Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 22

Karjeros rungtynes Eurolygoje sužaidęs L.Birutis: „Degančių akių neužtenka“

Laurynas Birutis sužaidė karjeros rungtynes Eurolygoje, galingais dėjimais dominavęs ir prieš naudingiausią „Eurobasket 2022“ krepšininką Willy Hernangomezą, bet galiausiai vėl turėjo nusivilti.

Dar vieną paskutinių akimirkų dramą išgyvenęs Kauno „Žalgiris“ (5-11) krito Eurolygoje penktą sykį iš eilės. „Barcelona“ (11-5) su Roku Jokubaičiu išsivežė pergalę 85:80.

„Žinojome, kad „Barca“ žaidžia greitą krepšinį. Tai tikrai matėme pirmoje pusėje. Daug taškų pelnėme ir mes, ir jie („Žalgiris“ atsiliko 51:56, – past.). Gaila, kad toje pirmoje pusėje ir jie mūsų nesustabdė, ir mes jų. Tikrai leidome jiems per daug. Pridarėme klaidų. Ne kovingumo, o nepadarytų pražangų, taktinių klaidų. Leidome jiems susikrauti pranašumą. Antroje pusėje tempas sulėtėjo, bet mažos detalės ir nulėmė šias rungtynes“, – liūdnai spaudos konferenciją pradėjo L.Birutis.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Laurynas Birutis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Laurynas Birutis

„Barca“ iš karto startavo 5:0 ir pabandė nutildyti įkaitusią „Žalgirio“ areną. Šeimininkai atsakė spurtu 11:0, o sunkų periodą išgyvenantis Rogeris Grimau greitai paprašė pertraukėlės.

Pasitarę svečiai užpylė „Žalgirio“ krepšį tritaškiais – dažniausiai laisvais (pataikė 6/8). Tiesa, toli nepabėgo (22:28), o šeimininkai smogė atgal.

Pasiutęs Laurynas Birutis stumdė varžovų žvaigždes ir galingais dėjimais tikrino arenos darbuotojų darbą – ar tvirtai prisuko lankus.

Itin įspūdingai jis sugrūdo kamuolį su Dario Brizuela pražanga, o vien per pirmą pusę atliko net penkis dėjimus.

213 cm vidurio puolėjo dominavimas tęsėsi ir po didžiosios pertraukos. Po dvitaškio su pražanga tribūnose pasigirdo net „MVP“ šūksniai.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Laurynas Birutis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Laurynas Birutis

26-erių L.Birutis gerino karjeros rezultatyvumo rekordą – iš viso pelnė 18 taškų (8/10 dvit., 2/4 baud.), sugriebė 3 kamuolius ir surinko 20 naudingumo balų per 25 minutes.

Tačiau „Žalgiris“ užsikirto lemiamu metu. Per paskutines 4 minutes nepelnė nė taško.

„Sunku pasakyti. Gal kažkiek atsiliepė ir nuovargis. Nebejudinome kamuolio. Nesumetėme metimų. Nežinau“, – atsiduso L.Birutis, pats sužaidęs asmeniškai geriausias rungtynes Eurolygoje.

„Bandau savimi pasitikėti. Eiti į aikštę ir daryti tai, ką moku. Kaip pavyksta, taip. Aišku, daug kas priklauso ir nuo varžovų. Vieni parankesni vienam, kiti – kitam. Šįkart gal parankesni buvo man. Tai nieko nereiškia, nes savaitę baigėme su nuliu pergalių, o tai yra svarbiausia“, – kuklus išliko penktadienio „Žalgirio“ lyderis.

„Stengiuosi nežiūrėti į pavardes, prieš kurias žaidžiu. Aišku, smagu taip sužaisti (prieš W.Hernangomezą). Tačiau Eurolygoje sunku prieš visus. Bandžiau jį išmušti, kad pasijustų nepatogiai, – tęsė L.Birutis, netrukus žurnalistų papildytas, kad šią savaitę sėkmingai žaidė ir prieš J.Motley. – Jie atletiški, mobilesni, gal šiek tiek žemesni, gynyboje gal kažkiek nemėgsta to kontakto. Bandžiau tai prieš juos išnaudoti.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Laurynas Birutis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Laurynas Birutis

„Situacija sunki. Bet, manau, turėjome neblogą savaitę. Gaila, kad Eurolygoje nepavyko iškovoti pergalių. Žaidėjų akys tikrai degė. Degė noru, kovingumu. Bet to neužtenka. Reikia taktikos laikytis. Matome patys, kad pritrūksta kelių taškų. Viena, dvi padarytos baudos, kažkur gera pagalba ir tas pranašumas galbūt būtų į kitą pusę“, – svarstė L.Birutis.

„Reikia priimti geresnius sprendimus tiek puolime, tiek gynyboje. Kažkur prasižengti. Dvi pražangos pirmoje pusėje galėjo lengvai nuimti 6 taškus. Kiek dar tokių epizodų buvo? Iš to ir susideda tas skirtumas“, – pabrėžė „Žalgirio“ vidurio puolėjas.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas