Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 24

K.Maksvytis: „Trumpam atsipalaidavome ir buvome nubausti“

Kauno „Žalgiris“ patyrė dar vieną nesėkmę Eurolygoje, o Kazys Maksvytis po pralaimėjimo Pirėjuje bedė pirštu į nesėkmingą atkarpą antrajame kėlinyje.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / zalgiris.lt nuotr.

Kauniečiai „Taikos ir draugystės“ rūmuose 72:89 suklupo prieš „Olympiakos“. Lemiamu tapo graikų spurtas 14:0 antro kėlinio pabaigoje, po kurio jie susikrovė 15 taškų persvarą.

„Jei žaidi su tokia komanda kaip „Olympiakos“, negali atsipalaiduoti, – po rungtynių pabrėžė K.Maksvytis. – Mes atsipalaidavome, sužaidėme kelias prastas minutes antrame kėlinyje, o dėl to buvome nubausti jiems susikūrus pranašumą. Po to nebeturėjome šansų sugrįžti į rungtynes.“

Po ilgosios pertraukos žalgiriečiai dar bandė kabintis, buvo sušvelninę skirtumą iki 9 taškų trečiajame kėlinyje ir iki 11 taškų ketvirtajame, bet „Olympiakos“ neleido svečiams rimčiau pagalvoti apie pergalę.

Nugalėtojų treneris Georgios Bartzokas pabrėžė, kad per ilgąją pertrauką akcentavo auklėtiniams „Žalgirio“ galimybę sugrįžti į mačą.

„Buvome susikaupę. Per ilgąją pertrauką kalbėjome, kad ši komanda niekada nepasiduoda, žaidžia tuo pačiu ritmu, turi metikų visose pozicijose, jei žaidžia su Šmitu vidurio puolėjo vaidmenyje, – sakė graikas. – Jie laikosi žaidybinio plano ir yra solidi komanda. Tad turėjome išlaikyti susikaupimą. Bet atlikus 24 rezultatyvius perdavimus ir padarius tik 6 klaidas buvo sudėtinga pralaimėti šias rungtynes.“

Pagrindinėmis „Olympiakos“ pergalės priežastimis tapo fantastiškai rungtyniavę Isaiah Canaanas ir Alecas Petersas. Jie pelnė atitinkamai 25 ir 22 taškus bei kartu sudėjus įmetė 8 tritaškius iš 11.

„Komandos draugai atlieka puikų darbą mus rasdami, o mes sunkiai dirbame kiekvieną dieną ir pataikome metimus. Tikiuosi, kad jie ir toliau kris“, – apie pataikytus metimus kalbėjo puikų sezoną žaidžiantis I.Canaanas.

„Per treniruotes varžomės vienas su kitu, o tai tikriausiai leidžia mums išlikti alkaniems ir pasiruošusiems, – atskleidė Sašos Vezenkovo vaidmenį Pirėjuje užėmęs A.Petersas. – Jaučiamės nuostabiai, iškovojome trečią pergalę iš eilės, o traumuoti vyrukai sugrįžta.“

Jis pagyrė ir „Žalgirį“ bei pridūrė, su kokiu nusiteikimu komanda išėjo po ilgosios pertraukos.

„Pirmoje pusėje jie puikiai dirbo, kad atimtų iš mūsų tritaškius metimus. „Žalgiris“ – labai fiziška komanda, tad turi laimėti fiziškumo dvikovą tam, kad laimėtum rungtynes. Manau, kad antroje pusėje nenorėjome, jog nutiktų kažkas panašaus kaip ankstesnėse rungtynėse, tad atsilaikėme prieš jų spurtą ir radome energijos užbaigti rungtynes“, – sakė naudingiausias rungtynių žaidėjas, surinkęs 29 naudingumo balus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas