Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 15

Kas iš kapitono išsiurbė meilę krepšiniui? Pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir treneriui

Nepaisant fantastiško Keenano Evanso pasirodymo, visas rungtynes atsilikinėjęs Kauno „Žalgiris“ pripažino Belgrado „Partizan“ pergalę 85:93 ir patyrė trečią pralaimėjimą Eurolygoje iš eilės. Portale 15min – sporto komentatoriaus Ryčio Vyšniausko pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir vyriausiajam treneriui.
Edgaras Ulanovas
Edgaras Ulanovas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pirmoji rungtynių pusė buvo pažymėta labai prasta Kauno „Žalgirio“ gynyba ir tikru Belgrado „Partizan“ puolimo šedevru, kai su dviem papildomais perdavimais buvo visada surandamas geriausioje pozicijoje esantis geriausias metikas arba aukštas žmogus po krepšiu.

Pirmąją mačo pusę Željko Obradovičiaus ekipa sužaidė tarsi gera talentinga NBA komanda. Jie demonstravo tokią kokybę – Kevinas Punteris suleido keturis iš keturių tritaškių, o „Partizan“ padarė devynis taškus per dvi atakas (3+2 ir 3+1).

Su tokia gynyba tikėtis kažko gero sirgaliams Nemuno saloje buvo sunku.

Gerai tai, kad „Žalgirį“ kažkiek traukė puolimas ir Keenanas Evansas, kuris buvo įsitraukęs į dvikovą nuo pirmo kėlinio pradžios, bet žaisti namuose visas rungtynes besivejančių vaidmenyje prieš tokią protingą, patyrusią ir vieno geriausių Europos strategų vadovaujamą komandą yra labai sunku.

Pamatėme geras penkias „Žalgirio“ minutes trečiajame kėlinyje, bet į tai penkiomis geromis minutėms atsakė ir „Partizan“. Atrodė, kad 14 taškų skirtumas buvo įstrigęs amžinai – kad ir kas beįvyktų, aikštelėje skirtumas vis tiek buvo 14.

Kai žaidi prieš vieną geriausiai puolančių Eurolygos komandų, o pats turi daug problemų, vienintelis kelias yra įklampinti varžovus į gynybinį krepšinį, bet to tikrai nebuvo.

Namų pranašumas dingo jau mačo pradžioje, kai „Partizan“ pabėgo 16:5 ir nužudė atmosferą arenoje.

„Partizan“ jau trečią kartą iš eilės laimėjo prieš „Žalgirį“ ir Željko Obradovičiaus riešutas lieka toliau neįkandamas Kaziui Maksvyčiui. Skaudu pralaimėti, bet jausmo apie atkaklų mačą nebuvo – varžovai buvo stipresni ir praktiškai visas 40 minučių kontroliavo susitikimą.

#2 Keenanas Evansas – 9

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Keenan Evans
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Keenan Evans
33 tšk. (6/7 dvit., 4/8 trit., 9/11 baud.), 3 atk. kam., 4 rez. perd., 38 naud. bal., 35 min.

Keenanas Evansas žaidė kaip tikras lyderis, kuris ne vieną kartą išgelbėjo atakas, kai „Žalgiriui“ nepavyko nieko susikurti.

Kažkas gali sakyti, kad komandos žaidimas yra gan statiškas, kai K.Evansas tiek daug žaidžia vienas prieš vieną, bet amerikietis ne kartą „Žalgiriui“ tokiu būdu yra laimėjęs rungtynes.

Turime rungtynes, kai Keenanas iš 85 komandos taškų pelnė 33. „Žalgirio“ puolimas pagal visus skaičius ir lyderio pasirodymą atrodo visai gerai, tačiau mačas yra pralaimėtas ne dėl puolimo.

Gynėjas gerai skaitė situacijas – kai varžovai žaidė dideliu penketu, jis atakavo pusiau floateriais, vėliau atsirado tritaškiai metimai po driblingo, kai prieš save išsivesdavo parankesnį varžovą. Jis žaidė agresyviai ir dažnai stojo prie baudų metimų linijos.

Faktas, kad nesitaupydamas žaidė 35 minutes ir darė viską, ką galėjo, tad šias pastangas reikia įvertinti 9.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas