Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 02

Kazys Maksvytis: „Šiandien „Barca“ žaidė puikiai, mes – vidutiniškai“

Dvi Kauno „Žalgirio“ išvykos paeiliui į Ispaniją – dvi itin skaudžios šios šalies grandų pamokos. Šįkart Kazio Maksvyčio komandai skaudų smūgį sudavė lietuviškoji „Barcelona“, rungtynes Katalonijoje laimėjusi 93:74.

Didžiausias Kauno „Žalgirio“ šį sezoną pralaimėjimas buvo patirtas praėjusią savaitę Madride, kai po nesėkmės Ispanijos taurėje Madrido „Real“ krepšininkais pyktį ant svečių iš Lietuvos išliejo rezultatu 96:69.

Dar po savaitės – išvyka pas kitą Ispanijos grandą, kurio namuose „Palau Blaugrana“ arenoje Kazio Maksvyčio komanda jautėsi lyg namuose, tribūnose jaučiant didžiulį žaliai baltų sirgalių palaikymą.

Vis dėlto tokia parama tribūnose „Žalgiriui“ neleido išvengti dar vieno stipraus ispaniško smūgio.

Pirmajame ketvirtyje pasižymėjo net septyni „Žalgirio“ žaidėjai, kai „Barcelona“ ekipoje taškus rinko vos du krepšininkai – Nikola Mirotičius ir Janas Vesely. Vis dėlto šių aukštaūgių taškų pakako, kad šeimininkai po pirmųjų 10 minučių pirmautų 19:17.

Jau šeštąją rungtynių minutę antrąja asmenine pražanga buvo nubaustas „Žalgirio“ įžaidėjas Isaiah Tayloras, o K.Maksvyčio komandą kankino ta pati problema – atakų organizatoriaus trūkumas. Per pirmąjį ketvirtį Kauno ekipa atliko vos 1 rezultatyvų perdavimą ir suklydo 5 kartus.

„Žalgiriui“ pavyko antrajame ketvirtyje susitvarkyti su klaidomis, kurių nebuvo iš vis, tačiau puolime sekėsi itin sunkiai, atlikus vėl vos vieną rezultatyvų perdavimą. Taškus „Palau Blaugrana“ svečiai rinko tik kovoje vienas prieš vieną, kai tuo metu kitoje aikštelės pusėje Šaro vyrai dalijosi kamuoliu, taškai krito po gražių komandinių veiksmų ir po dviejų ketvirčių K.Maksvyčio komanda atsiliko 36:46.

Žaliai balta jūra Katalonijoje aprimo po ilgosios pertraukos, kai „Barcelona“ ėmė absoliučiai dominuoti ir iškovojo pergalę. Tai buvo trečiasis stiprus Šaro smūgis buvusiai komandai „Palau Blaugrana“ arenoje per tiek pat žaistų mačų.

Pirmasis buvo 86:62, antrasis – 96:73, o dabar – 93:74.

VIDEO: Kazio Maksvyčio mintys po pralaimėjimo Barselonoje

Nesėkme pažymėtame mače „Žalgiris“ atliko vos 2 rezultatyvius perdavimus iki ilgosios pertraukos bei 11 iš viso, suklydo 14 kartų, o iš toli pataikė vos 2 kartus iš 9.

„Paprasčiausiai mums „Barcelona“ buvo per kietas riešutas. Aišku, nepatinka, kad šiek tiek per anksti nuleidome rankas ir neišlikome rungtynėse. Šiandien jie pasiėmė daugiau kamuolių puolime, atliko daugiau rezultatyvių perdavimų, buvo fiziškesni ir geriau dalijosi kamuoliu. Šiandien buvo sunkiau pasiekti pergalę“, – po mačo sakė Kazys Maksvytis.

– Kas pakirto rankas antroje mačo dalyje?

– Pirmoje pusėje didelių problemų nebuvo, nors pralaimėjome 10 taškų. Manau, kad gana tiksliai apibrėžėme, iš kur gavome taškus. Bloga antra pusė. Tikrai blogesnė už pirmą, nekalbant apie ketvirto kėlinio pabaigą, kai rungtynių nugalėtojas buvo aiškus. Tuomet turėjome drausmingiau laikytis rungtynėse ir laikytis pasikeitimų, kuriuos darėme. Manau, kad geresnės rungtynės nei prieš „Real“, bet šiandien „Barca“ mums buvo per stipri.

– Edgaras Ulanovas paminėjo fiziškumą. Ar jūsų nestebina, kad „Barca“ jus apstumdė, nors ir pasižymite fiziškumu?

– Kažkiek nustebino, kaip ir kova dėl kamuolių puolime. Jei žaidi prieš „Barca“, turi žaisti lygiai arba taip pat, o šiandien to nebuvo.

PIKENROLO KLUBAS: Rokas Jokubaitis – juoda atkarpa, pamąstymai apie NBA ir spaudimas Šarui
Šis video įrašas matomas
15min prenumeratoriams.
Pikenroloklubas-02.28-Thumbnail

– Achilles Polonaros žaidimas trečioje pozicijoje. Koks sumanymas ir ar galime tai išvysti ateityje?

– Ne, tai buvo laikinas sprendimas. Tomas Dimša turėjo pakeisti Rolandą Šmitą, bet truputį persigalvojau. Kaip sakant, maža klaida, kurią greit ištaisėme.

– Kaip galite paaiškinti statistiką, kad iki ilgosios pertraukos „Žalgiris“ buvo išskirstęs du rezultatyvius perdavimus?

– Mes visą sezoną dėl to kenčiame. Gana nemažai pasikliaujame žaidimu vienas prieš vieną. Turime žymiai pagerinti agresyvumą ir dalijimąsi kamuoliu.

– Kaip vertinate Isaiah Tayloro formą?

– Ji gerėja. Isaiah žymiai geriau atrodo treniruotėse, kaip ir visa komanda. Mes labai gerai treniravomės ir buvome labai fiziški. Buvome labai kovingi, bet to neperkėlėme į rungtynes. Šito neperkėlė ir Isaiah. Manau, kad jis bus geresnis.

VIDEO: Roko Jokubaičio ir Šarūno Jasikevičiaus patarimas „Žalgiriui“ – įmesti vienu tašku daugiau negu varžovas

– Antras skaudus pralaimėjimas iš eilės. Nuo ko galima užsikurti ir atsispirti prieš lemiamą sezono atkarpą?

– Svarbiausia nepalūžti viduje. Kaip ir minėjau, buvo geros treniruotės ir geras požiūris į pralaimėjimą. Šiandien paprasčiausiai „Barca“ žaidė puikiai, o mes – vidutiniškai. Turi būti atvirkščiai, jei norime laimėti prieš „Barca“. Turime išlikti kartu, pridėti fiziškumo ir daugiau komandinių veiksmų. Turime kabintis už atkrintamųjų, liko aštuonios rungtynės, iš kurių penkios – namuose. Visi šansai mūsų. Turime tai padaryti.

– Atrodo, kad stipriai kentėjote „short-roll“ situacijose. Ar tai yra koncentracijos klaidos?

– Nemanau, kad ši problema buvo pirmoje vietoje. Kai tu pasirenki kažkokią problemą, turi prisiimti ir riziką. Jeigu pasirenki agresyvesnę gynybą, gali nukentėti nuo tritaškių. Mes kažkiek kentėjome, bet gal labiau kentėjome nuo aukštų perdavimų ir frontinimo. Bandėme antroje pusėje tai ištaisyti, bet nesisekė. Jie mus gana aukštai pasigaudavo baudos aikštelėje ir mėtė į ten perdavimus. Neturėjome pagalbos iš silpnos pusės. Šioje vietoje „Barcelona“ gana gerai sudirbo.

– Koks jausmas žaisti prie tiek savų žiūrovų išvykoje?

– Jausmas yra super. „Žalgirio“ sirgaliai yra nuostabūs – tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Vieni keliavo su mumis, kiti atvyko savais keliais. Vieni atvyko ir iš Jungtinės Karalystės. Labai smagu turėti tokį užnugarį.

– Ką jums po rungtynių sakė pristabdęs Šarūnas Jasikevičius?

– Tiesiog palinkėjome vieni kitiems nesustoti ir siekti atkrintamųjų.

– Ką ši „Barcelona“ gali Eurolygoje?

– Tą, ką pamatėme šiandien. Jei spaudėme, mus baudė, jei keitėmės, jie rasdavo kelius. Jie reagavo greičiau nei mes. Jie parodė, kokio aukšto meistriškumo yra komanda. Pritariu jums, kad šiandien „Barcelona“ sužaidė vienas geresnių rungtynių. Deja, bet mes jiems tą leidome.

VIDEO: „Eurolygos diena“: „Žalgirio“ situacija bei svarbūs Šaro ir R.Jokubaičio ateities klausimai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas