Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 03 11

Jonas Mačiulis: „Vis tiek kažkada reiks grįžti į „Žalgirį“

Jonas Mačiulis ir Madrido „Real“ ekipa jau išbandė Kauno „Žalgirio“ arenos lankų tvirtumą. Penktadienio rytą surengę treniruotę karališkojo klubo krepšininkai šiandien bandys antrąjį kartą „Top 16“ etapo F grupėje palaužti žalgiriečių pasipriešinimą.
Jonas Mačiulis
jonas-maciulis-vis-tiek-kazkada-reiks-grizti-i-zalgiri

Prieš komandos treniruotę mintimis su „Žalgiris TV“ apie artėjantį susitikimą pasidalino buvęs žalgirietis J.Mačiulis ir „Real“ klubo treneris Pablo Laso.

„Skaičiau Pauliaus Motiejūno interviu, kuriame buvo išdėstyta, jog „Žalgirio“ vizija prieš sezoną buvo sudaryti komandos branduolį iš rinktinės žaidėjų. Manau, tai buvo logiškas sprendimas, nes Europoje buvome antri. Rinktinėje turime gerų žaidėjų ir, aišku, jie turėjo būti lyderiai „Žalgiryje“. Paulius, Renaldas ir jau išvykęs Mantas. Gal truputį jiems pakenkė ir prisidėjo nuovargis po čempionato. Kaip bebūtų, nėra keista, ar liūdna, kad dabar nežaidžiu su žalgiriečiais. Vis tiek kažkada reiks grįžti į „Žalgirį“. Anksčiau ar vėliau, na, aš gal truputį vėliau, bet vis tiek sugrįšiu“, – „Žalgirio“ komandos sezono komplektaciją ir galimą sugrįžimą vertino J.Mačiulis.

J.Mačiulio „Real“ Eurolygoje nežiba. Paskutiniu momentu į „Top 16“ traukinį įšokę Ispanijos klubo krepšininkai antrajame Eurolygos etape per devynerias rungtynes iškovojo penkias pergales. Komanda šiuo metu užima tik ketvirtąją vietą F grupėje. Anot J.Mačiulio, banguotą komandos žaidimą lėmė komandos sudėtį palietęs traumų faktorius.

„Pastarosios pusantros savaitės pagaliau treniruojamės visi 15 žaidėjų. Anksčiau mums reikėdavo kviesti pastiprinimo iš jaunimo komandos. Net šeši mūsų žaidėjai buvo iškritę dėl traumų, todėl pradžiai reikėtų būti sveikiems, be traumų ir tada treniruotis. Be žaidėjų atsiranda tokios smulkmenos rungtynių pabaigose – pralaimėjome CSKA, namuose nusileidome Vitorijos ir Barselonos komandoms. Reikia, kad rungtynių pabaigose būtų atidirbti komandiniai veiksimai. Turime naujų žaidėjų, reikia, kad žaidėjai priprastų vieni prie kitų“, – savo komandos pasirodymą šiame sezone vertino J.Mačiulis.

VIDEO: Jonas Mačiulis: „Vis tiek kažkada reiks grįžti į „Žalgirį“

Buvusiam žalgiriečiui buvo linkęs pritarti ir Ispanijos klubo vyriausiasis treneris P.Laso. Strategas kaip vieną iš banguoto žaidimo priežasčių įvardino sunkią sezono pradžią – komandoje dalis žaidėjų žaidė rinktinėse ir nesitreniravo prieš sezoną. Tiesa, P.Laso tikina, jog jo komanda pamažu įsivažiuoja ir demonstruoja vis geresnį žaidimą.

„Priešsezonis mums buvo sunkus, nes jo paprasčiausiai neturėjome. Tai mus kišo koją. Be to, turėjome nemažai traumuotų žaidėjų, daug pasikeitimų ekipoje. Nemažai pakylimų bei nuosmukių, tačiau išlikome komanda ir kovojame vienoje iš sunkiausių visų laikų „Top 16“ etapo grupių. Ispanijos lygoje laimėjome taurę, todėl, manau, kad šiuo metu viskas neblogai. Žinoma, tikiuosi šiek tiek daugiau iš savo komandos“, – mintimis dalinosi P.Laso.

Pirmose rungtynėse po atkaklios 92:86 kovos „Žalgirį“ namuose įveikę Madrido „Real“ krepšininkai tikisi pakartoti pirmųjų rungtynių sėkmę. Tiesa, P.Laso teigimu žalgiriečiai pastaruoju demonstruoja vis kovingesnį žaidimą ir nugalėti tokį „Žalgirį“ Kaune žada būti nelengvas iššūkis.

„Šiuo metu sunku pamatyti „Žalgirį“, kuris nuleidžia rankas. Ši komanda nesustoja kovoti, toks „Žalgiris“ buvo viso klubo istorijoje. Toks „Žalgiris“ buvo ir Madride. Manau, tuomet mes kontroliavome mačą, tačiau neradome galimybių, kaip sėkmingai pabaigti rungtynes, nes „Žalgiris“ nebuvo linkęs pasiduoti. Su „Žalgirio“ kovingumu turėsime susidoroti ir šios dienos mače“, – kalbėjo P.Laso.

Interviu „Žalgiris TV“ J.Mačiulis pasidalino mintimis apie savo sveikatos būklę bei rungtyniavimą Kovo 11-ąją dieną. Savo ruožtu P.Laso išskyrė esmines žaidimo sritis, kuriuose stengtis kontroliuoti rungtynes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas