Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 15

Kaip šiltą vilną: „Žalgirio“ rekordinė tritaškių salvė suvarpė „Baskonia“

Pergalės skonį Eurolygoje praėjusią savaitę vėl pajutęs Kauno „Žalgiris“ nuo sėkmingų bėgių nenuklydo ir antradienio vakarą, 92:73 (25:22, 19:14, 24:11, 24:26) sudaužęs lentelės kaimynę Vitorijos „Baskonia“ ekipą. Pergalės raktu ir vėl tapo puikus kauniečių pataikymas iš toli. Šiame mače kauniečiai įmetė net 18 tritaškių ir pagerino šio sezono Eurolygos rekordą.

Mačą sėkmingiau pradėjo svečiai, bet „Žalgiris“ labai greitai susigrąžino iniciatyvą, o puikus pataikymas iš toli jau antrojo kėlinio viduryje Martino Schillerio auklėtiniams leido susikrauti dviženklį pranašumą (39:29).

Solidi kauniečių gynyba leido padėti tvirtus pamatus pergalei, o ją antroje rungtynių pusėje įtvirtino tolimais šūviais varžovų tinklelį pleškinti pradėjęs Artūras Milaknis.

Kauniečiai į baskų krepšį suvertė net 18 tritaškių (iš 26, 69 proc.), taip pagerindami šio sezono Eurolygos rekordą. Bent kartą iš toli šiame mače pataikė net 8 žalgiriečiai.

Labai solidžiai ant parketo atrodė „Žalgirio“ veteranai Paulius Jankūnas ir A.Milaknis. Abiem tai buvo irgi solidžiausios rungtynės šį sezoną. A.Milaknis pataikė penkis tolimus metimus ir surinko 15 taškų. Solidžiai gynyboje plušėjęs P.Jankūnas mačą baigė su 7 taškais ir 6 atkovotais kamuoliais.

VIDEO: „urBONUSas“: R.Jokubaičio antrininkas ir „Žalgirio“ akcentai D.Adomaičio videoanalizėje

„Baskonia“ lietuviams tai nebuvo sėkmingas mačas. Rokas Giedraitis per 21 minutę pelnė 7 taškus, o tiek pat laiko ant parketo praleidęs Tadas Sedekerskis taškų nepelnė ir atkovojo 3 kamuolius.

Ši pergalė kauniečiams leido aplenkti baskus turnyro lentelėje. Žalgiriečiai dabar turi 7 pergales ir tiek pat pralaimėjimų. Vitorijos komanda laimėjo šešis sykius ir patyrė 7 nesėkmes.

„Žalgiris“: A.Milaknis 15, L.Lekavičius 13, J.Lauvergne'as 12 (6 atk. kam.), M.Grigonis 11 (5 rez. perd.), N.Hayesas 11, P.Jankūnas 7 (6 atk. kam.), A.Rubitas 6 (7 atk. kam.), R.Jokubaitis 6 (5 rez. perd.), K.Lukošiūnas 6, T.Walkupas 3, M.Gebenas 2.

„Baskonia“: Y.Fallas 14, A.Petersas 12, Z.Dragičius 10, L.Vildoza 10.

Rungtynių eiga:

IV kėlinys. „Žalgiris“ – „Baskonia“ 92:73 (25:22, 19:14, 24:11, 24:26).

40 min. Rami rungtynių pabaiga. Antra pergalė iš eilės.

39 min. Marekas Blaževičius irgi žengia į aikštę. Antros jo karjeros rungtynės Eurolygoje.

37 min. Karolis Lukošiūnas irgi gauna savo šansą. Ir iš karto paleidžia tritaškį.

36 min. Matyti atsipalaidavimo ženklai, bet tritaškiai ir toliau krenta į baskų krepšį. Martinas Gebenas žengia ant parketo. Ir iš karto pelno taškus.

35 min. Nigelas Hayesas. Taip, ir jis iš toli. Jau penkioliktasis šeimininkų tritaškis.

34 min. Žalgiriečiai jau šypsosi. Didysis darbas jau nuveiktas. Svarbiausia dabar – išlaikyti solidžią persvarą.

33 min. Rokas Jokubaitis toliau skrajoja. 74:47. Gražūs skaičiai švieslentėje.

31 min. Baskai kelia baltą vėliavą ir atrodo labai sutrikę. Martinas Schilleris kol kas apsukų nemažina ir rungtyniauja stipriausia sudėtimi.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 15min žurnalistas
Vyručiai, turim rekordą – 14 taiklių tritaškių yra geriausias žalgiriečių sezono rezultatas Eurolygoje. Visos Eurolygos sezono rekordas – 17. Tokiais tempais vyrai gali pagerinti ir šitą.


III kėlinys. „Žalgiris“ – „Baskonia“ 68:47 (25:22, 19:14, 24:11).

30 min. Joffrey Lauvergne'as puskabliu. Jau plius 21 – 68:47.

28 min. Tritaškių šou tęsiasi. Šiame konkurse sėkmingai sudalyvauja ir Rokas Jokubaitis – 64:47.

27 min. Rekordinė persvara. Iš toli įleidžia ir Marius Grigonis – 58:42.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 15min žurnalistas
Jo vardas Artūras ir tokį mes jį ir pažįstame! Penktas Milo tritaškis! Daug ar mažai? Na, penkis buvo sumetęs per 7 pastarąsias rungtynes kartu sudėjus. Sveikas sugrįžęs į žaidimą, Artūrai!

26 min. Ir penktas Artūro Milaknio tritaškis – 55:40. Tribūnos dabar tikrai siūbuotų, jei žiūrovai būtų įleidžiami į arenas.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 15min žurnalistas
Bepigu pirmauti, kai kartoji per du kėlinius įmestų tritaškių rekordą, ką padarė „Žalgiris“ su 9 iš 15. Sunku tikėtis tokio taiklumo antroje pusėje ir tiek daug antrųjų šansų dovanėlių po baskų krepšiu. Bus įdomu stebėti abiejų komandų reakciją.

25 min. Milas tikrai įkaitęs. Ketvirtas jo tritaškis – 52:40.

23 min. Kelios klampios kauniečių atakos, bet šią atkarpą labai gražiu perdavimu užbaiga Marius Grigonis. Puikus jo perdavimas po krepšiu Pauliui Jankūnui ir kapitonas meta septintą tašką. Geriausias veterano mačas šį sezoną – 49:40.

21 min. Puiki pradžia. Artūras Milaknis pataiko vėl iš toli. Tai yra 11-asis kauniečių tritaškis iš 16. 47:36.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 15min žurnalistas
Prieš rungtynes vis kalbėjome, kokie baskai fiziški, kokį pranašumą jie turės kovodami dėl atšokusių kamuolių ir kaip bus sunku atlaikyti jų intensyvumą ant parketo ir virš krepšio. Bet „Žalgirio“ noras visus šiuos argumentus šveičia į šiukšlių dėžę. „Žalgiris“ jau iki pertraukos po „Baskonia“ krepšiu sučiupo 8 atkovotus kamuolius, kai baskai savo priešininkams Eurolygoje per visas 40 minučių leidžia nusiimti tik po 9. Tie 8 jau atnešė 11 taškų antraisiais šansais.

II kėlinys. „Žalgiris“ – „Baskonia“ 44:36 (25:22, 19:14).

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 15min žurnalistas
Viena vertus, „Baskonia“ lyderis Pierria Henry su 0 taškų stebina, kita vertus – nelabai. Nuo 7 Eurolygos turo jis renka vid. 11,1 taško, bet iki pertraukos susirenka tik vid. 2,7. Jo raketos baskų puolimui labai reikės antroje mačo pusėje, nes jo kolegos „Žalgirio“ arenoje kol kas labai nykūs.

20 min. Dar vieną puikų mačą žaidžiantis Paulius Jankūnas nusiima kamuolį po varžovų krepšiu, perduoda Artūrui Milakniui, o šis visiškai laisvas įleidžia dar vieną tritaškį. Rekordinis pranašumas – 44:33.

19 min. Augustine'as Rubitas sumeta baudas – 41:33.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 15min žurnalistas
Mes keikėme Nigelą Hayesą už jo pramestus tritaškius, kurie buvo panašesni į „pavojingus metimus krepšio link“ nei profesionalaus krepšininko tolimus šūvius. Bet dabar Nigelas nusiraminęs ramiai atakuoja iš toli 62,5 proc. taiklumu – per pastarąsias 6 rungtynes pataikė 10 iš 16 (iki pastarojo pramesto tritaškio).

16 min. Puiki „Žalgirio“ atkarpa. Labai gerai iš toli pataikantys kauniečiai skaudžiai skriaudžia varžovus. Po Thomaso Walkupo pataikymo šeimininkai pirmą kartą įgyja dviženklę persvarą – 39:29.

14 min. Pramuša ir Lukas Lekavičius. Po kelių klaidų „Žalgirio“ vijurkas kelia rankas į viršų pataikęs tritaškį – 33:29.

13 min. Nigelas Hayesas įmeta antrą tritaškį – 30:25.

11 min. Rokas Giedraitis smeigia sudėtingą tritaškį – 25:25.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 15min žurnalistas
Kad per daug neprigirtume Roko Jokubaičio, reikia pasakyti, kad Rokas nusipelnė gero sprigto. Už individualią gynybą keletą pastarųjų rungtynių. Jau ne pirmą kartą jam susipynė kojos ir mintys dengiant varžovą, kaip kad dabar su Zoranu Dragičiumi ir jo be priežiūros paliktu tritaškiu.

I kėlinys. „Žalgiris“ – „Baskonia“ 25:22.

10 min. Zoranas Dragičius pataiko iš toli, bet kėlinį metimu aukšta trajektorija užbaigia Lukas Lekavičius. Taškų lenktynės.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 15min žurnalistas
Aikštėje – Lekavičius, Jokubaitis, Hayesas, Jankūnas ir Rubitas. Šis penketas buvo sėkmingiausias dvikovoje su „Panathinaikos“, atnešęs komandai +9. Jis taip pat gražiausias akiai, su aukštesniu trečiu numeriu ir mobilesne gynyba.

Paulius Jankūnas! Legenda! Kaip ir tokiu tapęs jo tritaškis. Šį vakarą Kaune jis iš toli Eurolygoje pataiko pirmą kartą nuo vasario mėnesio. Šį sezoną pro šalį buvo lėkę visi 10.

9 min. Roko Giedraičio pirmieji taškai, bet kitos atakos metu tritaškiuką leidžia ir Paulius Jankūnas. Opapa! Pirmasis kapitono tritaškis šį sezoną (iš 11). 23:19.

8 min. Artūras Milaknis! Iš toli! 20:15.

7 min. Zoranas Dragičius pataiko iš toli, bet it žuvis vandenyje baskų baudos aikštelėje jaučiasi ir Joffrey Layuvergne'as. Du prancūzo metimai ir 17:15.

6 min. Marius Grigonis ir šiose rungtynėse yra karštas. Tritaškis ir 13:10. Vienintelė problema pirmosiomis minutėmis – baskų bokštas Youssoupha Fallas.

4 min. Marius Grigonis pirmą kartą išveda kauniečius į priekį (7:6).

3 min. Achille Polonara ir Nigelas Hayesas apsikeičia tritaškiais. Pirmas taiklus N.Hayeso tritaškis – geras ženklas. 5:5.

2 min. Rungtynių pradžioje taškais apsikeičia aukštaūgiai. Iš pradžių pataiko Youssoupha Fallas, o netrukus puskablį įleidžia ir Joffrey Lauvergne'as – 2:2.

Žalgiriečiai startuoja tokiu penketuku: Thomasas Walkupas, Artūras Milaknis, Marius Grigonis, Nigelas Hayesas, Joffrey Lauvergne'as.

Baskų starto penkete irgi abu lietuviai – Tadas Sedekerskis ir Rokas Giedraitis.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 15min žurnalistas
Sveiki, bičiuliai! Šį kartą iš namų, nuo virtuvės stalo, o ne „Žalgirio“ arenos. „Žalgirio“ klubas reaguoja į griežtėjantį karantiną Lietuvoje ir nuo šiol spaudos konferencijas po rungtynių rengs ne savo spaudos konferencijų salėje (pernelyg ankštoje COVID-19 aplinkybėmis, todėl sprendimas atsisakyti konferencijos – labai logiškas), o nuotoliniu būdu per „Zoom'ą“. Tikiuosi, žalgiriečiai bus arčiau pergalės nei mes su kolegomis. O kad laimėtų, jiems reikės kažkaip atlaikyti „Baskonia“ greitį ir fiziškumą. Baskai yra topinė komanda Eurolygoje bent keliose skirtingose kategorijose – pagal atkovotus bei perimtus kamuolius, blokuotus metimus, taip pat antri pagal gynybos reitingą, todėl tai bus labai stiprus išbandymas „Žalgiriui“. Jei atvirai, būčiau maloniai nustebęs, jei žalgiriečiai pasiektų pergalę, nes pastaruoju metu „Baskonia“ demonstravo neblogą formą. Kaip galimybę matau trumpesnę baskų rotaciją. Ypač su nugaros skausmų suvaržytu Luca Vildoza, kuris savaitgalį pabandė žaisti su Sevilijos komanda, bet per 9 minutes krepšio neatakavo ir po pertraukos nebežaidė. Patikimų gynėjų, už neabejotino vedlio Pierria Henry, svečiams trūksta. Tai turėtų būti vienas žalgiriečių akcentų.
VIDEO: Rokas Giedraitis – apie susidomėjimą iš NBA ir džiaugsmą dėl „Žalgirio“ krepšinio

VIDEO: „urBONUSas“: R.Jokubaičio antrininkas ir „Žalgirio“ akcentai D.Adomaičio videoanalizėje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas