Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 01 14

Jamesą Hardeną priminęs šūvis: pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir K.Maksvyčiui

Antrą kartą šį sezoną Milano „Olimpia“ įveikęs Kauno „Žalgiris“ pirmą kartą istorijoje iš dvigubos Eurolygos savaitės svečiuose grįžta su dviem pergalėmis. Didžiąją mačo dalį kontroliavę Kazio Maksvyčio auklėtiniai išbarstė 19 taškų pranašumą, bet galiausiai iškovojo pergalę 66:61. 15min portale – komentatoriaus Ryčio Vyšniausko pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir treneriui.
Kauno „Žalgiris“
Kauno „Žalgiris“ / zalgiris.lt nuotr.

Dar vienos Kauno „Žalgirio“ ir Milano „Olimpia“ rungtynės, dar vienas kančios krepšinis. Manau, kad Eurolyga turėtų slėpti nuo visuomenės šio sezono „dizainerių“ mačus, nes tai yra krepšinio sirgalių terorizavimas.

Kitas dalykas – „Žalgiris“ irgi ketvirtajame kėlinyje papuolė į didžiules kančias, kai penkias minutes negalėjo pelnyti taškų. Po kelių varžovų tritaškių buvo kilusi didžiulė įtampa. Tuomet labai pagelbėjo kelių valandų trukmės ataka su keliais žalgiriečių atkovotais kamuoliais puolime.

Varžovai su Billy Baronu statė į nemalonią situaciją, kai „Olimpia“ galėjo apsiginti ir turėti lemiamą ataką savo rankose, tačiau Edgaras Ulanovas vėl parodė Jameso Hardeno geną. Kapitonas tarsi „Houston Rockets“ laikų barzdočius išsivedė prieš save Kyle'ą Hinesą ir šėrė per rankas tritaškį, kuris buvo paskutinis taiklus metimas „Mediolanum Forum“ arenoje penktadienio vakarą.

#1 Isaiah Tayloras – 3

zalgiris.lt nuotr./Isaiah Tayloras
zalgiris.lt nuotr./Isaiah Tayloras
2 tšk. (1/4 dvit.), 2 rez. perd., 0 naud. bal., 10 min.

Prieš rungtynes jaučiau, kad Isaiah Tayloras turės prastą vakarą prieš „Olimpia“, nes varžovai turi didžiulius kūnus, keičiasi ginamaisiais, tad sunku juos atakuoti vienas prieš vieną dvikovose.

Skaičiai atspindi sunkias „Žalgirio“ naujoko rungtynes. Išgimdė tik 2 taškus po kontakto prieš K.Hinesą.

Kazys Maksvytis pasitikėjo I.Tayloru Bolonijoje, bet Milane žaisti rungtynių pabaigą su juo būtų buvę labai rizikinga, kai „Žalgiris“ iššvaistė 19 taškų pranašumą.

I.Tayloras reagavo į situacijas ir neblogai dalinosi kamuoliu. Buvo epizodas, kai įkišo perdavimą Lukui Lekavičiui, bet šis nepataikė tritaškio, rezultatyvaus perdavimo nebuvo, nors sprendimas geras.

#4 Lukas Lekavičius – 4

zalgiris.lt nuotr./Lukas Lekavičius
zalgiris.lt nuotr./Lukas Lekavičius
5 tšk., 2 atk. kam., 5 rez. perd., 18 min.

Du geriausi Luko Lekavičiaus epizodai buvo, kai prieš jį nepakilo K.Hinesas, o lietuvis realizavo du ramius metimus – vienas tritaškis, vienas iš vidutinio nuotolio.

Nemažai kartu žaidė su Isaiah Tayloru, užimdamas atakuojančio gynėjo poziciją.

L.Lekavičiui nelengva buvo žaisti ketvirtajame kėlinyje prieš agresyvią Stefano Tonuto gynybą. Įžaidėjas buvo truputį prispaustas, o kai kuriais atvejais ir uždusintas.

Vidutiniškas „Žalgirio“ vijurko pasirodymas.

#8 Kevarriusas Hayesas – 8,5

zalgiris.lt nuotr./Kevarriusas Hayesas
zalgiris.lt nuotr./Kevarriusas Hayesas
16 tšk. (5/9 dvit., 6/6 baud.), 7 atk. kam., 22 naud. bal.

Rungtynių MVP. Tai buvo naudingiausias Kevarriuso Hayeso karjeros mačas, kuriame jis užfiksavo ir rekordinį žaidimo laiką.

Didele dalimi dvikovos pradžioje „Žalgiris“ pabėgo dėl K.Hayeso energijos ir poros Rolando Šmito tritaškių.

Amerikietis labai gerai kovojo. Jis nebuvo uždominuotas Brandono Davieso. Gynyboje viskas buvo tvarkinga, o esminiai momentai – energija ir atakų užsibaigimai arčiau krepšio. „Žalgirio“ centras net ir baudų metimus susimetė be klaidų, ką jis ne visada padaro.

K.Hayesas pats neprasižengė nė karto, nors tokiu būdu jis pats dažnai save išsiimdavo iš rungtynių. Geras startas leido vėliau žaisti ramiau ir išvengti pražangų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas