Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 09

Kazys Maksvytis po nesėkmės Stambule: „Antras ketvirtis mums kainavo pergalę“

Turkijos sostinėje 18 taškų atsilikimą panaikinęs Kauno „Žalgiris“ (3-4) ištraukė pratęsimą, tačiau jame pergalę šventė Shane'o Larkino truktelėta sezono starte strigusi Stambulo „Anadolu Efes“ (3-4).
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / zalgiris.lt nuotr.

Tai – trečioji Kauno „Žalgirio“ nesėkmė Eurolygoje iš eilės, o jau kitą trečiadienį Kazio Maksvyčio auklėtiniai išvykoje susikaus su Mariaus Grigonio atstovaujamu Atėnų „Panathinaikos“.

„Pratęsime nieko pernelyg nekeisčiau. Aš pakeisčiau antrą kėlinį, kai praradome žaidimo kontrolę ir sužaidėme labai blogai. Mes gerai atrodėme tris gerus kėlinius, bet vienas blogas ketvirtis mums kainavo pergalę“, – sakė K.Maksvytis.

Galbūt Turkijos nepriklausomybės šimtmečiui skirtų neįprastų raudonos spalvų Stambulo „Anadolu Efes“ marškinėlių inspiruotas „Žalgiris“ puikiai pradėjo rungtynes, tačiau tuomet krito į gilią duobę.

Anksti įgytas Kazio Maksvyčio auklėtinių 8 taškų pranašumas antrojo ketvirčio viduryje po Tyrique Joneso ir Willo Clyburno dėjimų pakylėto spurto virto deficitu 16:25.

Vieną po kitos minutės pertraukėles deginęs treneris iš Darbėnų taip ir neišjudino „Žalgirio“ puolimo – po dviejų ketvirčių 38:26 pirmavo „Anadolu Efes“. Rezultatyviausiai Kauno ekipoje iki ilgosios pertraukos rungtyniavo po 5 taškus pelnę Kevarriusas Hayesas ir Rolandas Šmitas.

VIDEO: K.Maksvytis po pralaimėjimo Stambule: „Komanda nenuleido rankų ir kovėsi“

Kauniečiai per pirmuosius du kėlinius buvo metę vos vieną baudos metimą.

Po Dariuso Thompsono tritaškio atotrūkis tarp komandų padidėjo iki 18 taškų, tačiau baudų metimų mesti nepradėjęs „Žalgiris“ vis tiek sugrįžo į artimą kovą ir prieš lemiamas 10 minučių svečiai atsiliko 46:51.

Tomo Dimšos tolimas metimas 32-ąją susitikimo minutę po ilgos pertraukos išvedė Kauno ekipą į priekį.

Per pirmuosius tris kėlinius blankiai atrodęs Keenanas Evansas buvo pelnęs vos 4 taškus, tačiau per ketvirtąjį ketvirtį jis sukratė 15 taškų ir ištempė „Žalgiriui“ pratęsimą.

Pirmaujanti komanda pratęsimo metu keitėsi keletą kartų, o paskutinis šypsojosi „Anadolu Efes“ vedlys Shane'as Larkinas, įmetęs kertinius 5 taškus.

Iš viso Sh.Larkinas per 34 minutes pelnė 14 taškų.

VIDEO: K.Evansas: „Kovojome, bet pralaimėti triskart iš eilės nėra smagu“

„Kiekvienos rungtynės yra svarbios, ypač namuose, kur turime apginti savo namų tvirtovę. Tai yra pirmas dalykas, – po mačo kalbėjo Stambulo ekipos strategas Erdemas Canas. – Mes mintyse šiek tiek spaudžiame save laimėti. Rungtynėse pasitaiko lūžio taškų, kai praėjusiuose mačuose atsilikdami nesugebėdavome tinkamai sureaguoti. Šįkart varžovams per ketvirtąjį kėlinį leidome įmesti 6 tritaškius. Džiaugiuosi, kad šis pratęsimas padės mums suformuoti nugalėtojų mentalitetą. Tai irgi yra svarbu. Ačiū visiems žaidėjams, kurie žaidė ar sėdėjo ant suolo, nes visi kovėsi. Mes turėtume geriau gintis, kaip kad darėme pirmoje mačo pusėje. Klydome atakuodami varžovų besikeičiančią gynybą, bet laimėti namuose visada yra gerai.“

„Kiekvienas žaidėjas prisiėmė atsakomybę, jog turi žengti į priekį ir komandai duoti naudos. Reakcija – būtent to mums ir reikia“, – pridėjo „Anadolu Efes“ treneris.

Scanpix/IMAGO/Seskim Photo nuotr./Willas Clyburnas
Scanpix/IMAGO/Seskim Photo nuotr./Willas Clyburnas

Naudingiausiai „Anadolu Efes“ gretose žaidė 20 taškų, 7 atkovotus kamuolius ir 28 efektyvumo balus per 40 minučių surinkęs Willas Clyburnas.

„Tai aš, visada toks buvau. Žaidžiu laisvai ir atsipalaidavęs, nejausdamas spaudimo. Galvoju, kad taip bus viso sezono metu, – sakė W.Clyburnas. – Tai tik vienerios rungtynės. Žinoma, mums reikėjo pergalės, ypač namuose po praėjusios savaitės nesėkmės. Viskas susiję su žaidimo gerinimu, žaidėjams reikia perprasti naują sistemą ir viską, kas čia vyksta. Mes turime naują komandą, tad bangavimo dar pasitaikys, bet turime susižaisti ir eiti pagal srovę. Dabar reikia pailsėti ir ruoštis kitos savaitės mačui.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas