Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 07

Jau įprastas MVP ir susitvarkęs italas: pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir treneriui

Savo sirgalių širdžių plakimo greitį užkėlę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai kol kas svarbiausiose sezono rungtynėse ištrūko su pergale 68:67 prieš šešių pergalių seriją skaičiavusią Tel Avivo „Maccabi“ komandą. 15min portale – sporto komentatoriaus Ryčio Vyšniausko pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir treneriui Kaziui Maksvyčiui.

Rungtynių pabaiga „Žalgirio“ arenoje buvo tikra beprotybė: Jarellas Martinas laisvas prameta tritaškį, Joshas Nebo tvirtomis rankomis ima kamuolį ir prameta iš po krepšio, tuomet ima dar vieną kamuolį ir dar kartą prameta iš po krepšio.

Kai Isaiah Tayloras prametė pirmąją baudą, „Žalgirio“ arenoje stojo didžiausia tyla, kokia tik gali būti. Antrasis metimas tikslus ir tada jau kilo klausimų, kaip elgtis „Maccabi“.

Svečių treneris pasirinko išsimetimą iš už galinės linijos ir lemiamą metimą patikėjo Wade'ui Baldwinui. „Žalgirio“ sezono likimas stovėjo ant šio amerikiečio paskutinio metimo.

Prieš tai pataikęs tolimą metimą, W.Baldwinas prametė savo mėgstamą metimą nuo vienos kojos ir „Žalgiris“ išplėšė pergalę.

Antrosios pusės rezultatas 26:22, krūva sunkių atakų ir metimų baigiantis atakos laikui. Antroji rungtynių pusė buvo tikras kančios krepšinis, bet vietos atsirado ir šou.

Kevarriuso Hayeso dėjimas per Bonzie Colsoną, po įspūdingo dėjimo prabėgantis ir su parketinių vietų žiūrovais tarsi NBA žvaigždė penkis mušantis Arnas Butkevičius, W.Baldwino šūvis.

Matyt, šios rungtynės geriausiai iliustravo, kokį produktą žiūrovui siūlo Eurolyga: kietas, sunkus krepšinis, pilna arena žiūrovų, didelė pergalės kaina ir drama iki paskutinių sekundžių.

#1 Isaiah Tayloras – 5,5

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Isaiah Tayloras
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Isaiah Tayloras
12 tšk. (4/7 dvit., 1/4 trit.), 4 atk. kam., 3 rez. perd., 3 kld., 8 naud. bal., 25 min.

I.Tayloras akivaizdžiai norėjo būti lyderiu ir ėmėsi daug atsakomybės. Po labai gražių epizodų dažnai sekdavo kamuolio perlaikymas ir nesėkmingos atakos. Visgi I.Tayloro aštrus prasiveržimas ir leido jam stoti prie baudų metimo linijos lemiamu metu.

Amerikietį galima pagirti ir dėl pastangų gynyboje prieš labai pavojingą Lorenzo Browną. I.Tayloro žaidimo organizavimas strigo, bet energijos gynėjas davė daug.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas