžęs prie monegaskų klubo sugebėjo ištraukti jį iš nesėkmių liūno.

Sašos Obradovičiaus keliai niekada nesusikirto su Jure Zdovcu, nors keletą kartų šie buvę krepšininkai, o dabar treneriai prasilenkė vienas pro kitą.

Dabartinis „Žalgirio“ treneris su Limožo klubu 1993 metais laimėjo Eurolygą, bet po metų paliko Prancūzijos ekipą, kurioje jį pakeitė būtent S.Obradovičius.

Nebuvo serbas ir slovėnas komandos draugais ir Jugoslavijos rinktinėje, kurioje J.Zdovcas žaidė iki 1991, o S.Obradovičius – nuo 1995 metų.

Bet vienas prieš kitą tiek rungtyniauti, tiek treniruoti jiems teko ne kartą. O šįvakar „Žalgirio“ arenoje Balkanų atstovai pirmąsyk susidūrė ir Eurolygoje.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Saša Obradovičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Saša Obradovičius

Ant „Žalgirio“ arenos parketo prieš rungtynes žengęs S.Obradovičius paspaudė ranką kiekvienam sekretoriato nariui ir šiltai pasisveikino su J.Zdovcu.

Pastarasis labai gerai žino, į kokį katilą buvo įmestas „Monaco“ nuo šios savaitės treniruojantis serbas, prieš rungtynes su „Žalgiriu“ savo naujiesiems auklėtiniams pravedęs tik dvi treniruotes – prieš porą mėnesių tokioje pačioje situacijoje buvo atsidūręs ir slovėnas, perėmęs Kauno klubo vairą iš Martino Schillerio.

Bet priešingai nei kolegai iš „Žalgirio“, S.Obradovičiui atsidaryti pavyko pergalingai.

„Monaco“ išleido pergalę iš rankų ketvirtojo kėlinio pabaigoje, kai „Žalgiriui“ pratęsimą ištraukė Edgaras Ulanovas, tačiau pasinaudojo antruoju šansu ir per papildomą laiką 107:98 įveikė Lietuvos čempionus.

Jei prieš rungtynes sveikinosi draugiškai, po įtempto mačo Balkanų treneriai apsikeitė ir keliais kartesniais žodeliais.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Jure Zdovcas ir Saša Obradovičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Jure Zdovcas ir Saša Obradovičius

„Žalgirio“ treneriui nepatiko, kad S.Obradovičiaus vyrai pratęsimo pabaigoje jau turėdami įtikinamą pranašumą dar atakavo kauniečių krepšį ir pelnė taškus, tad naujajam „Monaco“ strategui dėl to teko aiškintis.

Vis dėlto pats 52-ejų serbas nesuprato kolegos priekaištų nesuprato.

„Tikrai to nesupratau. Pagrindinis jo klausimas buvo: „kodėl jūs pelnėte taškus?“ O aš klausiau: „kodėl jūs spaudėte gynyboje?“, – kalbėjo oponentų strategas. – Nurodžiau savo žaidėjams, kad jie išvengtų spaudimo ir atsikratytų kamuoliu, o tai užsibaigė taškais. Aš niekada nerodyčiau pagarbos kitam treneriui, ypač Jurei. Bet nesuprantu jo skundų. Jeigu nenori, kad pelnytume taškus, kodėl spaudi mus?

Galbūt tai lėmė emocijos, juk niekada nenori pralaimėti, bet aš nesupratau jo. Aš visada būnu teisingas kitiems treneriams.“

VIDEO: Emocijos po švilpuko: „Žalgirio“ treneris liejo pyktį ir ant teisėjų, ir ant varžovų trenerio

Kalbėdamas apie rungtynes, „Monaco“ strategas džiaugėsi parodytu žaidėjų charakteriu. Ypač po to, kai Edgaras Ulanovas paskutinę akimirką išplėšė „Žalgiriui“ pratęsimą ir kelioms minutėms užkūrė „Žalgirio“ areną.

„Esu labai laimingas dėl pergalingo starto. Nesvarbu, kaip laimėjome, nesvarbu, ar esu patenkintas tuo, kaip žaidėme – tai antriniai dalykai. Pagrindinė pergalės priežastis buvo mūsų pasinaudojimas individualiais pranašumais, su kuriais juos atakavome. Be to, parodėme puikų charakterį, ypač pratęsime. Reikia charakterio, kad sugrįžtume po tokių epizodų, o mes jį parodėme“, – džiaugėsi serbas.

„Monaco“ dar treniruojant pirmadienį atleistam Zvezdanui Mitrovičiui, Donatas Motiejūnas net 13 iš 14 rungtynių pradėjo starto penkete, bet naujasis monegaskų strategas S.Obradovičius, panašu, D-Mo yra numatęs kiek kitokį vaidmenį.

31-erių kaunietis ant parketo praleido 12,5 minutes ir pelnė 7 taškus, bet jo laiką ant parketo ribojo pražangos ir klaidos gynyboje.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Donatas Motiejūnas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Donatas Motiejūnas

Ar „Monaco“ vairininkas turi planą, kaip tai ištaisyti?

„Jis turėjo problemų gynyboje. Kaip jau sakiau, per vieną dieną viską suprasti, pamatyti visų žaidėjų galimybes neįmanoma. Jis padarė daug taktinių klaidų, kurios jam neleidžia daugiau laiko praleisti aikštėje. Bet iš kitos pusės, jis turi daugybę ginklų puolime. Taip, jam reikėtų pagerinti gynybą, bet tą reikėtų padaryti visai komandai“, – kalbėjo S.Obradovičius.

Serbas po pergalės ypač džiaugėsi savo komandos lyderio – Mike'o Jameso – pasirodymu.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

Amerikietis ne tik įmetė 20 taškų, bet ir išdalino 14 rezultatyvių perdavimų – tai jo naujas karjeros rekordas Eurolygoje.

„Jis daro viską. 14 rezultatyvų perdavimų – vien dėl to esu patenkintas, – apie auklėtinio pasirodymą kalbėjo strategas. – Esu laimingas dėl jo. Jis turi suprasti, kaip būti komandos nariu. Prisimenu, kad sezono pradžioje jis sakė, kad tai – jo komanda. Bet aš pasakiau, kad turi vesti komandą į priekį, kad ji taptų jo. Manau, kad jis suprato šią žinutę. Šiandien jis žaidė labai gerai.“

Šeštą kartą per 15 mačų laimėjęs Monako klubas Eurolygoje su kitais dviem klubais dalinasi 12-14 vietas. „Žalgiris“ (3-12) yra paskutinis 18-as.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas