Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 04

Kazys Maksvytis – apie „Žalgirio“ mobilizaciją ir naują spragą: „Stebime rinką“

Kazys Maksvytis pirmiausia nori įsitikinti naujoko Edmondo Sumnerio pajėgumu ir pozicija, kurioje šis žaidėjas Europoje jaustųsi geriausiai, o tuomet strategas priims sprendimą dėl galimo Kauno „Žalgirio“ papildymo į ilgam iškritusio Arno Butkevičiaus vietą.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Milano „Olimpia“ ir Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ per pastarąsias keturias dienas įveikęs, bet traumuotų žaidėjų netekčių kamuojamas Kauno „Žalgiris“ pasitinka dvigubą Eurolygos iššūkį, kurių pirmasis – Vokietijos sostinėje.

Jau šį antradienį Kazio Maksvyčio auklėtiniai susigrums su Eurolygos autsaidere Berlyno ALBA, per pirmuosius vienuolika mačų iškovojusia vos vieną pergalę prieš „Olimpia“.

„Nestandartinis varžovas. Daug jaunų žaidėjų, kurie žaidžia per kelias pozicijas. Daug nestandartinių situacijų, jie kartais atlieka derinius net nesumušę kamuolio į parketą. Pavojinga komanda, nesvarbu, kad nėra turnyrinės lentelės viršuje. Jie daug meta tritaškių, gali greitai nubausti, o ir greitai bėga į greitą puolimą. Mums reikės sužaisti solidžiai ir nuimti ALBA pigius taškus. Negalime veltis į taškų lenktynes“, – rungtynių išvakarėse kalbėjo K.Maksvytis.

Šešių nesėkmių atkarpą stipriausiame Senojo žemyno turnyre fiksuojanti ALBA neblizga ir Vokietijos pirmenybėse, kuriose Israelio Gonzalezo treniruojama ekipa yra iškovojusi 6 pergales ir patyrusi 3 pralaimėjimus.

Vis dėlto Berlyno krepšininkai turės poilsio pranašumą, kadangi savaitgalį turėjęs vykti mačas su Miuncheno „Bayern“ buvo nukeltas dėl Vokietiją užklupusio sniego gausos.

„Manau, kad taip, jie turės pranašumą, – sakė K.Maksvytis. – Turime įtemptą tvarkaraštį, žinome, kad po LKL greitai žaisime Eurolygoje. Bet manėme, kad tokį patį tvarkaraštį turės ir ALBA. Situacija pasikeitė ir dabar varžovai turi pranašumą. Kitas dalykas – paskutinėse rungtynėse nežaidė keletas ALBA startinio penketo žaidėjų, visai nežinome, ar jie žais prieš mus.“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Johannesas Thiemannas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Johannesas Thiemannas

Ryškiausias Berlyno komandos žaidėjas – pasaulio čempionu rugsėjį Maniloje tapęs Johannesas Thiemannas. 29-erių metų 205 cm ūgio puolėjas per vidutiniškai 25 minutes ant parketo renka po 13,7 taško, atkovoja po 5,6 ir perima po 1,1 kamuolio, atlieka po 1,5 rezultatyvaus perdavimo ir renka po 17,9 naudingumo balo.

Vis dėlto neaišku ar prieš „Žalgirį“ rungtyniaus ALBA trejetas Louisas Olinde, Mattas Thomasas ir Sterlingas Brownas, praleidęs paskutinį Eurolygos susitikimą.

„Kaip tik ką minėjau, informacijos visai neturime. Niekur apie juos nebuvo parašyta. Ruošiamės dideliam žaidėjų sąrašui. Jeigu jų nebūtų, tai palengvintų mums situaciją, bet ruošiamės taip, kad jie žais“, – teigė „Žalgirio“ strategas.

Scanpix/IPA/SIPA nuotr./Arnas Butkevičius patyrė traumą
Scanpix/IPA/SIPA nuotr./Arnas Butkevičius patyrė traumą

Šioje dvikovoje K.Maksvytis versis be mėnesiui iškritusio Brady Maneko ir Arno Butkevičiaus, kuris dėl pėdos traumos nerungtyniaus 2-3 mėnesius.

„Kažkiek prarandame fiziškumo ir energijos. Daugiau minučių ir vaidmens teks Edgarui Ulanovui, kuris yra vienintelis tikras trečias numeris komandoje. Pusantrų rungtynių žaidėme be Arno, bandėme kompensuoti netektį, pasitempė kiti žaidėjai. Kol kas viskas pavyko gerai, bet netektis tikrai didžiulė“, – apie A.Butkevičiaus praradimą sakė K.Maksvytis.

Ar „Žalgiris“ ieškos pastiprinimo į trečią poziciją?

„Laukėme informacijos dėl Arno, neseniai paaiškėjo, kuriam laikui jis iškrito. Stebime rinką, žiūrėsime, kaip įsipaišys naujokas ir kurią poziciją jis tiksliai užkamšys, o tuomet priimsime sprendimus“, – sakė K.Maksvytis.

Betsafe-LKL nuotr./Edmondas Sumneris
Betsafe-LKL nuotr./Edmondas Sumneris

K.Maksvytis siūlė nesureikšminti debiutinio iš NBA vos penktadienį į Kauną atvykusio Edmondo Sumnerio mačo Panevėžyje.

„Žalgirio“ naujokas dvikovoje su „Lietkabeliu“ per 5 minutes pasižymėjo -5 efektyvumo balais.

„Labai gerą įspūdį paliko Edmondas iš žmogiškosios pusės, – sakė K.Maksvytis. – Nors daug kas vertina jo pasirodymą vakar Panevėžyje, mes Edmondo neturėjome leisti į aikštelę po skrydžio ir tokios kelionės. Bet žiūrėjome, kaip greičiau jį įtraukti į procesą. Treniruočių neturime, tai geriau tai daryti per rungtynes. Tikiuosi, kad per savaitę jis žengs kelis žingsnius į priekį ir įneš didesnį savo vaidmenį. Matyti, kad jis yra geras ir profesionalus sportininkas. Jis turėtų padėti, bandysime Edmondą ir rytoj Berlyne.“

Treneris pasidžiaugė, kaip „Žalgiris“ sureagavo į visas negandas, kurios pastaruoju metu supo komandą.

„Jaučiasi mobilizacija. Pradžioje iškrito Brady Manekas, o tuomet netekome ir Arno. Tai mobilizavo mus, pradėjome mažiau blaškytis ir žaidėme komandiškai tiek puolime, tiek gynyboje. Tai mums padėjo“, – sakė K.Maksvytis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas