Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 23

Kauno „Žalgirio“ kelyje – buksuojantis Bavarijos klubas su NBA dvelksmu

Eurolygos pelene pastaruosius du sezonus vadinta Miuncheno „Bayern“ komanda šį sezoną dažniau varžovams dalina pergales nei laimi dvikovas pati. Kauno „Žalgiris“ pasitinka ekipą, kuri išvykose laimėjo tik du kartus bendru trijų taškų pranašumu.

Pastaruosius du sezonus Miuncheno „Bayern“ žaidė Eurolygos atkrintamosiose varžybose, kuriose abu kartus krito penkerių rungtynių serijose prieš Milano „Olimpia“ ir „Barcelona“, tačiau šio sezono starte Andrea Trinchieri komanda yra neatpažįstama.

5 pergalės ir 9 pralaimėjimai Bavarijos klubą prieš dvikovą su Kauno „Žalgiriu“ laiko vos 15–16 turnyro vietose kartu su Belgrado „Partizan“.

„Jie pralaimėjo pirmuosius penkis sezono mačus, o žaidimas buvo labai klampus. Dabar „Bayern“ žaidimas kiek pagerėjęs, nors vis tiek didelio įspūdžio man jis nepalieka, – 15min laidoje „Eurolygos diena“ sakė krepšininkas Martynas Gecevičius. – „Bayern“ žaidžia Andrea Trinchieri mėgstamą aktyvią gynybą ir klampų krepšinį.

Rezultatyviausias žaidėjas Cassiusas Winstonas vos viršija 10 taškų ribą. Tai daug ką pasako apie komandą. „Bayern“ puolime visai neišsiskiria, bet gynyboje niekam neduoda žaisti laisvai, įskaitant ir Madrido „Real“ komandą praėjusią savaitę. Tai pavojingas varžovas, bet „Žalgiris“ namuose tokius priešininkus turi įveikti. Jausmas prieš rungtynes kiek déjà vu, primenantis mačą su Atėnų „Panathinaikos“, kai sakėme, kad „Žalgiris“ privalo laimėti, bet pralaimėjo. Dabar į tai žiūriu atsargiau. Jei „Žalgiris“ įsivels į klampų A.Trinchieri propaguojamą žaidimą, rungtynių pabaigoje visko gali nutikti.

„Žalgiris“ yra minimalus favoritas, bet lengvo susitikimo tikrai nesitikiu.“

Vienintelis dviženklį taškų skaičių renkantis „Bayern“ atstovas – įžaidėjas Cassiusas Winstonas (vid. 10,8 tšk.). Įdomu tai, jog nė vienas A.Trinchieri auklėtinis nefiksuoja dviženklio naudingumo, įskaitant praėjusių dviejų sezonų simbolinių Eurolygos sezono komandų narį Vladimirą Lučičių.

Serbą šį sezoną kamuoja alkūnės trauma, o buvusį žalgirietį Augustine'ą Rubitą – kirkšnies problemos. Negalavimų turėjo ir daugiau Vokietijos komandos žaidėjų – Nickas Weileris-Babbas, Corey Waldenas.

A.Trinchieri po pergalės prieš „Valencia“ minėjo, jog komanda jau dvi savaites neturėjo normalių komandinių treniruočių.

Scanpix/IMAGO/Contrast nuotr./Gavinas Schillingas ir Andrea Trinchieri
Scanpix/IMAGO/Contrast nuotr./Gavinas Schillingas ir Andrea Trinchieri

Trys iš NBA aplinkos krepšininkai vasarą nusileido Miunchene – Cassiusas Winstonas, Isaacas Bonga ir Freddie Gillespie.

Kaip ir Ignas Brazdeikis, jie dar adaptuojasi prie Eurolygos krepšinio. Lietuvis nepramuša atakuodamas iš toli, tačiau C.Winstonas per pastarąsias trejas rungtynes, kuriose iš viso žaidė 44 minutes, prametė visus 16 tritaškių, o sezono taiklumas nuo trijų taškų zonos siekia 27,1 proc.

Kitokį veidą C.Winstonas rodo Vokietijos čempionate, kuriame yra rezultatyviausias žaidėjas, renkantis po 17 taškų (46,5 proc. trit.) ir atliekantis po 4 rezultatyvius perdavimus.

Imago / Scanpix nuotr./Cassiusas Winstonas
Imago / Scanpix nuotr./Cassiusas Winstonas

„Jis žaidžia labai aktyviai, išsimesdamas beveik po vieną metimą per minutę, – sakė M.Gecevičius. – Tokie žaidėjai visą sezoną taip prastai nemeta, o matyti, kad C.Winstonas turi didžiulį pasitikėjimą savimi. „Bayern“ neblizga, bet turi žaidėjų, kurie gali iššauti. Atrodo, kad „Bayern“ sudaryta iš vaidmens žaidėjų ir neturi aiškaus lyderio. Kartais prieš tokias komandas žaisti sunku, nes nėra aišku, kurį jų žaidėją stabdyti svarbiausia.“

Šis krepšininkas prieš kiekvienas rungtynes imituoja susimušimą rankomis su anapilin išėjusiu broliu, taip parodydamas pagarbą artimajam, kuris atėmė sau gyvybę palindęs po traukiniu.

Imago / Scanpix nuotr./Isaacas Bonga
Imago / Scanpix nuotr./Isaacas Bonga

Tuo metu Isaacas Bonga puikiai pažįsta Kauną.

Šiame mieste gyvena jo brolis Joshua, atstovaujantis Kauno „Žalgirio“ dublerių komandai. 17-metis talentas turi ilgalaikį kontraktą su pagrindine Lietuvos komanda, bet šiuo metu žaisti negali dėl Achilo sausgyslės traumos.

Per ketverius metus NBA I.Bonga sužaidė 143 rungtynes, o Eurolygoje šį sezoną jis renka po 7,3 taško, 4,9 atkovoto kamuolio ir 8,5 naudingumo balo.

„Jam dar reik laiko apsiprasti prie kitokio krepšinio. Kai kurie sprendimai dar nėra eurolyginiai. Matyti, kad žmogus dar adaptuojasi. Talento jis turi daug, duomenys yra įspūdingi, galvoju, kad laiko klausimas, kada jis persilauš“, – sakė M.Gecevičius.

Imago / Scanpix nuotr./Nielsas Giffey
Imago / Scanpix nuotr./Nielsas Giffey

Sezono metu prie „Bayern“ prisijungė ir antruoju buvusiu žalgiriečiu Bavarijoje po A.Rubito tapo Nielsas Giffey, tačiau jo statistika pernelyg nuo sezono Kaune nepasikeitė.

Jis žaidžia po 16 minučių, per kurias renka po 4,3 taško ir 2,9 atkovoto kamuolio.

„Gali būti, kad jis norės save įrodyti prieš buvusį klubą. Nielsas supranta, kad nežaidė Kaune įspūdingai ir gavo daug kritikos. Kiek girdėjau, normalus ir protingas žmogus. Tokie žaidėjai kartais būna pavojingi, kai žaidžia prieš buvusius klubus“, – teigė M.Gecevičius.

nuotr. Getty Images/euroleague.net/Vladimiras Lučičius
nuotr. Getty Images/euroleague.net/Vladimiras Lučičius

„Bayern“ yra paskutinė Eurolygos komanda pagal dvitaškių pataikymą (vid. 44,1 proc.) ir rezultatyvius perdavimus (vid. 13,1). Tik 19 procentų Vokietijos klubo atakų baigiasi po rezultatyvaus perdavimo. Tai yra vos kas penktas „Bayern“ išpuolis baigiamas ne po individualių pastangų.

Puolimo reitingas – tryliktas, gynybos – keturioliktas. Pagal abu rodiklius „Bayern“ nusileidžia Kauno „Žalgiriui“.

A.Trinchieri vyrai šį sezoną išvykose laimėjo tik du kartus prieš Vilerbano ASVEL ir Berlyno ALBA komandas bendru trijų taškų pranašumu.

„Manau, kad „Žalgiris“ turi pasiimti šį tašką. Tai būtų svarbus taškas prieš kelionę į Monako Kunigaikštystę. Jei pralaimėtų, tai ir pergalė prieš Madrido „Real“ kiek nublanktų“, – sakė M.Gecevičius.

VIDEO: „Eurolygos diena“: finalo ketvertas Kaune, ar „Žalgiris“ eis „va bank“ ir NBA paženklinti varžovai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas