Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 08

Kaunan traukiantys Eurolygos čempionai giria „Žalgirį“ ir jo sirgalius

Kauno „Žalgirio“ penktadienio vakarą laukia sunkus iššūkis – į Lietuvą atvyksta dukart Eurolygos čempionai Stambulo „Anadolu Efes“ krepšininkai. Ant puikios bangos užšokę Turkijos klubo atstovai prieš išvyką į Kauną pagarbiai atsiliepė apie „Žalgirį“ ir jo sirgalius.

Tik dviem pergalėmis per septynis mačus Eurolygoje startavęs „Anadolu Efes“ įgavo pagreitį pastarosiomis savaitėmis, kai laimėjo keturiskart iš eilės ir pasivijo lentelėje „Žalgirį“.

Abi komandos dabar turi po 6 pergales ir 5 pralaimėjimus bei kartu dar ir su Vitorijos „Baskonia“ dalinasi 6-8 vietas.

Savo pergalių seriją turkai norės pratęsti Kaune, o apie tai atvirai kalbėjo ir šeštą iš eilės sezoną prie „Anadolu Efes“ vairo stovintis Erginas Atamanas.

„Kauno „Žalgiris“ yra kieta ir dinamiška komanda, žaidžianti nuostabioje atmosferoje. Mums raktai į pergalę bus savo puolimo kontroliavimas, kuo mažesnis klaidų skaičius ir atkovoti kamuoliai gynyboje. Norime pratęsti savo pergalių seriją laimėdami šias sunkias rungtynes išvykoje“, – sakė specialistas.

Ilgiausiai Stambule rungtyniaujantis legionierius yra savotišku „Anadolu Efes“ simboliu jau tapęs Bryantas Dunstonas, mėlyną „Anadoliu Efes“ aprangą vilkintis dar nuo 2015 metų.

36-erių veteranas jau nebeturi tokio svarbaus vaidmens šiame sezone, Eurolygoje rinkdamas po 2,7 taško ir 2,5 atkovoto kamuolio, bet amerikietis yra emocinis komandos vedlys. Būtent jis kalbėjo apie „Žalgirį“ prieš kelionę į Lietuvą.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Bryant Dunston
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Bryant Dunston

„Šios rungtynės bus sudėtingos, – sakė B.Dunstonas. – „Žalgiris“ yra komanda, žaidžianti labai energingai ir su užsidegimu. Turėsime jiems prilygti energija ir kontroliuoti rungtynes abejose aikštės pusėse, kaip tai darėme per pastarąsias kelerias Eurolygos rungtynes. Jei žaisime kartu ir sugebėsime eliminuoti sirgalių faktorių, pasieksime rezultatą, kurio norime.“

„Žalgirio“ ir „Anadolu Efes“ rungtynės prasidės penktadienį 20 valandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas