Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 08

Žvėries režimą po pertraukos įjungęs „Žalgiris“ suplėšė R.Kurtinaičio auklėtinius

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai mače su absoliučiu Eurolygos autsaideriu Maskvos srities „Chimki“ turėjo ropštis iš gilios dviženklės duobės, tačiau viskas baigėsi laimingai. Penktadienio vakarą Martino Schillerio auklėtiniai laimėjo šeštą mačą iš eilės ir tuo pačiu pratęsė Rimo Kurtinaičio auklėtinių agoniją – 102:75 (22:20, 17:28, 39:13, 24:14). Mačo didvyriu tapo karjeros rungtynes sužaidęs prancūzas Joffrey Lauvergne‘as.

Lemiamą smūgį kauniečiai sudavė trečiame kėlinyje, kurį laimėjo 39:13 ir buvo per žingsnį nuo kelių rekordų.

Iki šiol „Žalgirio“ geriausias pasiekimas per kėlinį buvo 41 taškas, o absoliutus rekordas priklauso Tel Avivo „Maccabi“ (43). Ketvirtį kauniečiai laimėjo 26 taškais ir tai yra tik tašku mažiau už absoliutų turnyro rekordą, kai 2001-aisiais Bolonijos „Kinder“ nupūtė Madrido „Estudiantas“ (39:12).

VIDEO: Stebuklingas trečiasis kėlinys ir monstriška „Žalgirio“ pergalė

J.Lauvergne‘as sužaidė rezultatyviausią karjeros mačą Eurolygoje ir surinko 29 taškus.

VIDEO: „Žalgirio“ bokšto karjeros rungtynės: skrajojančio prancūzo dėjimų šou

Su asmeniniu rekordu parketą paliko ir 8 rezultatyvius perdavimus atlikęs Marius Grigonis. „Žalgirio“ lyderis taip pat pridėjo 18 taškų.

Šešios pergalės iš eilės – pakartotas „Žalgirio“ rekordas Eurolygoje.

Devynis pralaimėjimus iš eilės Eurolygoje patyręs Maskvos klubas į Kauną atvyko be Jono Jerebko, Sergejaus Monios, Janio Timmos ir Grego Monroe, tačiau su autsaiderio vaidmeniu taikstytis dar kartą nesiruošė.

Nors J.Lauvergne‘o puikus žaidimas rungtynių pradžioje leido „Žalgiriui“ palaikyti gyvybę, kantriai savojo šanso laukę rusai smogė antrojo kėlinio viduryje. Būtent tuomet „Chimki“ pirmą kartą išsiveržė į priekį (32:30) ir netrukus jau pirmavo dviženkle persvara (43:32).

Įpusėjus dvikovai Martino Schillerio auklėtiniai turėjo 9 taškų deficitą, tačiau trečią kėlinį pradėjo atkarpa 7:0 ir staigiai grįžo į rungtynes. Paviję „Chimki“, žalgiriečiai įjungė dar aukštesnę pavarą ir tritaškių bei J.Lauvergne‘o puikaus žaidimo dėka tvirtai perėmė iniciatyvą bei sudavė lemiamą kirtį. Atkarpa 18:0 atsakė į visus klausimus ir ketvirtas kėlinys tebuvo formalumas.

„Chimki“ iki šio sezono kauniečiams buvo ypač neparanki komanda. Šiuolaikinėje Eurolygoje abi komandos susitiko dvylika kartų ir „Žalgiris“ laimėjo vos ketvirtą kartą.

„Žalgiris“: J.Lauvergne'as 29 (9 atk. kam.), M.Grigonis 18 (8 rez. perd.), N.Hayesas 14, L.Lekavičius 8 (4 rez. perd.), T.Walkupas 7 (5 atk. kam., 4 rez. perd.), M.Gebenas 6 (8 atk. kam.), A.Rubitas 6, P.Jankūnas 4, R.Jokubaitis 4, A.Milaknis 4, M.Blaževičius 2, K.Lukošiūnas 0.

„Chimki“: A.Švedas 22 (8 rez. perd.), D.Bookeris 19 (7 atk. kam., 4 rez. perd.), J.Mickey 10.

VIDEO: M.Schilleris – apie skambutį Šarui, aštrų M.Grigonį ir nuobodžią sėkmės istoriją

Rungtynių eiga:

IV kėlinys. „Žalgiris“ – „Chimki“ 102:75 (22:20, 17:28, 39:13, 24:14).

40 min. Šimtąjį tašką baudos metimu pelnė Rokas Jokubaitis, o mačą taikliu metimu užbaigė Marekas Blaževičius. Rungtynės baigiasi. Triuškinama pergalė ir pratęsta pergalių serija.

Kęstas Rimkus Kęstas RIMKUS, 15min sporto žurnalistas
Jau švenčiame šeštąją „Žalgirio“ pergalę iš eilės Eurolygoje – taip Kauno krepšininkai pakartojo 2018-2019 m. sezono rekordą, kai finišavo reguliariajame čempionate šešiais laimėtais mačais. Kartu tai yra „Chimki“ antirekordas – dešimt pralaimėjimų Eurolygoje paeiliui.

39 min. Ant parketo žengia ir Marekas Blaževičius.

37 min. Karolis Lukošiūnas ant parketo. Viskas aišku. „Žalgiris“ ramiai baigia rungtynes.

35 min. Mariaus Grigonio tritaškis, Augustine'as Rubitas ramiai renka taškus – 90:67.

33 min. Antroje rungtynių pusėje Aleksejus Švedas atrodo tarsi ne savas, o jo komanda toliau skęsta. Žalgiriečiai žaidžia lengvai ir užtikrintai.

31 min. Rokas Jokubaitis atidaro „Žalgirio“ taškų sąskaitą – 80:61.

Kęstas Rimkus Kęstas RIMKUS, 15min sporto žurnalistas
„Žalgiris“ smogė taip per trečią kėlinį taip, kad jei tai būtų ringas, teisėjai skelbtų nokautą. Net gaila Rimo Kurtinaičio – jo vyrai neblogai gynėsi iki pertraukos, bet paskui subyrėjo abejose aikštės pusėse.

Per trečią kėlinį 39 taškus surinkęs „Žalgiris“ buvo per 2 taškus nuo savo vieno kėlinio rezultatyvumo rekordo, pasiekto 2009 metais. „Chimki“ antrojoje rungtynių pusėje ginasi dar prasčiau nei Kapitolijaus duris saugoję pareigūnai Vašingtone.

III kėlinys. „Žalgiris“ – „Chimki“ 78:61 (22:20, 17:28, 39:13).

29 min. Galinga „Žalgirio“ atkarpa 18:0, o „Chimki“ atrodo visiškai subyrėjęs.

Kęstas Rimkus Kęstas RIMKUS, 15min sporto žurnalistas
Gal kam reikia penktadienio vakarą patikimo dispečerio? Marius Grigonis šįvakar atidžiai prižiūrimas, bet jis prisitaikė ir šiame mače jau atliko 8 rezultatyvius perdavimus – tai jo karjeros Eurolygoje rekordas.

Patikrinčiau po rungtynių dėl dopingo J.Lauvergne'ą. O gal ir visą „Žalgirio“ komandą. Po pertraukos ji persimainė ir iš aukos virto medžiotoja. Fantastiška serija 29:7, kai „Žalgiris“ ėmė pulti su sprogstama energija, įvairiai, laisvai. O J.Lauvergne'as į savo buvusius komandos krepšį įdėjo ir įrideno jau 29 taškus, prametęs vos vieną metimą iš 14!

28 min. Marius Grigonis pataiko tritaškį – 64:55.

27 min. Žvėriškas Joffrey tęsia puikų pasirodymą. Dar vienas jo metimas su pražanga 61:55.

25 min. Bam! Nigelis Hayesas leidžia smagų tritaškį ir mes jau priekyje – 56:53.

23 min. Joffrey Lauvergne'as lygina rezultatą, bet Stefanas Jovičius pataiko iš toli. Visgi tuo pačiu iš aikštės krašto atsako ir Thomasas Walkupas – 53:53.

Kęstas Rimkus Kęstas RIMKUS, 15min sporto žurnalistas
Joffrey Lauvergne'as jau pakartojo karjeros Eurolygoje rezultatyvumo rekordą (2013 m. žaisdamas „Partizan“ buvo pelnęs 20 taškų), daugiausiai naudodamasis ta laisve, kurią gaudavo pikenrolo metu paliktas su gynyboje besiilsiančiu A.Švedu. Tiesa, J.Lauvergne'o oponentas Devinas Bookeris irgi jau pelnė 17 taškų.

22 min. Marius Grigonis leidžia tritaškį iš 8 metrų. 7:0 ir 46:48.

21 min. Puiki pradžia. Marius Grigonis kabina kamuolį virš „Chimki“ krepšio ir Joffrey Lauvergne'as krauna iš viršaus. Thomasas Walkupas prideda dvitaškį – 43:48.

​​​​​​​

II kėlinys. „Žalgiris“ – „Chimki“ 39:48 (22:20, 17:28).

Kęstas Rimkus Kęstas RIMKUS, 15min sporto žurnalistas
Prieš rungtynes buvęs „Chimki“ asistentas Robertas Kuncaitis pažymėjo, kad pastaruoju metu net A.Švedas rodo daugiau pastangų gynyboje. Pridėkite šiaip jau gerus gynėjus S.Jovičių ir J.Voronovą bei atletiškus amerikiečius – „Chimki“ antrąjį Eurolygos ratą pradėjo nuo gynybos. O pulti ji mokėjo visada.

19 min. Lukas Lekavičius nutraukia taškų badą.

18 min. Stefanas Jovičius pataiko vos ne iš rūbinės... 0:9 atkarpa ir „Chimki“ turi dviženklį pranašumą. 32:43.

17 min. Pavojaus signalas. Kraują pajutę rusai pradėjo bėgti į priekį – 32:40. Martinas Schilleris priverstas prašyti minutės pertraukėlės.

Kęstas Rimkus Kęstas RIMKUS, 15min sporto žurnalistas
Rimas Kurtinaitis akaivaizdžiai nusprendė rizikuoti. „Chimki“ palieka daugiau erdvės „Žalgirio“ aukštaūgiams, bet daro viską, kad sugaudytų žalgiriečius prie tritaškio linijos. Įpusėjus antram kėliniui „Žalgiris“ metė tik 2 tritaškius, nors vidutiniškai per mačą išmeta daugiau nei 20.

Tai tas mačas, kai abejose stovyklose nuo atsarginių suolo gerai girdisi tokie pat paraginimo šūksniai: „davai, davai“.

15 min. Devinas Bookeris renka taškus po penkto Aleksejaus Švedo rezultatyvaus perdavimo ir „Chimki“ pirmą sykį pirmauja.

14 min. Marius Grigonis pelno šeštą tašką, bet Aleksejus Švedas pataiko kosminį tritaškį baigiantis atakai ir lygu – 30:30.

13 min. Jordanas Mickey įleidžia tritaškį, tačiau kitoje aikštės pusėje puikiu reidu atsako ir Nigelis Hayesas.

11 min. Martinas Gebenas puikiai įeina į aikštę. Iš pradžių išprovokuoja Devino Bookerio pražangą puolime, o po to ir pats užbaigia ataką metimu – 24:20.

I kėlinys. „Žalgiris“ – „Chimki“ 22:20.

Kęstas Rimkus Kęstas RIMKUS, 15min sporto žurnalistas
„Žalgiris“ skiria daug pastangų A.Švedui, bet trečias pagal rezultatyvumą Eurolygos žaidėjas per pirmą kėlinį vis tiek pelnė 9 taškus. Pataikė tritaškį nuo lentos, o paskui netrukdomas dvitaškį (nes buvo nespėjęs grįžti į gynybą), o galiausiai įskraidino tritaškį su A.Rubito pražanga.

10 min. Aleksejus Švedas pataiko tritaškį su Augustine'o Rubito pražanga. Kitos atakos metu žalgirietis atsirevanšuoja galingu dėjimu.

9 min. Nigelis Hayesas pataiko iš toli. Geras ženklas.

Kęstas Rimkus Kęstas RIMKUS, 15min sporto žurnalistas
Būdama taikliausia Eurolygos tritaškių komanda „Žalgiris“ per pirmąsias 7 minutes metė tik vieną tritaškį. Užtat J.Lauvergne'as jau pelnė 9 taškus į savo buvusios komandos krepšį – prancūzas yra žaidęs Chimkuose 2014-2015 metais, bet tai nebuvo gera patirtis.

8 min. Buvęs Kurčio auklėtinis Joffrey Lauvergne'as kol kas labai solidus. Prancūzas renka 11 savo tašką ir – 17:11.

5 min. Joffrey Lauvergne'as krauna iš viršaus. Kol kas viskas neblogai – 8:5.

4 min. Marius Grigonis ir Artūras Milaknis renka taškus iš artimų distancijų – 6:5.

3 min. „Chimki“ atsidaro Aleksejau Švedo tritaškiu nuo lentos... 2:3.

1 min. Šeimininkai mačą pradeda Jofrey Lauvergne'e metimu iš po krepšio, o rusų pirmos trys atakos tikslo nepasiekia – 2:0.

1 min. Mačą kauniečiai pradeda tokiu penketuku: Marius Grigonis, Thomasas Walkupas, Artūras Milaknis, Nigelis Hayesas, Joffrey Lauvergne'as.

VIDEO: „urBONUSas“: R.Kurtinaičio bėdos, (ne)matoma P.Jankūno nauda ir balai žalgiriečiams

VIDEO: „urBONUSas“: „Žalgiris“, Sabo įpėdinis, intrigos Vilniuje ir 10 prognozių 2021 metams

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas