Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 11 24

K.Maksvytis – apie varžovų slapukavimą ir tirpstančias I.Brazdeikio minutes

Sugėręs skaudų baskišką kirtį Kazys Maksvytis ruošia savo auklėtinius dar vienam išbandymui Ispanijoje. Ketvirtadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ vyrai jau treniravosi Valensijos „La Fonteta“ arenoje, kurioje rytoj grumsis su vietos „Valencia“ krepšininkais.

Apniukusio oro Vitoriją žalgiriečiai paliko rūškanais veidais.

Du su puse kėlinio nieko blogo nežadėjusios rungtynės galiausiai baigėsi triuškinama „Baskonia“ pergale 93:73, o tiek K.Maksvytis, tiek „Žalgirio“ kapitonas Edgaras Ulanovas po mačo minėjo, jog ant trejų pergalių iš eilės bangos užšokęs kauniečiai apie save pradėjo galvoti per gerai.

Reabilituotis „Žalgiris“ turės šansą saulėtoje ir malonia šiluma komandą pasitikusioje Valensijoje, kurią nuo baskų regiono sostinės Valensijos skiria maždaug valanda skrydžio.

„Treniruotė pasako nemažai, gerų ženklų matau nemažai, – po vakarinės treniruotės senutėlėje Valensijos arenoje kalbėjo K.Maksvytis. – Sureagavo, yra pasiruošę, turbūt ne visiems patinka pralaimėti. Negaliu sakyti, kad buvo pačios blogiausios rungtynės, paprasčiausiai du su puse kėlinio viskas buvo gerai, o antra pusė buvo viena blogiausių. Tikiuosi, kad sureaguosime ir šį kartą užbaigsime rungtynes.“

Keliais laipteliais žemiau negu „Žalgiris“ (5-4) Eurolygos lentelėje esanti „Valencia“ (4-5) vienu statistiniu komponentu labai primena praėjusius kauniečių varžovus.

Kaip ir baskai, taip ir „oranžiniai“ meta labai daug tritaškių ir yra itin nuo jų priklausomi. „Valencia“ krepšininkai turnyre išmeta antrą didžiausią skaičių tolimų metimų (29,1), o pataiko po 10,4 šūvio.

Tiesa, pagal puolimo ir gynybos reitingus „Valencia“ yra pranašesnė ne į „Baskonia“, o į patį „Žalgirį“.

Pagal puolimą Eurolygoje Valensijos žaidėjai užima vienuoliktą vietą (108,8 taško per 100 atakų), o „Žalgiris“ demonstruoja tik šiek tiek geresnį puolimą ir žengia dešimtas (112,3 taško).

Vos geresni žalgiriečiai yra ir gynyboje, kur praleisdami po 113,1 taško rikiuojasi dvylikti, o būsimi jų varžovai (113,2 taško) yra trylikti.

Valensijos klubo žaidimas šį sezoną stovi daugiausiai ant Chriso Joneso pečių. Vasarą ir „Žalgirį“ labai dominęs 185 cm ūgio gynėjas sezoną pradėjo fantastiškai, rinkdamas po 15,4 taško, 4,5 rezultatyvaus perdavimo ir 18,6 naudingumo balo per susitikimą.

„Scanpix“ / Stefanos Kyriazis / ipa-a/SIPA nuotr./Chrisas Jonesas
„Scanpix“ / Stefanos Kyriazis / ipa-a/SIPA nuotr./Chrisas Jonesas

Vis dėlto jo galimybės žaisti penktadienį neaiškios, mat antradienį Ch.Jonesas pajuto kelio skausmus ir praleido akistatą su Madrido „Real“. Paslaptį prieš laukiančias rungtynes ketvirtadienio popietę paliko ir treniruotę surengusios „Valencia“ strategas Alexas Mumbru, į klausimą, ar Ch.Jonesas žais, atsakęs dviem žodžiais: „pamatysime penktadienį“.

Be Ch.Joneso, dviženklį rezultatyvumą Valensijoje dar renka aukštaūgiai Bojanas Dubljevičius (10,9 taško) ir Jasielis Rivero (10 taškų).

„Dar viena Ispanijos komanda – greitai bėganti, geresnė puolime negu gynyboje. Iš savo pusės tikiuosi, kad sureaguosime ir duosime atsaką“, – apie būsimą iššūkį kalbėjo K.Maksvytis.

VIDEO: Kazys Maksvytis: „Aš tikiu Ignu“

Dešimto Eurolygos turo išvakarėse „Žalgirio“ treneris kalbėjo apie čiurnos traumos padarinius jaučiančio Kevarriuso Hayeso būklę, slapukaujančius varžovus, išreiškė pasitikėjimą stringančiu Ignu Brazdeikiu ir aptarė prisiminimus iš praėjusio vizito Valensijoje.

– Kokia Kevarriuso Hayeso situacija, ar jis bus pasiruošęs žaisti rytoj?

– Bus pasiruošęs. Jo mums trūksta, ypač gynybine prasme, jo energijos. Nieko blogo nenutiko vakarykštėse rungtynėse, o jam kiekviena diena yra kaip oro gurkšnis. Viskas turėtų būti geriau ir kalbant apie koją, ir apie varžybinį ritmą, kurio jis neturėjo.

– Ar galima teigti, kad jo faktorius bus dar svarbesnis rytoj, kai žaisite prieš komandą, priekinėje linijoje turinčią B.Dubljevičių ir J.Rivero?

– Labai svarbu. Varžovai turi gana galingą priekinę liniją. Turime būti teisingi, vakarykštėse rungtynėse turbūt vienintelis Birutis iš aukštaūgių sužaidė geras rungtynes. To neužtenka. Ypač kai žaisime prieš varžovus su stipria priekine linija, tai bus svarbu.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

– Grįžtant prie pralaimėjimo, jis buvo nuviliantis. Kokie jūsų darbo metodai bandant prieiti prie komandos po tokių pralaimėjimų?

– Ne vieną kartą esu minėjęs, kad geriausias faktorius, atspindintis komandos veidą, yra komandos reakcija po pralaimėjimų. Kai laimi, kai sekasi, viskas gerai, visi šypsosi. Svarbiausias faktorius yra pralaimėjus išlikti komanda, padaryti reikiamas išvadas. Kažkiek užgautos ambicijos. Nesakau, kad negalime pralaimėti, bet taip paleisti rungtynių, kaip antroje pusėje, tikrai negalime.

– „Valencia“ slapukauja dėl Chriso Joneso. Kokia jūsų turima informacija, ar jis rytoj žais?

– Mes turime informaciją, kad jis žais. Prieš tai Dubljevičius negalavo, nežaidė, greičiausiai tą negalavimą iš jo „perėmė“ Chrisas Jonesas, kažkas su skrandžio reikalais. Pagal mūsų žinias, jis turėtų žaisti.

– Kaip apskritai žiūrite į tokią situaciją, kai varžovai slapukauja ir informacijos reikia ieškoti savais kanalais?

– Visi kovoja dėl pergalių, niekas nenori žaisti atviromis kortomis. Kažkiek slepia. Jis jiems labai svarbus žaidėjas, pridėjus prie priekinės linijos dar ir Chrisą Jonesą, jie tą informaciją ir slepia, nes nuo to daug kas priklauso.

Niekas nenori žaisti atviromis kortomis.

– Vasarą buvo kalbama, kad Ch.Jonesas buvo ir vienas „Žalgirio“ taikinių. Kas labiausiai jums patiko jo žaidime ir kaip jis atrodo Valensijoje?

– Gerai atrodo, komandos lyderis, vedlys. Labai daug variantų puolime, valdo komandą gerai, gerai skirsto kamuolius, gali gerai pats užbaigti. Gali net prieš labai mažesnį ir post situaciją sukurti. Kaip ir kiekvienas, kuris daugiau energijos išlieja puolime, gal gynyboje mažiau tos energijos išlieja, bet gintis tikrai gali, turi stiprų kūną, palieka gerą įspūdį.

– Chriso Joneso ir Keenano Evanso rodikliai panašūs, bet stilistiškai tai ganėtinai skirtingi žaidėjai, ar ne?

– Abu geri žaidėjai, manau, taip, kaip jie žaidžia, ne viena komanda norėtų juos turėti. Net ir topinės komanda. Eurolygai tik geriau, kai yra tokie geri nauji vardai.

– Igno Brazdeikio minučių vidurkis per pastarąsias trejas rungtynes sumažėjo beveik septyniomis (nuo 23,7 iki 17,2). Ar galima sakyti, kad jo dažni prasti sprendimų priėmimai mažina jūsų pasitikėjimą šiuo žaidėju?

– Na, visų pirma, aš tikiu Ignu. Jis tas savo minutes gaus. Kalbam, kad jis turi būti naudingas komandai tiek puolime, tiek gynyboje. Pirmi metai, naujokas, nebus taip, kad visas kelias rožėmis klotas, bus ir geresnių, ir blogesnių momentų. Esame tam pasiruošę, bet tikimės, kad Ignas sureaguos. Jis turi savo asmenines ambicijas, tikimės, kad bus geresnis.

zalgiris.lt nuotr./Eurolygos rungtynėse „Baskonia“ įveikė „Žalgirį“. Ignas Brazdeikis
zalgiris.lt nuotr./Eurolygos rungtynėse „Baskonia“ įveikė „Žalgirį“. Ignas Brazdeikis

– Lankėtės šioje arenoje ir prieš aštuonerius metus, treniruodamas Klaipėdos „Neptūną“ žaidėte paskutines Eurolygos rungtynes. Kokie prisiminimai iš to skaudžiai pralaimėto mačo (65:103)?

– Buvo lemiamos rungtynės, kurios sprendė mūsų baigtį Eurolygoje – ar išeisime į kitą etapą, ar ne. Važiavome rimtai pasiruošę, bet nepavyko turėti gerų rungtynių. „Valencia“ turėjo stiprią komandą, bandėme priešintis, bet pralaimėjome. Tikiuosi, kad rytoj pavyks pasiekti pirmą laimėjimą čia.

– Ar rytoj planuojate likti su tuo pačiu dvyliktuku kaip ir Vitorijoje, ar galbūt įtrauksite Motiejų Krivą?

– Kol kas dar nenusprendėme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas