Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 20

Kapitonas apie juodadarbį „Žalgirio“ herojų: „Šiandien jį apdovanojo dievai“

Edgaras Ulanovas – naudingiausias Kauno „Žalgirio“ ir „Barcelona“ akistatos žaidėjas, tačiau svarbiausią metimą susitikimo pabaigoje įmetė Arnas Butkevičius, dar prieš pusmetį vilkėjęs Vilniaus „Ryto“ marškinėlius. Ulia džiaugiasi naujoko duodamu indėliu, už kurį A.Butkevičių dvikovos pabaigoje apdovanojo ir dievai.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Po ankstesnio susitikimo tarp Kauno „Žalgirio“ ir „Barcelona“ ekipų Šarūnas Jasikevičius teigė, jog Edgaras Ulanovas įprastai žaisti pradeda antroje sezono pusėje. Pagrindinės Lietuvos komandos kapitonas spindėjo ketvirtadienio vakarą Nemuno saloje ir savo buvusiam treneriui pademonstravo kitokią savo versiją.

Draskyti Katalonijos ekipos barikadas Ulia pradėjo nuo pat pirmųjų minučių – tiek nugara taranavęs „Barcelona“ įžaidėją Tomašą Satoransky, tiek smeigęs tolimą metimą.

Būtent E.Ulanovo (13 taškų) ir R.Šmito (11 taškų) pastangomis „Žalgiris“ į ilgąją pertrauką išėjo pirmaudamas 44:35.

24-ąją susitikimo minutę šeimininkų persvara ūgtelėjo iki rekordinės 11 taškų ribos (48:37), bet tuomet Kazio Maksvyčio krepšininkai ėmė klimpti „Barcelona“ komandos gynybos gniaužtuose.

Prieš iš dvitaškio metusį E.Ulanovą akivaizdžiai prasižengė Alexas Abrinesas. Šio momento nepastebėję arbitrai už nepasitenkinimą Uliai skyrė techninę pražangą.

„Žalgiris“ įtemptoje mačo pabaigoje triumfavo 73:72 bei dvigubą Eurolygos savaitę užbaigė antrąja pergale.

„Gerai pradėjome rungtynes, bet leidome varžovams lengvai sugrįžti į rungtynes, – po dvikovos kalbėjo Edgaras Ulanovas. – Žinojome, ir aš sakiau televizijai, ir rūbinėje apie tai kalbėjome, bet tai yra dviguba savaitė, o mūsų rotacija kažkiek sumažėjo antroje mačo pusėje. Tai jautėsi, atsirado pasyvumo ir neužtikrintumo, kažkas bijojo prisiimti atsakomybę, kamuolys nevaikščiojo, o mes žiūrėjome vieni į kitus. Niekas nesužaidė agresyviai. Tai reikia keisti. Visiems sakysime, kad kiekvienas komandos žaidėjas yra svarbus ir turi kada nors prisiimti atsakomybę, kai varžovai lyderius atkerta. Turi žaisti, turi kažką daryti – išprovokuoti pražangą, mesti metimą, o ne žiūrėti į kitus žaidėjus. Dviguba savaitė, jautėsi, kad kai kurie sunkiai judėjo po aikštelę. Tikrai nelengva. Kita vertus – varžovas irgi žaidė dvigubą savaitę. Charakteris ir žaidimas kartu lėmė pergalę. Mačo pabaiga buvo 50 prieš 50 proc. „Barcelona“ prametė laisvus metimus, mes prametėme po pražangos, kai Keenanas galėjo pakelti pranašumą iki 4. Charakteris lėmė pergalę, o momentais – ir gynyba.“

E.Ulanovas tapo naudingiausiu susitikimo krepšininku. Jis pelnė 15 taškų, atkovojo 7 ir perėmė 3 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir surinko 22 naudingumo balus.

Puolėjo rezultatyvumas ir naudingumas kyla sulig kiekvienu Eurolygos maču. Dvikovą Tel Avive jis baigė su 3 taškais ir 3 naudingumo balais, Pirėjuje – atitinkamai 5 taškai ir 7 naudingumo balai, pergalingame susitikime namuose su Bolonijos „Virtus“ – 6 taškai ir 10 efektyvumo balų rodiklis.

Krepšininkas prisimena Šaro žodžius, pasakytus praėjusį kovą, bet to, kaip papildomos motyvacijos, prieš dvikovą su „Barcelona“ nepanaudojo. Jos ir taip užtenka, sako Ulia.

„Nesakyčiau, kad Šaro frazėmis šiandien save papildomai motyvavau. Tikrai taip nebuvo. Žinojau, kad per dvigubą savaitę antram mačui reikia labai pasiruošti fiziškai ir psichologiškai. Žinojau, kad bus sunku. Rungtynes pradėjau pramestu metimu, bet žinojau, kad taip gali būti, o svarbiausia neišsimušti iš savęs ir žaisti. Žinojau, kad mačas gali būti lyg kalneliai – pabėgs jie, pabėgsime mes, o viskas spręsis pabaigoje. Citatų nepriėmiau kaip motyvacijos, tiesiog motyvavau save, kad bus nelengvas mačas. Galbūt tai man ir padėjo“, – aiškino E.Ulanovas.

Dvikovos herojumi tapo „Žalgirio“ naujokas Arnas Butkevičius, pastaruosius penkerius metus rungtyniavęs Vilniaus „Ryte“.

Savo energija ir puikia gynyba išsiskiriantis puolėjas smeigė svarbiausią mačo metimą – tritaškį, kai iki mačo pabaigos buvo likusios 26 sekundės.

„Kai mes stringame gynyboje, kaip buvo ir su Bolonijos „Virtus“ mačo pradžioje, Arnas ir Tomas ėjo ir įnešė ugnelės. Ir nebūtinai puolime, jie tai darė gynyboje, o tuomet atsiranda lengvų taškų greitame puolime, – kalbėjo E.Ulanovas. – Arno duodama nauda galbūt ne visada suprantama krepšinio ekspertams, kurie žiūri į statistikas, taškus, metimus. Yra kiti dalykai – rotacijos, pagalbos, padarytos pražangos. Kiekvienas treneris nori turėti tokį žaidėją. Arnas duoda mums naudos, o jį šiandien apdovanojo krepšinio dievai su tritaškiu rungtynių pabaigoje.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Pergalingą „Žalgirio“ mūšį su „Barcelona“ stebėjo daugiausiai sirgalių nuo 2019-ųjų metų lapkričio 8-osios dienos – 15146 žiūrovai. Prieš trejus metus aistruoliai irgi gausiai susirinko į rungtynes su „Barca“, bet tuomet jai dirigavo Svetislavas Pešičius.

Ulia dėkojo žiūrovams ir ragino juos rinktis į visus mačus, o ne tik į tuos, kai Nemuno saloje nusileidžia Europos gigantai.

„Labai ačiū sirgaliams, jūs neįsivaizduojate, koks tai yra jausmas žaisti prie tokios minios. Labai smagu vėl jausti tokią atmosferą, kokia pastarąjį kartą buvo prieš keletą metų. Turėjome COVID-19, tuomet turėjome prastą sezoną, – sakė E.Ulanovas. – Norime, kad mūsų veidas būtų toks – kovojantis „Žalgiris“. Klaidų bus, esame dar tik pirmoje sezono stadijoje, bet norime iš jų mokytis, taisyti ir savo kovingumu jas išpirkti. Sirgalių reikia ne tik su „Barcelona“, bet ir kitais varžovais, kaip Berlyno ALBA. Norime su sirgaliais viso sezono metu bendradarbiauti, o ne tik kai atvažiuoja dideli vardai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas