Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 26

Šaltas dušas: atkrintamųjų starte „Barcelona“ be gailesčio išrakinėjo „Žalgirį“

„Barcelona“ riešutas žalgirietiškiems dantims kol kas yra per kietas. Penkiomis pergalėmis Eurolygos reguliarųjį sezoną užbaigęs ir į atkrintamųjų traukinį paskutinę akimirką įšokęs Kauno „Žalgiris“ trečiadienio vakarą buvo skausmingai apnuogintas Barselonoje. Čia prasidėjusioje ketvirtfinalio serijoje Kazio Maksvyčio vyrai neišlaikė Šarūno Jasikevičiaus kariaunos egzamino – 69:91 (13:25, 18:23, 22:18, 16:25).
Karštas atkrintamųjų startas: „Barcelona“ – „Žalgiris“
Karštas atkrintamųjų startas: „Barcelona“ – „Žalgiris“ / zalgiris.lt nuotr.

„Barcelona“ išsiveržė į priekį 1-0. Ketvirtfinalio serijoje kovojama iki trijų pergalių.

Pirmą kartą Eurolygos istorijoje atkrintamųjų mūšyje akis į akį susitiko dvi Lietuvos trenerių vadovaujamos komandos. Antroje vietoje reguliarųjį sezoną užbaigęs ir kur kas daugiau šovinių savo apkaboje turintis Š.Jasikevičius sudavė pirmą triuškinantį smūgį.

Nors šiame mače „Barcelona“ vertėsi be vieno savo lyderių Cory Higginso, šeimininkai dominavo nuo pirmos iki paskutinės minutės.

Nikola Mirotičiaus užkurti katalonai jau pirmajame kėlinyje įgijo dviženklį pranašumą, o įpusėjus mačui turėjo septyniolikos taškų persvarą. Po pertraukos žalgiriečiai vėl ypač skaudžiai strigo varžovų gynybos pančiuose ir desperatiškai blaškėsi.

K,Maksvytis prieš pat dvikovą sulaukė traumą išsigydžiusio Isaiah Tayloro pagalbos, bet ir tai buvo menka paguoda.

„Barcelona“ ryškiai dominavo ir nė karto neturėjo vytis.

Katalonams Sertacas Sanli pelnė 17 taškų, Nikola Mirotičius pridėjo 15, Rokas Jokubaitis – 12. Žalgiriečių gretose dviženklę taškų žymą peržengė tik Ignas Brazdeikis (14) ir Dovydas Giedraitis (10).

Antroji komandų akistata penktadienį taip pat vyks Katalonijos sostinėje, o trečioji po savaitės, gegužės 3 d. – Nemuno saloje.

Jei prireiks ketvirtų rungtynių, jos Kaune bus žaidžiamos gegužės 5 d., o penktosios gegužės 9 d. vėl vyktų Barselonoje.

Reguliaraus sezono metu abi komandos pasidalijo po pergalę namuose. „Barcelona“ savo aikštėje nepaliko vilčių žalgiriečiams (93:74), bet Kaune „Žalgiris“ pasiekė dramatišką revanšą – 73:72.

„Barcelona“: Sertacas Sanli 17 (5 atk. kam.), Nikola Mirotičius 15, Rokas Jokubaitis 12, Alejandro Abrinesas ir Kyle'as Kuričius – po 10, Mike'as Tobey 9 (7 atk. kam.), Janas Vesely ir Tomašas Satoransky – po 4.

„Žalgiris“: Ignas Brazdeikis 14, Dovydas Giedraitis 10, Kevarriusas Hayesas 9, Achille Polonara 8, Laurynas Birutis 7.

Rungtynių eiga:

IV kėlinys. „Žalgiris“ – „Barcelona“ 69:91.

40 min. Rungtynės baigiasi. Pralaimėjimas. Lauksime penktadienio.

Rokas Pakėnas Rokas PAKĖNAS, 15min žurnalistas Barselonoje
Kaziui Maksvyčiui derėtų į aikštelę mesti baltą rankšluostį, nes tai, kas vyksta „Palau Blaugrana“ arenoje, yra jau nepadoru. Šaro vyrai kala vieną vinį po kitos į „Žalgirio“ karstą pirmajame ketvirtfinalio serijos mače, o gražiais epizodais prieš savo buvusią komandą išsiskiria Rokas Jokubaitis, nepraleisdamas progos paflirtuoti ir su „Barcelona“ sirgaliais tribūnose.

36 min. Rokas Jokubaitis įsisiautėja – iš pradžių pats pataiko, po to ir efektingai asistuoja komandos draugui. 57:83. „Žalgiris“ byra.

35 min. Rolandas Šmitas tik dabar baudų metimais pelno pirmuosius savo taškus, bet tada „Žalgiris“ gauna Roko Jokubaičio tritaškį. 57:79.

34 min. Kyle'as Kuričius pataiko iš toli... Kazys Maksvytis yra labai piktas ir įraudęs. 55:76.

Rokas Pakėnas Rokas PAKĖNAS, 15min žurnalistas Barselonoje
„Barcelona“ gretose netikėtu koziriu tapo vidurio puolėjas Sertacas Sanli, baudęs „Žalgirį“ ir arti krepšio, ir tolimais metimais. Turkas dar ketvirtojo kėlinio pradžioje smeigė 17-ąjį savo tašką, kuomet šio sezono S.Sanli rekordas yra 18 taškų į Stambulo „Anadolu Efes“ krepšį.

33 min. Vėl Sertacas Sanli, o po to dar ir Kyle'as Kuričius užbaigia greitą katalonų ataką. 55:73.

32 min. Sertacas Sanli tritaškiu vėsina bet kokias „Žalgirio“ ambicijas. 53:69.

Rokas Pakėnas Rokas PAKĖNAS, 15min žurnalistas Barselonoje
Nežinia, ar tai lemia jaudulys žaidžiant prieš buvusį klubą, ar Š.Jasikevičiaus puikus supratimas apie šio krepšininko stiprybes ir silpnybes, tačiau atkrintamųjų starte buvęs „Barcelona“, o dabar „Žalgirio“ žaidėjas Rolandas Šmitas fiksuoja blogiausią šį sezoną asmeninį pasirodymą. Ketvirtojo kėlinio pradžioje prie latvio vis dar dega -4 efektyvumo balų rodiklis.

III kėlinys. „Žalgiris“ – „Barcelona“ 53:66.

28 min. „Žalgiris“ nesulūžta, bet ir skirtumo iki vienženklės žymos aptirpdyti nepavyksta. Katalonai saugiai ir užtikrintai kontroliuoja rungtynes. Kyle'as Kuričius pataiko iš toli. 51:63.

26 min. Kiek geresnė žalgiriečių atkarpa. Lukas Lekavičius pirmuosius savo taškus pelno tritaškiu, bet jau kitos atakos metu tokios pačios vertės metimu atsako ir Alexas Abrinesas. 42:59.

25 min. Puolime kažkokių pragiedrulių gal ir galima įžvelgti, bet po savuoju krepšiu žalgiriečiams sekasi ypač sunkiai. Katolonai labai lengvai renka taškus. 39:56.

Rokas Pakėnas Rokas PAKĖNAS, 15min žurnalistas Barselonoje
K.Maksvytis po ilgosios pertraukos starto penkete atliko tris keitimus – I.Taylorą pakeitė užsirekomendavęs D.Giedraitis, vietoje A.Butkevičiaus žengė I.Brazdeikis, tuo metu A.Polonara pakeitė K.Hayesą. Kol kas vienintelis pozityvas šioje „Žalgirio“ vargo vakarienėje – geriausiai įžaidėjo vaidmenyje atrodantis jaunasis D.Giedraitis, iki tol beveik viso sezono metu buvęs K.Maksvyčio naudojamos rotacijos Eurolygoje paraštėje.

24 min. Nikola Mirotičius ir Nicolas Laprovittola kala po tritaškį... 35:54.

21 min. Edgaras Ulanovas atsidaro savo taškų sąskaitą įspūdingu reidu. Pirmoje mačo pusėje kapitono indėlio „Žalgiriui“ labai trūko. 33:48.

Rokas Pakėnas Rokas PAKĖNAS, 15min žurnalistas Barselonoje
Koją nikstelėjęs Nikola Mirotičius kiek išgąsdino vietos sirgalius antrojo kėlinio pradžioje, bet vėliau jis grįžo ant parketo, o jo tritaškis prieš ilgąją pertrauką kilstelėjo „Barcelona“ pranašumą iki 48:31. Kol kas „Žalgiris“ atrodo atsidūręs ne savoje žaidimo aikštelėje, Š.Jasikevičiaus komandai nusileisdamas pagal visus komponentus.

II kėlinys. „Žalgiris“ – „Barcelona“ 31:48.

20 min. Į aikštę grįžęs Nikola Mirotičius pataiko iš toli. Katalonai turi rekordinę persvarą. 31:48.

18 min. Alexas Abrinesas pataiko iš toli, Tomašas Satoransky prideda dvitaškį, o Sertacas Sanli paleidžia tritaškį. Aistros rimsta...

Rokas Pakėnas Rokas PAKĖNAS, 15min žurnalistas Barselonoje
Septynis taškus iš eilės pelnęs ir skirtumą iki vienženklio sumažinęs „Žalgiris“ prikėlė ir apmirusius žaliai baltus sirgalius, kurie akimirkai buvo perėmę „Palau Blaugrana“ atmosferos kontrolę.

17 min. Achille Polonora pataiko įspūdingą tritaškį per varžovo rankas. Su 8 taškais italas yra rezultatyviausias žalgirietis. 26:37. Kevarriusas Hayesas pelno taškus po pirmojo Dovydo Giedraičio perdavimo. Šarūnas Jasikevičius ima minutės pertraukėlę. 28:37.

16 min. Kazys Maksvytis toliau keičia žaidėjus, ieškodamas sėkmingo derinio, o minutės bėga. Dovydas Giedraitis pataiko sudėtingą metimą. Kauno komanda kol kas nėra atlikusi nė vieno rezultatyvaus perdavimo... 21:35.

Rokas Pakėnas Rokas PAKĖNAS, 15min žurnalistas Barselonoje
Antrasis kėlinys dar neįpusėjo, o K.Maksvytis įžaidėjo pozicijoje mėgina jau ketvirtą savo auklėtinį. Kol kas šioje pozicijoje geriausiai atrodė Tomas Dimša, pelnęs 4 taškus ir pasiūlęs tinkamą fiziškumą savoje aikštelės pusėje, tuo metu po traumos grįžęs Isaiah Tayloras ir Lukas Lekavičius degė atvira liepsna, kol „Žalgirio“ treneris į aikštelę galiausiai metė ir Dovydą Giedraitį.

14 min. Šeimininkai žaidžia be Miro, bet skirtumas nemažėja. Žalgiriečiai vis dar nėra pataikę nė vieno tritaškio. 19:35.

11 min. Kauniečiai vis dažniau randa kelius prie šeimininkų krepšio, bet gynyboje tvarkytis su „Barcos“ aukštaūgiais sekasi sunkiai. 17:29.

Rokas Pakėnas Rokas PAKĖNAS, 15min žurnalistas Barselonoje
Pirmojo ketvirčio pabaigoje – sunkiai paaiškinama situacija. Slogiai gynyboje atrodantis Achille Polonara nuo pirmųjų sekundžių pasiėmė „Barcelona“ varikliuko Nicolaso Laprovittolos priežiūrą ir tiesiog gavo tritaškį į veidą. Kodėl?

I kėlinys. „Žalgiris“ – „Barcelona“ 13:25.

10 min. Achille Polonara žaidžia agresyviai. Du plius pražanga. 13:22. Kėlinį katalonai užbaigia tritaškiu, bet čiurną susižeidžia Nikola Mirotičius. Aikštę „Barcos“ lyderis palieka šlubuodamas.

Rokas Pakėnas Rokas PAKĖNAS, 15min žurnalistas Barselonoje
Dviženklį taškų skaičių „Žalgiris“ pasiekė vos 9-ąją susitikimo minutę, iki tol bergždžiai ieškojęs kelių link šeimininkų krepšio. Dvi atakas iš eilės praleidęs buvusios komandos taškus, Š.Jasikevičius paprašė minutės pertraukėlės ir vaizdžiai atskaitė moralą turkui Sertacui Sanli, kuris dviejose atakose iš eilės leido Laurynui Biručiui priimti kamuolio arti „Barca“ krepšio.

9 min. Kauniečių puolimą pagyvino Tomas Dimša. Laurynas Birutis tvarko reikalus po krepšiu. Dvi rezultatyvios kauniečių atakos iš eilės. Šaras iš karto reaguoja ir ima minutės pertraukėlę. 10:20.

8 min. Pirmą kartą šiose rungtynėse Šaras į aikštę meta Roką Jokubaitį.

7 min. Sunki atkarpa tęsiasi. „Barcelona“ dominuoja abiejose aikštės pusėse, renkasi kamuolius po žalgiriečių krepšiu ir po dar vienos kauniečių klaidos bei Nikola Mirotičiaus pataikymo, deficitas tampa dviženklis. 6:17... Miro jau pelnė devynis taškus.

5 min. Tomašas Satoransky pelno dar du taškus, o kauniečių atakos ir toliau stringa. 4:11.

Rokas Pakėnas Rokas PAKĖNAS, 15min žurnalistas Barselonoje
Prireikė keturių minučių, jog „Žalgiris“ sukurtų pirmą gerą progą pelnyti taškus. Tai įvyko po Isaiah Tayloro greito išpuolio, kurį neleistinai galiausiai sustabdė Janas Vesely. Iki tol – visiškai sausas ir bedantis K.Maksvyčio komandos puolimas. Tuo metu „Barca“ puolime dalijasi kamuoliu, atlieka laisvus tolimus metimus, jei nepataiko – nusiima kamuolį nuo „Žalgirio“ krepšininkų galvų ir laimi 11:4 įpusėjus pirmam ketvirčiui.

4 min. Nikola Mirotičius labai karštas. Puolėjas smeigia tritaškį ir žalgiriečių deficitas auga iki septynių taškų... 2:9. Isaiah Tayloras pataiko baudas. 4:9.

3 min. Janas Vesely ima kamuolį po žalgiriečių krepšiu ir įmeta jį į krepšį. 2:6. Kauniečių atakos kol kas labai „sunkios“, nepavyksta užpulti.

2 min. Nikola Mirotičius renka dar du taškus baudomis, o žalgiriečių sąskaitą atidaro Kevarriusas Hayesas. 2:4.

1 min. Rungtynės prasideda. Pirmieji taškus pelno šeimininkai. Nikola Mirotičius užbaigia greitą ataką. 0:2.

Rokas Pakėnas Rokas PAKĖNAS, 15min žurnalistas Barselonoje
K.Maksvytis ėmėsi pokyčių starto penkete. Reguliariojo sezono lemiamoje atkarpoje jis startuodavo su Rolandu Šmitu vidurio puolėjo pozicijoje, o dabar šią vietą šalia latvio užėmė Kevarriusas Hayesas. Po traumos sugrįžęs Isaiah Tayloras iškart šoko į startinį penketuką, tuo metu Ignas Brazdeikis liko ant atsarginių žaidėjų suolelio.

Pradėkime vakarą nuo gerų naujienų! „Žalgirio“ komandai šiame mače galės padėti Isaiah Tayloras. Kauniečių vijurkas buvo traumuotas ir iki paskutinės akimirkos nebuvo aišku, ar spės pasveikti.

Rokas Pakėnas Rokas PAKĖNAS, 15min žurnalistas Barselonoje
Linkėjimai iš karštosios „Palau Blaugrana“ arenos Barselonoje, kur už pusvalanduko startuos pirmasis ketvirtfinalio tarp Kauno „Žalgirio“ ir „Barcelona“ mūšis! Vos tik ant parketo žengė Kazio Maksvyčio auklėtiniai, ant kojų atsistojo ir ovacijomis sprogo arenos palubėse įsikūrę apie 140 žaliai baltų sirgalių, kurie runtgynių metu nebus taip gerai girdimi, kaip kad buvo prieš du mėnesius. Įdomu kaip seksis tiems „Žalgirio“ sirgaliams, kurie į šį mačą bando patekti nelegaliais būdais bei vis dar lūkuriuoja prie arenos. Iš pirmo žvilgsnio, tokių sirgalių iš Kauno buvo kelios dešimtys.

Šarūno Jasikevičiaus treniruojami šeimininkai Eurolygos reguliarųjį sezoną baigė antroje pozicijoje, „Žalgiris“ tik paskutinę akimirką įšoko į nuvažiuojantį traukinį ir finišavo septintas.

Šį sezoną abi komandos pasidalijo po pergalę namuose. „Barcelona“ savo aikštėje nepaliko vilčių žalgiriečiams (93:74), bet Nemuno saloje „Žalgiris“ pasiekė dramatišką revanšą – 73:72.

Ketvirtfinalio serijoje kovojama iki trijų pergalių.

Antroji akistata penktadienį taip pat vyks Katalonijos sostinėje, o trečioji po savaitės, gegužės 3 d. – Nemuno saloje. Jei prireiks ketvirtų rungtynių, jos Kaune bus žaidžiamos gegužės 5 d., o penktosios gegužės 9 d. vėl vyktų Barselonoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas