Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 26

Jaunystė prieš patirtį: tarp „Žalgirio“ ir „Barcelona“ – milžiniška praraja

Jau šįvakar Kauno „Žalgirio“ krepšininkai stos į mūšį prieš „Barcelona“ komandą Eurolygos ketvirtfinalio serijos starte. Prieš pirmąsias rungtynes Kazio Maksvyčio auklėtiniai laikomi ryškiais serijos autsaideriais, o vienas didžiausių Šarūno Jasikevičiaus komandos privalumų yra milžiniškas atkrintamųjų patirties pranašumas.

Paskutinę akimirką į atkrintamąsias įšokę žalgiriečiai mėgins paneigti prognozes ketvirtfinalio serijoje iki trijų pergalių, bet tą padaryti prieš antroje vietoje reguliariajame sezone likusią ir kasmet atkrintamosiose žaidžiančią „Barca“ nebus paprasta.

Darius Garuolis paskaičiavo, kad katalonų žaidėjai yra sukaupę beveik šešis kartus didesnę Eurolygos atkrintamųjų patirtį nei „Žalgiris“.

Sudėjęs visų „Barcelona“ žaidėjų sužaistas atkrintamųjų rungtynes, D.Garuolis gavo 163 mačų statistiką. Didesnę patirtį tarp Eurolygos ketvirtfinalyje šį sezoną žaidžiančių klubų turi tik Madrido „Real“ – 209 rungtynės.

Daugiausia atkrintamųjų rungtynių yra sužaidęs „Barca“ senbuvis Alexas Abrinesas – 26, komandos žvaigždė Nikola Mirotičius dalyvavo 23 ketvirtfinalio mačuose, o pirmą sezoną Barselonoje rungtyniaujantis čekas Janas Vesely žaidė 22 atkrintamųjų rungtynėse per karjerą.

Dviženklį skaičių rungtynių yra sužaidę ir dėl traumos serijos pradžią praleisiantis Cory Higginsas (19), Kyle'as Kuričius (14), Nikola Kaliničius (13), Nicolas Laprovittola (13) ir Sertacas Sanli (11).

ZUMAPRESS.com nuotr./„Barcelona“.
ZUMAPRESS.com nuotr./„Barcelona“.

Dar du žaidėjai dviženklę ribą turėtų pasiekti šioje serijoje – tai Tomašas Satoransky (9) ir Rokas Jokubaitis (7). Tai gali padaryti ir Sergi Martinezas (6), jei tik serija užsitęs iki daugiau nei trejų rungtynių.

Iš minutes Barselonos klube gaunančių žaidėjų tik Oscaras Da Silva, Mike'as Tobey, Oriolas Pauli ir Jamesas Nnaji dar nėra žaidę atkrintamosiose.

„Barcelona“ žaidėjų atkrintamųjų varžybų patirtis

  • Alexas Abrinesas – 26 rungtynės;
  • Nikola Mirotičius – 23;
  • Janas Vesely – 22;
  • Cory Higginsas – 19;
  • Kyle'as Kuričius – 14;
  • Nikola Kaliničius ir Nicolas Laprovittola – 13;
  • Sertacas Sanli – 11;
  • Tomašas Satoransky – 9;
  • Rokas Jokubaitis – 7;
  • Sergi Martinezas – 6;
  • Oscaras Da Silva, Mike'as Tobey, Jamesas Nnaji, Oriolas Pauli – 0.

Palyginimui, „Žalgirio“ žaidėjų patirtis atkrintamosiose yra mažiausia tarp visų aštuonete esančių klubų – visi jie sudėjus yra žaidę 28 Eurolygos ketvirtfinalio rungtynėse.

Labiausiai atkrintamosiose apšaudytas yra latvis Rolandas Šmitas – jis yra sužaidęs 13 ketvirtfinalio rungtynių. Įdomu tai, kad visose jose „Žalgirio“ puolėjas vilkėjo dabartinės varžovės „Barcelona“ aprangą.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rolands Šmits
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rolands Šmits

8 mačus atkrintamosiose su „Žalgirio“ apranga yra sužaidęs Edgaras Ulanovas, 4 kartus dar gindamas Atėnų „Panathinaikos“ garbę ketvirtfinalio serijose į aikštę išbėgo Lukas Lekavičius, o 3 atkrintamųjų mačų patirtį praėjusiame sezone atstovaudamas Tel Avivo „Maccabi“ sukaupė prieš „Barcelona“ dėl Achilo sausgyslės traumos nežaisiantis Keenanas Evansas.

Visi kiti 10 „Žalgirio“ rotacijos žaidėjų (atmetus dublerių komandos narius ir karjerą baigusį Mantą Kalnietį) Eurolygos atkrintamosiose dar nėra žaidę.

„Žalgirio“ žaidėjų atkrintamųjų varžybų patirtis

  • Rolandas Šmitas – 13 rungtynių;
  • Edgaras Ulanovas – 8;
  • Lukas Lekavičius – 4;
  • Keenanas Evansas – 3;
  • Kevarriusas Hayesas, Ignas Brazdeikis, Arnas Butkevičius, Tomas Dimša, Isaiah Tayloras, Dovydas Giedraitis, Tyleris Cavanaugh, Laurynas Birutis, Achille Polonara, Karolis Lukošiūnas – 0.

„Žalgiris“ nuo visų atkrintamosiose dalyvaujančių komandų pagal atkrintamųjų patirtį atsilieka bent 20 mačų. Priešpaskutinę vietą užima „Monaco“ (48 rungtynės), kiek aukščiau yra Belgrado „Partizan“ (51) ir Tel Avivo „Maccabi“ (55).

Iš karto po „Real“ ir „Barcelona“ pagal atkrintamųjų varžybų patirtį žengia tarpusavyje susitiksiančios Pirėjo „Olympiakos“ (114) ir Stambulo „Fenerbahče“ (88) komandos.

Įdomu tai, kad skirtinguose poliuose „Barcelona“ ir „Žalgiris“ atsiduria ir pagal savo žaidėjų amžiaus vidurkį.

Skaičiuojant tik žaidėjus, kurie rungtyniavo bent 18 rungtynių, Katalonijos komanda, kurios krepšininkai yra vidutiniškai 30,2 metų amžiaus, yra viena vyriausių – ją lenkia tik Madrido „Real“ (30,3 m.), o tokį patį amžiaus vidurkį turi ir „Olympiakos“ (30,2 m.).

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Walteris Tavaresas
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Walteris Tavaresas

Savo ruožtu už „Žalgirį“, kurio žaidėjų amžiaus vidurkis 27,8 m., jaunesnė yra tik viena komanda – „Partizan“ (27,6 m.).

Tarp vyriausių ir jauniausių komandų įsitaisė „Maccabi“ (29,2 m.), „Fenerbahče“ (29,2 m.) ir „Monaco“ (28,5 m.).

Pirmosios „Barcelona“ ir „Žalgirio“ rungtynės šį vakarą prasidės 21 val. Tiek jų metu, tiek iš karto po rungtynių laukite išskirtinio turinio iš Barselonos „Palau Blaugrana“ arenos 15min portale.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas