Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 31

K.Maksvytis – apie neraminantį dalyką „Žalgirio“ žaidime: „Labai įdomus pasikeitimas“

Eurolygos autsaiderę Vilerbano ASVEL pasitinkantis Kazys Maksvytis ieško atsakymų, kodėl praėjusį sezoną pagal atkovotus kamuolius turnyre vienas pirmųjų buvęs Kauno „Žalgiris“ dabar pagal šį rodiklį žygiuoja paskutinėje pozicijoje.
Kazys Maksvytis ir Gianmarco Pozzecco
Kazys Maksvytis ir Gianmarco Pozzecco / 15min ir FIBA nuotr.

Praėjusią savaitę Kauno „Žalgirį“ ant žemės Nemuno saloje nuleido fantastiškai sezoną pradėjusi „Valencia“, tuo metu Vilerbano ASVEL net ir su naujuoju vairininku Gianmarco Pozzecco namuose po atkaklios kovos neatsilaikė prieš Bolonijos „Virtus“.

Treneris iš Darbėnų Kazys Maksvytis ragino sirgalius pirkti bilietus į šią dvikovą. Kol kas „Žalgirio“ aistruoliai sausakimšą Nemuno salą laikė devyniolika Eurolygos rungtynių iš eilės.

„Pirmiausia, tai norime revanšuotis savoje arenoje ir prie savų sirgalių. Tikimės, kad sirgaliai pilnai užpildys areną ir padarysime dar vieną soldoutą. Kiek žinau, bilietai visi dar nėra išpirkti, jų dar likę prekyboje. Tikiuosi, kad sureaguosime ir pasieksime pergalę, – apie artėjantį mačą kalbėjo Kazys Maksvytis. – Atvažiuoja ASVEL, kuris turėjo pokytį vyriausiojo trenerio kėdėje. Kaip minėjau, dažniausiai komandos po tokių pasikeitimų kažkiek laiko dar žaidžia su kur kas geresniu emociniu faktoriumi. Tai turbūt ir mūsų laukia. Komanda pasikeitė, nors dar ieško savo kelio, bet turi nemažai talento ir ūgio. Visų pirma žiūrėsime į save, kaip išspausti maksimumą iš savęs, kaip pagerinti žaidimą ir iškovoti pergalę namuose.“

Emocingasis 51-erių metų Italijos rinktinės treneris jau per pirmąsias savo rungtynes ASVEL klube spėjo pasižymėti motyvacinėmis kalbomis tiek minutės pertraukėlių metu, tiek komandos rūbinėje po patirto pralaimėjimo.

„Kol kas labiau turbūt groja emocinis faktorius, – apie ASVEL žaidimo pokyčius prie naujo trenerio kalbėjo K.Maksvytis. – Kiek žinau ir iš savo patirties, per savaitę kažko pakeisti nėra lengva. Kažkiek pasikeitė tai, kad dabar ASVEL komandoje daugiau rungtyniauja aukštaūgis Youssapha Fallas, kuris iš antro ar trečio aukštaūgio tapo pagrindiniu. Ir jis gana gerai sužaidė, tad, manau, reikia kažko panašaus tikėtis ir Kaune. Kitos rotacijos išliko panašios. Pas trenerį G.Pozzecco įpratai būna daug laisvės žaidime, daug tritaškių ir improvizacijos. Nemažai puolimo situacijų. Manau, kad pas jį labiau dominuoja puolimas.“

Treneris teigė, kad nėra lengva ruoštis prieš varžovą, kuris neseniai pakeitė trenerį. Panaši situacija praėjusį savaitgalį buvo su Panevėžio „7bet-Lietkabeliu“, kurio vairą po kelių mėnesių susigrąžino Nenadas Čanakas.

„Skautai atlieka savo darbą, kažkiek modeliuoja rungtynių situacijas. Ne pirmą kartą šį sezoną tenka žaisti prieš komandą, kuri neseniai pakeitė trenerį. Išlieka klausimas – ruoštis senos žaidimo schemos, ar ruoštis to trenerio braižui ir žiūrėti, ką jis mėgsta. Klaustukų yra, bet ruošiamės ir bandome nuspėti ėjimus“, – pridėjo „Žalgirio“ treneris.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Gianmarco Pozzecco
AFP/„Scanpix“ nuotr./Gianmarco Pozzecco

Vienintelė pergalės Eurolygoje dar neturinti komanda ASVEL fiksuoja blogiausią klubo istorijoje startą stipriausiame Senojo žemyno turnyre (0-5).

Vis dėlto mačą „Žalgirio“ arenoje G.Pozzecco auklėtiniai pasitiks pagerintomis nuotaikomis, kadangi savaitgalį Prancūzijos čempionate 91:72 sutriuškino Strasbūro SIG ekipą. Ant pergalingų bėgių grįžo ir Kauno komanda, kuri sekmadienį 69:63 sugadino Nenado Čanako sugrįžimą į Panevėžio „7bet-Lietkabelį“.

„Tikėjomės geresnio ASVEL starto, ypač Prancūzijos čempionate (6 pergalės ir 3 pralaimėjimai – aut. past.). Reikia būti komandos viduje, kad galėčiau pasakyti kažką daugiau. Turbūt rezultatais jie nėra patenkinti, jei daro pasikeitimus“, – sakė K.Maksvytis.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka. Nando de Colo
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka. Nando de Colo

Tarpsezonio metu Vilerbane nusileido aštuoni naujokai, tačiau veteranų branduolys liko. Šioje komandoje yra net šeši vyresni nei 32-ejų metų žaidėjai.

„Tikėtina, kad prisijungs treneriui G.Pozzecco žaidimas dar greitės. Nors ir veteranai, jie bėga nemažai. Tai – greita komanda, – sakė K.Maksvytis. – Jie turi nemažai veteranų, fiziškumo. Sakyčiau, kad vienas komandos variklių yra Parisas Lee, kuriam reikės skirti ypatingą dėmesį.“

Rezultatyviausias ir naudingiausias ASVEL žaidėjas Eurolygoje – 36-erių metų Prancūzijos krepšinio legenda Nando de Colo (vid. 13 tšk. ir 12,8 naud. bal.).

„Jis gerai skaito žaidimą, yra patyręs žaidėjas. Visi žinome, kad jis geras taškų rinkėjas, bet ir kuria situacijas kitiems žaidėjams. Jis – geras „du prieš du“ žaidėjas. Daug kas ASVEL žaidime pastatyta ant N.De Colo, J.Lauvergne'o ir P.Lee pečių. Elitinis Eurolygos žaidėjas, veteranas, bet dar rodo savo lygį“, – teigė K.Maksvytis.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Joffreu Lauvergne'as
AFP/„Scanpix“ nuotr./Joffreu Lauvergne'as

Solidžiai N.De Colo talkina buvęs žalgirietis Joffrey Lauvergne'as, sezono starte demonstruojantys ir naują tritaškį ginklą puolimo arsenale (pataikė 7 iš 12). Eurolygoje jis renka po 11,8 taško, 4,2 atkovoto kamuolio ir 10,8 efektyvumo balo.

„ASVEL komandoje žaidžia mums gerai pažįstamas Jojo. Įdomu, kad jis didžiąją laiko dalį rungtyniauja ketvirtoje pozicijoje, kažkiek ir penktoje. Įdomus taktinis ėjimas. Jam neblogai sekasi, ypač puolime. Jis pelno nemažai taškų, gerai pataiko tritaškius. Kai turi persvarą, Joffrey žaidžia nugara po krepšiu. Jie turi Mike'ą Scottą, kuris galėtų žaisti daugiau, o dar yra ir Charlesas Kahudi, kuris irgi galėtų užimti ketvirtąją poziciją, bet matosi, kad ASVEL nuo sezono pradžios šį vaidmenį davė J.Lauvergne'ui ir jis jį neblogai suvaidina“, – mintimis dalijosi „Žalgirio“ strategas.

Kazys Maksvytis ir atskleidė, kurie dalykai „Žalgirio“ žaidime sezono starte neramina labiausiai.

„Labiausiai neramina dalykai, kurių vis nepavyksta pagerinti. Tai – kova dėl atšokusių kamuolių tiek savo pusėje, tiek puolime, – sakė „Žalgirio“ treneris. – Mes nesame tokie aktyvūs. Jei praėjusio sezono pradžioje pagal tai buvome vieni pirmųjų Eurolygoje, dabar – paskutiniai. Tai – labai įdomus pasikeitimas. Atrodo, kad pokyčių nedarėme daug, bet tai yra žymus skirtumas. Žaidime yra bangavimų, kuriuos geriausiai galime sureguliuoti su savo gynyba. Mes nevienodai žaidžiame visas rungtynes. Yra dalykų, kuriuos reikėtų gerinti, tai ties jais ir dirbame.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas