Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 12 22

Kalėdinis stebuklas Stambule: V.Micičius paskutinę sekundę pavogė pergalę iš tautiečių

Belgrado „Crvena zvezda“ (7-10) buvo labai arti sensacingos pergalės Eurolygos čempionų tvirtovėje, tačiau paskutinėmis akimirkomis Stambulo „Sinan Erdem“ arenoje žibėjo Vasilije Micičius, atvedęs Stambulo „Anadolu Efes“ (9-8) link dramatiškos pergalės – 84:83 (31:21, 12:25, 22:22, 19:15).
Vasilije Micičius
Vasilije Micičius / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Rungtynių pradžia Ergino Atamano vyrams nieko blogo nežadėjo. Vieną tritaškį po kito pataikę šeimininkai jau pirmajame kėlinyje susikrovė dviženklę persvarą (28:16).

Bet „Crvena zvezda“ greitai prisivijo oponentus ir įšaldę Eurolygos čempionų puolime antrajame ketvirtyje jau pirmavo (37:36).

Po ilgosios pertraukos „Sinan Erdem“ arenoje įsisiautėję serbai net nutolo 9 taškais (62:53), bet savo tautiečių į priekį nebuvo linkęs paleisti Vasilije Micičius, ketvirtojo kėlinio pradžioje dvitaškiu su pražanga išlyginęs rezultatą (68:68).

Tuomet užsidegė „Crvena zvezda“ snaiperiai – tritaškį įmetė Nikola Ivanovičius, du pridėjo Stefanas Lazarevičius, o Nikola Kaliničius pataikė su pražanga užmynęs tritaškio liniją ir svečiai pirmavo 81:74 likus mažiau nei dviem minutėms.

Gelbėti savo komandą ėmėsi V.Micičius, pelnęs 8 taškus iš eilės ir likus 10,9 sek. skirtumą sumažinęs iki minimumo (82:83).

Kitoje aikštės pusėje „Anadolu Efes“ staigiai prasižengė prieš Nikola Kaliničių, kuris iki tol buvo pataikęs visus tris baudų metimus, tačiau šį kartą „Crvena zvezda“ lyderis prametė abu kartus ir paliko šansą šeimininkams.

Jį pagriebė ir tuo šansu pasinaudojo V.Micičius. Serbas, praeityje pats žaidęs „Crvena zvezda“ ekipoje, ėmėsi iniciatyvos ir likus 0,9 sek. išprovokavo pražangą, o šaltakraujiškai sumetęs baudų metimus ir sulaukęs netaiklaus N.Kaliničiaus šūvio per visą aikštę išplėšė savo komandai įspūdingą pergalę.

Buvęs žalgirietis V.Micičius visus savo taškus pelnė po ilgosios pertraukos. Per ilgąją pertrauką su nuliu buvęs serbas iš viso sumetė 21 tašką (4/5 dvit., 2/4 trit., 7/7 baud.).

Pirmąjį Eurolygos ratą su 9 laimėjimais užbaigęs „Anadolu Efes“ turnyrinėje lentelėje yra aštuntas, o septynis kartus laimėjusi „Crvena zvezda“ užima tryliktą vietą.

„Anadolu Efes“: Tiboras Pleissas 23 (5/5 trit., 7 atk. kam., 27 naud. bal.), Vasilije Micičius 21, Rodrigue'as Beaubois 10.

„Crvena zvezda“: Nikola Kaliničius 20, Branko Lazičius 13, Nate'as Woltersas 12.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas