Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 30

Dar ir Arno Butkevičiaus netekęs „Žalgiris“ triumfavo Milane

Arnas Butkevičius trečio kėlinio pradžioje veržėsi link varžovų krepšio, bet sustojo, pajutęs skausmą, ir prigulė ant „Mediolanum Forum“ arenos parketo, išgąsdindamas gausiai tribūnose susirinkusius tautiečius.

A.Butkevičius trankė ranka parketą iš apmaudo ar skausmo – aikštę jis paliko tik padedamas komandos draugų ir joje daugiau nepasirodė, o Kauno „Žalgiris“ prarado dar vieną žaidėją ir taip išpešiotoje rotacijoje.

VIDEO: Pergale Milane džiaugęsis K.Maksvytis: „Komanda po pralaimėjimų nepalūžo“

Tačiau Kazio Maksvyčio auklėtiniai nesutriko. Dar pirmoje pusėje dviženklę persvarą susikūrę Lietuvos čempionai galiausiai užtikrintai įrodė savo pranašumą prieš ambicingą sudėtį vėl surinkusio, bet ir vėl stringančio Ettore Messinos treniruojamą Milano „Olimpia“ (4-7).

Turnyrinės lentelės kaimynų mūšį „Žalgiris“ (5-6) laimėjo 83:70 (18:19, 23:12, 18:21, 24:18).

Nuostabias rungtynes Milane sužaidė kapitonas Edgaras Ulanonas, ne sykį baudęs ryškiausią „Olimpia“ žvaigždę Nikola Mirotičių už pasyvumą gynyboje.

VIDEO: E.Ulanovas: „Turėjome geresnę vienybę rungtynėse“

20 taškų (6/6 dvit., 1/4 trit., 5/5 baud.) pelniusiam, 6 kamuolius atkovojusiam, 5 rezultatyvius perdavimus atlikusiam ir 32 naudingumo balus surinkusiam „Žalgirio“ kapitonui pritrūko vos vieno naudingumo balo iki pakartoto karjeros rekordo Eurolygoje.

Garsiai savų sirgalių Milane palaikomas „Žalgiris“ kontroliavo rungtynes beveik visą laiką ir puikiai metė iš toli – 11/21 (52,4 proc.) tritaškių.

„Olimpia“: Shavonas Shieldsas 21 (3/7 trit.), Nikola Mirotičius 14, Devonas Hallas 11, Stefano Tonutas 5, Johannesas Voigtmannas, Kyle‘as Hinesas, Nicolo Melli ir Alexas Poythressas – po 4.

„Žalgiris“: Edgaras Ulanovas 20 (6 atk. kam., 5 rez. perd., 32 naud. bal.), Keenanas Evansas 19 (4/6 trit.), Rolandas Šmitas 16 (4/5 trit.), Kevarriusas Hayesas 9, Laurynas Birutis 8, Tomas Dimša 5.

VIDEO: EA7 Emporio Armani - Žalgiris | Game Highlights | 2023.11.30

Kitą savaitę Eurolygoje „Žalgiris“ sužais dvejas rungtynes – antradienį išvykoje su Berlyno ALBA ir penktadienį namie su Donato Motiejūno atstovaujama „Monaco“ ekipa.

Ketvirtas kėlinys

40 min. Viskas! Kaip ir praėjusiame sezone, „Žalgiris“ vėl triumfuoja Milane – 83:70.

40 min. E.Ulanovas tvirtina pergalę baudų metimais (68:81).

39 min. Ketvirtą iš penkių tritaškį duria ir R.Šmitas (66:79).

37 min. Lyderio vaidmens svarbiausiu momentu imasi K.Evansas. „Žalgirio“ vedlys pelno 5 taškus iš eilės ir jau yra pataikęs 4 tritaškius iš 5-ių. Skirtumas išlieka dviženklis (66:76).

35 min. L.Birutis! Puikiai išnaudojamas „Žalgirio“ milžinas pelno 6 taškus iš eilės (62:71).

34 min. Šeimininkai baltos vėliavos dar tikrai nekelia. S.Tonutas ir D.Hallas pataiko iš toli (60:67).

33 min. T.Dimša imasi iniciatyvos, žengia žingsnį atgal ir įskraidina tritaškį (54:65).

31 min. „Žalgirio“ latvis vėl taiklus iš toli. 3/3 šįvakar kol kas (52:62).

Trečias kėlinys

30 min. A.Butkevičiaus netektis – itin skaudi, ypač dėl gynybos, bet svečiai kol kas laikosi ir po trijų kėlinių pirmauja (59:52), kapitonui E.Ulanovui vėl sėkmingai sužaidžiant prieš N.Mirotičių.

zalgiris.lt nuotr./Edgaras Ulanovas atakuoja Nikola Mirotičių
zalgiris.lt nuotr./Edgaras Ulanovas atakuoja Nikola Mirotičių

28 min. R.Šmito tritaškis! (49:57).

27 min. N.Mirotičius prideda dar vieną tritaškį, o „Olimpia“ artėja (49:54).

25 min. Šeši iš eilės K.Evanso taškai, bet tuo pačiu atsako ir du tritaškius pataikanti Sh.Shieldas (39:49).

23 min. N.Mirotičius pataiko pirmąjį savo metimą iš žaidimo – tritaškį – ir K.Maksvytis prašo pasitarimo (36:43).

22 min. Skausmingas epizodas... A.Butkevičius patiria traumą. Dar vienas žalgirietis krenta iš rotacijos. Reikia tikėtis, kad trauma – nerimta.

21 min. Trečiasis kėlinys prasideda nuo sėkmingo K.Maksvyčio iššūkio. Iš pradžių nusprendę, kad K.Hayesas per vėlai numušė varžovo kamuolį, po vaizdo peržiūros teisėjai keičia nuomonę ir taškų varžovams neįskaito.

Antras kėlinys

zalgiris.lt nuotr./Kauno „Žalgiris“
zalgiris.lt nuotr./Kauno „Žalgiris“

20 min. K.Hayesas pataiko net ir tritaškį! K.Maksvytis šypsosi į ūsą (29:41). Po pirmosios pusės „Žalgiris“ pirmauja (31:41).

19 min. „Olimpia“ nepataiko, o „Žalgiris“, pasitaikius bent menkiausiai progai, skuodžia į greitą puolimą ir renka lengvus taškus (27:38).

zalgiris.lt nuotr./Keenanas Evansas
zalgiris.lt nuotr./Keenanas Evansas

17 min. K.Evansas duria dar vieną tritaškį ir E.Messina prašo minutės pertraukėlės (27:34).

15 min. E.Ulanovas veržiasi iki galo ir verčia du taškus su pražanga! Kapitono sąskaitoje jau 14 taškų (23:27).

13 min. Pirmuosius taškus pelno D.Lavrinovičius (21:22).

12 min. R.Šmitas ir L.Lekavičius užsidirba antrąsias asmenines pražangas ir K.Maksvytis nieko nelaukdamas sodina juos ant suolo (21:20).

Pirmas kėlinys

10 min. D.Hallas duria tritaškį ir „Olimpia“ geriau užbaiginėja kėlinį (18:16), bet L.Lekavičius kitoje pusėje užmeta kamuolį L.Biručiui ir šis galingai pakimba ant lanko (18:18). D.Hallas atsako pataikydamas vieną baudos metimą ir po pirmųjų 10 min. šeimininkai pirmauja minimalia persvara (19:18).

8 min. K.Maksvytis į aikštę meta vien lietuvišką penketą: T.Dimšą, D.Giedraitį, E.Ulanovą, D.Lavrinovičių ir L.Birutį.

7 min. Danielius Lavrinovičius jau pirmajame kėlinyje kyla nuo suolo, o dar ir tritaškį pataikantis E.Ulanovas jau turi 11 taškų savo sąskaitoje (12:16).

5 min. Kapitono šou tęsiasi (6:8).

4 min. Į starto penketą sugrįžęs E.Ulanovas kol kas renka visus „Žalgirio“ taškus (6:6).

3 min. Tylokoje arenoje garsiai girdisi ir skanduotės „Lietuva, Lietuva!“ Tribūnose netrūksta tautiečių, o E.Ulanovas dar sykį sėkmingai atakuoja N.Mirotičių. „Žalgirio“ taikinys aiškus (2:4).

1 min. Gera svečių pradžia. E.Ulanovas sėkmingai užpuola prieš N.Mirotičių. Kitoje pusėje tas pats N.Mirotičius pameta kamuolį (0:2).

„Žalgirio“ starto penketas: K.Evansas, A.Butkevičius, E.Ulanovas, R.Šmitas ir K.Hayesas.

Prieš kelionę į pasaulio madų sostinę dar ir Brady Maneką praradęs „Žalgiris“ Italijos šiaurėje rado kone atvira ugnimi liepsnojančią situaciją ir Milano „Olimpia“ klube.

„Milanas yra gynybinė komanda. Tai – dėl trenerio braižo. Jie turi kažkiek problemų rotacijoje, ypač gynėjų grandyje, tad žaidžia netradiciškai aukšta sudėtimi, kai trečioje pozicijoje rungtyniauja N.Mirotičius ar J.Voigtmannas“, – išvakarėse kalbėjo K.Maksvytis.

Į vis dažnesnius konfliktus įsiveliantis Ettore Messina nuo komandos yra atskyręs vieną brangiausių jos krepšininkų – puikiai „Žalgiriui“ pažįstamą Keviną Pangosą.

Rūpesčių turi ir „Žalgiris“. Į Pirėjo „Olympiakos“ išleidę Igną Brazdeikį ir Nazą Mitrou-Longą Lietuvos čempionai tik šią savaitę pristatė naujoką Edmondą Sumnerį, tačiau Milane jis dar nežais.

Laimei, rungtyniauti bandys Tomas Dimša, praėjusią savaitę Eurolygos dvikovoje su Pirėjo „Olympiakos“ patyręs peties traumą.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas