Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 03 06

Revanšą be keturių traumuotų žaidėjų kurpiantis Šaras pripažįsta: „Pralaimėjimai veikia komandą“

Nors Kauno „Žalgirio“ krepšininkai beveik prarado visus šansus patekti į Eurolygos atkrintamąsias, Šarūnas Jasikevičius į turnyro lentelę žvalgytis nėra linkęs.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Ketvirtadienį į Kauną atvyksta krizę išgyvenantis Las Palmaso „Gran Canaria“ klubas. Ši komanda pralaimėjo jau devyneriose Eurolygos rungtynėse iš eilės ir kartu su Podgoricos „Budučnost“ dalijasi 14-15 vietas (6 pergalės, 18 pralaimėjimų).

„Žalgiris“ turi 9 pergales ir rikiuojasi 13-tas. Tiek pat kartų laimėjo ir 12-oje pozicijoje esanti Maskvos srities „Chimki“. Kauniečiai iš paskutinių dešimties Eurolygos mačų triumfavo tik dviejuose.

Šį kartą kauniečiams ir vėl teks verstis be traumuotų Nate'o Wolterso ir Antano Kavaliausko. Jie abu praleido ir prieš savaitę vykusį mačą su Vitorijos „Baskonia“.

Tačiau ir tuo kauniečių problemos nesibaigia. „Paulius Jankūnas irgi negalės žaisti, o Rokas Jokubaitis antradienį gavo traumą, tai gali būti kad irgi praleis rungtynės. Dabar svarstome – Masiulis ar Maskoliūnas (Š.Jasikevičiaus asistentai – aut.past.) eis į sudėtį“, – geros nuotaikos rungtynių išvakarėse stengėsi neprarasti Š.Jasikevičius.

– Varžovai patyrė devynis pralaimėjimus iš eilės. Kokį įspūdį palieka ši komanda? – žurnalistai paklausė trenerio.

– Toks vaizdas, kad jie bando pakeisti komandą ir norėtų dar laimėti kažkiek pergalių, norėtų išsaugoti ir ACB vietą. Dabar komanda yra kiek kitokia. Sugrįžo traumuotas išsigydę Nikola Radičevičius ir Clevinas Hannah, iš Australijos prisijungė Jacobas Wiley. Bet jie irgi dar turi traumuotų žaidėjų, sunku atspėti, kokią sudėtį atsiveš. Komandos veidas yra kiek pasikeitęs, bet jie ir toliau įspūdingai bėga į greitą puolimą, meta daug tritaškių, daug taškų. Tą ir akcentuosime. Puolime reiks žaisti kantriai ir protingai.

– LKL patirto pralaimėjimo prieš Klaipėdos „Neptūną“ metu tarp jūsų krepšininkų buvo galima pastebėti ne vieną ginčą. Ar ta nesėkmių serija negriauna atmosferos rūbinėje?

– Galima kalbėti ką tik nori, bet pralaimėjimai veikia. Ginčai? Jie nėra blogai, aš kartais kaip tik pasiilgstu ugnelės ir emocijų. Iš vienos pusės reikia, kad to nebūtų, iš kitos pusės – svarbu, kad jie užkurtų vienas kitą. Tai kitoks balsas nei trenerio. Aš visą laiką žaidžiau komandose, kuriose žaidėjai tiek palaikydavo vienas kitą, tiek sudrausmindavo. Balansas yra tikrai geras. Mano darbas rūpintis, kad būtų išpildytos detalės aikštėje, o atmosfera „Žalgiryje“ visada buvo ir bus nuostabi.

– Las Palmo ekipoje rungtyniauja 40-etis veteranas Albertas Oliveris. Žavi toks žaidėjo ilgaamžiškumas?

– Jį labai gerai pažįstu. Jis didis profesionalas, prieš jį pats ne kartą esu žaidęs. Jis labai myli savo darbą, prisižiūri ir yra naudingas komandai. Žinoma, būnant tokio amžiaus sunku duoti kažką ekipai kiekviename mače, bet jis yra žaidėjas, kuris puikiai suvaldo komandą. Manau, jog ateityje jis gali būti labai geras treneris, nes puikiai supranta krepšinį.

– Neseniai buvo pranešta apie Eurolygos trenerių asociaciją. Priklausote jai?

– Taip, esu vienas steigėjų. Treneriai turi turėti savo asociaciją. Tai yra „žalias“ dalykas, bandome tik kurtis, pradedame nuo nulio. Bet bėgant laikui tai bus naudingas darinys, svarbu ginti savo teises. Eurolyga profesionalėja kiekvienais metais, atleistiems treneriams taip pat problemų vis mažiau. Visgi tokia asociacija turi būti. Dabar svarbiausia dirbti ir palaikyti vienas kitą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas