Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 30

Kazys Maksvytis pasigedo sėkmės, o Donatas Motiejūnas gyrė „Žalgirį“

Didžiąją rungtynių Monako Kunigaikštystėje dalį pirmavęs Kauno „Žalgiris“ (8-8) dovanėlės Naujųjų metų proga sirgaliams neįteikė. Lemiamu metu stabtelėję Kazio Maksvyčio auklėtiniai 82:84 (26:17, 23:25, 15:18, 18:24) nusileido „Monaco“ (11-4) krepšininkams.

Pirmoji mokytojo ir mokinio akistata – Kazys Maksvytis pirmą kartą karjeroje žaidė prieš buvusį auklėtinį Donatą Motiejūną. Kauno „Žalgiris“ diktavo savo sąlygas didžiąją dalį rungtynių, bet po finalinio arbitrų švilpuko pergale džiaugėsi „Monaco“.

Pirmasis kėlinys priklausė komandai iš Lietuvos ir latviui Rolandui Šmitui. Aukštaūgis surinko 11 taškų, o po Keenano Evanso tritaškio ketvirčio pabaigoje svečiai pirmavo 26:17.

Mike'as Jamesas mintimis galbūt buvo Prancūzijos žvaigždžių dienos dvikovoje, vykusioje tuo pačiu laiku, kaip ir „Monaco“ ir „Žalgirio“ mačas. Iki ilgosios pertraukos turnyro žvaigždė neįmetė nė vieno metimo iš žaidimo, pelnė vos 2 taškus (2/2 baud.) ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

Trečiajame kėlinyje – eilinė M.Jameso klaida, po kurios „Monaco“ vedlys sviedė kamuolį į „Žalgirio“ krepšio konstrukciją ir užsidirbo ne tik pražangą puolime, bet ir techninę nuobaudą. Amerikietis į rungtynes grįžo susitikimo pabaigoje, bet pasižymėti taip jam ir nepavyko.

35-ąją mačo minutę „Žalgiris“ dar buvo priekyje 72:66, bet tuomet „Monaco“ puolėjas Yakuba Ouattara įmetė dvitaškį, Elie Okobo pavogė du kamuolius, konvertavęs juos į dėjimus, o po dar dviejų Y.Ouattara taškų šeimininkai pirmą kartą nuo rungtynių pradžios išsiveržė į priekį.

E.Okobo tritaškis paskutinę susitikimo minutę padidino „Monaco“ pranašumą iki 83:79, bet Edgaras Ulanovas išprovokavo tris baudų metimus, realizavo juos ir priartino „Žalgirį“ per minimalų deficitą. Kitoje pusėje E.Okobo įmetė tik vieną baudos metimą, bet per likusį laiką K.Maksvyčio komanda atakos nesuorganizavo.

„Mums nieko netrūko. Dvi komandos nusipelnė pergalės, bet vienai jų nusišypsojo sėkmė. Neturiu priekaištų savo auklėtiniams“, – po nesėkmės sakė K.Maksvytis.

„Ypatinga pergalė prieš komandą, kuri puikiai žino, ką kiekviename žaidimo momente daro. Stengėmės juos sustabdyti, ypač mačo pabaigoje bandėme neleisti jiems atakuoti iš patogių pozicijų. Didžiulė pergalė, nors neradome gero ritmo puolime ir gynyboje. Iškovoti tokią pergalę yra laimė, – sakė varžovų treneris Saša Obradovičius. – Rungtynes perlaužėme dėl gynybos. Pirmiausia toną uždavė E.Okobo, bet gerai darbavosi ir Y.Ouattara, M.Strazelis. Jie mums labai padėjo.“

Fantastiškai „Monaco“ gretose žaidęs E.Okobo įmetė 22 taškus, atkovojo 4 kamuolius, atliko 9 rezultatyvius perdavimus bei surinko 35 naudingumo balus.

„Mes kovėmės iki pabaigos. Pirmoje pusėje jie daug lengvų taškų pelnė vienas prieš vieną situacijose arba po atkovotų kamuolių puolime, mes tai pataisėme ir antroje pusėje atlikome kur kas geresnį darbą, labiau judinome kamuolį ir puolime įtraukėme visus žaidėjus, – sakė E.Okobo. – Stengiausi padėti iškovoti pergalę. Buvome agresyvūs ir nepasidavėme. Namuose iškovoti pergalę prieš Naujuosius metus yra labai smagu.“

„Monaco“ lietuvis Donatas Motiejūnas žaidė 22 minutes, pelnė 7 taškus, atkovojo 6 kamuolius, 2 kartus suklydo ir surinko 11 efektyvumo balų.

„Labai sunki pergalė. Žinojome „Žalgirio“ žaidimą, kad jie kausis ir lengvo mačo nebus. Jie sužaidė beveik tobulą pirmąją mačo dalį, o tai teikė mums vilties, kad antroje pusėje jie bus šiek tiek pavargę. Taip ir nutiko, o mes perėmėme mačo kontrolę. Sveikinimui „Žalgiriui“, kuris žaidė puikiai. Tai labai kietas varžovas, – sakė D.Motiejūnas. – Tai ypatinga pergalė. Sezono metu palaikau „Žalgirį“, nes tai yra mano gimtojo miesto komanda. Džiaugiuosi, jog po nesėkmingo praėjusio sezono klubas viską apsuko ir šį sezoną demonstruoja puikų krepšinį. Linkiu jiems daugiau pergalių ir žaisti atkrintamosiose varžybose.“

Pirmąjį Eurolygos ratą kitą savaitę „Žalgiris“ namuose uždarys rungtynėmis su Stambulo „Fenerbahče“.

VIDEO: „Eurolygos diena“: „Žalgirio“ superherojus ir nuostaba dėl D.Motiejūno Monake

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas