Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2012 02 22

Kad pasirašytų sutartį su „Barcelona“, kanadietis Andy Rautinis sieks Lietuvos pilietybės

Barselonos „Barcelona“ ekipa prieš šį sezoną atsisveikino su savo snaiperiu Gianluca Basile ir nebeturi nei vieno tokio šaltakraujiško metiko, koks buvo italas. Padėtis gali pasikeisti šią vasarą – Ispanijos spauda skelbia, jog katalonai nusitaikė į lietuviškų šaknų turintį kanadietį Andrew Rautinį.
Andy Rautinis (kairėje) ir Marcelo Machado
Andy Rautinis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

25 metų 193 cm ūgio krepšininkas šiuo metu atstovauja Alikantės „Lucentum“ ekipai, o praėjusį sezoną praleido NBA, Niujorko „Knicks“ klube, tačiau jame atliko tik statisto vaidmenį.

Norėdamas pasirašyti sutartį su „Barcelona“, A.Rautinis sieks gauti Lietuvos pilietybę. Krepšininkas turi mūsų šalies šaknų – jo senelė lietuvė. Snaiperis taip pat turi ir latviškų genų, tačiau jau yra atstovavęs Kanados rinktinei, tad nebegalėtų ginti jokios kitos šalies garbės be specialaus FIBA leidimo.

Gynėjui Lietuvos pilietybės prireikė, jog būtų laikomas europiečiu. Tik tokiu atveju jis galėtų persikelti į „Barcelona“, kandagi šioje komandoje jau užimtos visos legionierių vietos.

Jei nepavyks susitarti su šiuo gynėju, „Barcelona“ turi ir kitą scenarijų – į Ispanijos komandos akiratį taip pat pateko dabartinis Vitorijos „Caja Laboral“ gynėjas Bradas Olesonas.

A.Rautinis šį sezoną Ispanijos lygoje žaidžia po 13 minučių ir pelno 7,5 taško (17,6 proc. dvit., 42,5 proc. trit., 100 proc. baudų), atkovoja po 2 kamuolius ir atlieka 1,4 rezultatyvaus perdavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas