Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 12

Kazio Maksvyčio pagyros „Olympiakos“: „Šiuo metu žaidžia geriausią krepšinį“

Šansu iškovoti pergalę Tel Avive praėjusią savaitę nepasinaudojęs Kauno „Žalgiris“ šįkart vyksta į Graikiją, kurioje prie tuščių Taikos ir draugystės arenos tribūnų testuos Pirėjo „Olympiakos“ ekipą.
Spaudos konferencija
Kazys Maksvytis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kauno „Žalgirio“ kelyje – praėjusio sezono Eurolygos finalo ketverto dalyvė Pirėjo „Olympiakos“. Mačo pradžia – penktadienį 21 val. Lietuvos laiku Graikijoje.

„Laukia rimtas varžovas. Manau, kad „Olympiakos“ šiuo metu žaidžia geriausią krepšinį. Dar tik sezono pradžia, bet komandoje likęs tas pats treneris, tas pats žaidėjų branduolys, žaidžiami tie patys deriniai ir tos pačios gynybos sistemos, kurios buvo ir pernai. Viskas pas juos vyksta sklandžiai, tad laukia sunki kova, – prieš dvikovą kalbėjo Kazys Maksvytis. – Kitos komandos dar ieško savo kelio, žaidimo stiliaus ar pastiprinimo rinkoje, o „Olympiakos“ žaidžia užtikrintai ir kiekvienoje atakoje matosi stabilumas. Reikės žaisti labai kokybiškai, jei norime iškovoti pergales.“

Lietuvos flagmanas generolo Georgios Bartzoko treniruojamą komandą mato tarp Eurolygos favoritų.

„Kaip šiuo metu žaidžia, jie yra vieni favoritų laimėti Eurolygą. Galbūt neturi labai garsių pavardžių, kaip kiti klubai, bet pagal brandą, fiziškumą ir susižaidimą, manau, tikrai gera komanda“, – teigė K.Maksvytis.

Graikijos grandas sezoną pasitiko su minimaliais pokyčiais sudėtyje – Tyleri Dorsey, Livio Jean-Charlesą, Hassaną Martiną, Quincy Acy ir Georgios Printezį pakeitė Isaiah Canaanas, George'as Papas, Alecas Petersas, Joelis Bolomboy ir Tarickas Blackas.

Pagrindinė rokiruotė – vietoje puikiai žaidusio T.Dorsey atvykęs I.Canaanas.

„Abu yra atakuojantys gynėjai, galbūt Dorsey geriau žaidžia su kamuoliu, bet galima pasiginčyti, kuris iš jų yra geresnis metikas“, – sakė K.Maksvytis.

Kazio Maksvyčio auklėtiniai trileryje Tel Avive 83:84 nusileido vietos „Maccabi“ krepšininkams, tuo metu aukšta nata sezoną pradėjusi „Olympiakos“ šeimininkavo Barselonoje bei Šarūno Jasikevičiaus vyrus pranoko 80:70.

Žurnalistai spaudos konferencijoje paklausė trenerio, kas sezono pradžioje „Žalgirio“ žaidime jį džiugina ir neramina labiausiai ir ko gali pasimokyti iš „Barcelona“ akistatos prieš „Olympiakos“.

„Galime pasiimti kažką, kas sekėsi „Barcelona“ komandai. Bandysime tuo pasinaudoti ir dar pasiūlyti savo fiziškumą, – dėstė K.Maksvytis. – Labiausiai neramina duobelės. Svarbu bus į jas neįpulti. Eurolygoje taip galima pralaimėti ir rungtynes. Taip buvo ir su „Maccabi“. Gana neužtikrintai pradėjome trečiąjį kėlinį, galbūt tai kainavo ir rungtynes. Pagerėjo tarpusavio supratimas. Labiausiai džiaugiuosi gynyba. Pas mus ji yra nebloga. Žinoma, norisi dar geriau, bet šiemet ir kitose rungtynėse gynyboje būsime dar geresni.“

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sasha Vezenkovas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sasha Vezenkovas

„Olympiakos“ išsaugojo pagrindinį branduolį žaidėjų, o pirmajame mače Katalonijoje vėl spindėjo lyderis bulgaras Saša Vezenkovas, kuris pelnė 20 taškų ir atkovojo 8 kamuolius.

Kitas svarbus OLY žaidėjas – irgi kairiarankis Kostas Sloukas. Tai yra veteranas įžaidėjas, kurio rankose – visas „Olympiakos“ puolimas.

„Visa komanda pasižymi tuo, kad turi daug metančių žaidėjų ir gerai dalijasi kamuoliu. Jei nepavyksta kažkoks pirmas variantas, visada atsiranda žmogus, kuris gali įmesti kamuolį į krepšį, – sakė K.Maksvytis. – Šie žaidėjai skirtingi. Vezenkovas yra akcentuotas į taškų rinkimą. Visur jo pilna – tiek greitame puolime, tiek metant tritaškius, tiek kirtimuose ir prasiveržimuose. Jis labai aktyvus. Kostas Sloukas yra kūrėjas, kuris padeda treneriui lengvai išspręsti užduotis.“

Dar vienas svarbus Graikijos komandos žaidėjas – gabaritais išsiskiriantis 218 cm ūgio centras Moustapha Fallas.

Ar Tel Avive slogiai atrodęs Laurynas Birutis bus išbandomas prieš šį „Olympiakos“ milžiną?

„Keli variantai yra. Vienas planas – laikyti du bokštus ir duoti jiems vienu su kitu pasižaisti ir tikėtis, kad nenukentėsime. Kitas dalykas – prieš M.Fallą pastatyti neparankesnį ir mobilesnį žaidėją, bandant tai išnaudoti. Bet gal dėl to turėsime problemų gynyboje. Galvoju, kad Lauryną bandysime leisti į mikrodvikovą prieš M.Fallą“, – atsakė „Žalgirio“ treneris.

Imago / Scanpix nuotr./Neįtikėtina atmosfera Taikos ir draugystės arenoje
Imago / Scanpix nuotr./Neįtikėtina atmosfera Taikos ir draugystės arenoje

Taikos ir draugystės arena dvikovoje su „Žalgiriu“ šįkart bus tuščia dėl įvykių paskutiniame praėjusio sezono mače, kai po penktųjų ketvirtfinalio serijos rungtynių su „Monaco“ tribūnose liepsnojo ugnis.

„Manau, kad tai yra pliusas. Būtų tekę žaisti triukšmingoje atmosferoje. Daugiau yra privalumų – žaidėjai daugiau girdi trenerį ir trenerio asistentus, pagalbas gynyboje ir puolime. Svečiams tai yra pliusas“, – sakė K.Maksvytis.

Pasak trenerio, visi „Žalgirio“ žaidėjai yra pasirengę penktadienio mačui, įskaitant dėl negalavimų susitikimą su Panevėžio „7bet-Lietkabeliu“ praleidusį Igną Brazdeikį.

„Visi žaidėjai yra sveiki. Jei buvo kažkokių nedidelių mikrotraumų, tai visi šiandien dalyvavo treniruotėje ir yra pasiruošę žaisti“, – teigė „Žalgirio“ vairininkas iš Darbėnų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas