Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 23

Kazys Maksvytis sveikino ir sirgalius, ir Keenaną Evansą: „Jo lubos siekia dangų“

Sausakimšoje Nemuno saloje – Kauno „Žalgirio“ (8-7) kalėdinė dovana sirgaliams. Keenano Evanso vedini šeimininkai 75:67 pranoko Miuncheno „Bayern“ (5-10). „Keenano lubos yra dangus“, – po mačo auklėtinio pasirodymą komentavo Kazys Maksvytis.

Rungtynes komandos pasitiko su ryškiais nuostoliais. Kauno komanda neturėjo traumuotų Luko Lekavičiaus, Tylerio Cavanaugh ir Manto Kalniečio, tuo metu Bavarijos komanda atvyko dar labiau išpešiota sudėtimi – be Vladimiro Lučičiaus, Andreaso Obsto, Nicko Weilerio-Babbo, Ognjeno Jaramazo ir Žano Šiško.

Pirmajame kėlinyje – dviejų įžaidėjų Keenano Evanso ir Cory Waldeno akistata. Kaip jau ne kartą šį sezoną galėjome įsitikinti, K.Evansas vienintelis geba išjudinti statišką „Žalgirio“ puolimą, o būtent toks jis buvo mačo pradžioje prieš uoliai gynyboje dirbusią „Bayern“.

Trečiasis „Žalgirio“ lyderio tritaškis iš vietos pakėlė ir tribūnose įsitaisiusį prezidentą Gitaną Nausėdą. Įsismarkavę šeimininkai per pirmąjį kėlinį supurtė 6 tolimus metimus iš 8 ir pirmavo 26:21. Galėjo būti ir geriau, jei ne pamirštos neišnaudotos pražangos ir klaidos gynyboje.

Pylos nuo trenerio gavo praėjusią Eurolygos savaitę dėl ligos praleidęs Ignas Brazdeikis. Krepšininko koncentracijos klaidos lėmė „Bayern“ spurtą 10:0.

Pelnęs 12 taškų per pirmąjį kėlinį, K.Evansas savo benefisą tęsė antrajame, per kurį įmetė dar 9 taškus. Dažnai klydę (9) Kazio Maksvyčio auklėtiniai po dviejų ketvirčių pirmavo 44:35.

„Išsimetame gerus metimus“, – žaidėjams, kurie per 8 minučių atkarpą įmetė 4 taškus, per minutės pertraukėlę sakė treneris Andrea Trinchieri.

Per trečiąjį kėlinį K.Evansas pridėjo dar 7 taškus, „Žalgiris“ pakėlė intensyvumą gynyboje ir prieš lemiamas 10 minučių priekyje buvo 60:48.

Ketvirtojo kėlinio viduryje – dvi perdegusio „Bayern“ trenerio Andrea Trinchieri techninės pražangos paeiliui, lėmusios tiesų specialisto kelią į rūbinę.

Kitoje atakoje K.Evansas išprovokavo tris baudų metimus, realizavo juos ir padėjo tašką rungtynėse.

„Sveikinimai komandai ir sirgaliams. Mačas buvo toks, kokio ir tikėjomės – fiziškas. Džiaugiuosi, kad rungtynes kontroliavome beveik visą laiką. Susitikimo pabaigoje kiek pabarstėme persvarą, bet noriu išlikti pozityvus. Sveikinimai sirgaliams, linksmų Kalėdų“, – po mačo sakė Kazys Maksvytis.

Iš viso amerikietis surinko 32 taškus (6/6 dvit., 5/9 trit., 5/8 baud.), atkovojo 4 ir perėmė 2 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, kartą suklydo ir surinko 39 naudingumo balus.

Pagal pastarąjį rodiklį „Žalgirio“ istorijoje modernioje Eurolygoje K.Evansą lenkia tik keturi žaidėjai (Tanoka Beardas, Arvydas Sabonis, Marcusas Brownas ir Justinas Dentmonas), pagal rezultatyvumą – trys žaidėjai (Justinas Dentmonas, Tanoka Beardas ir Saulius Štombergas).

„Nėra siurprizas, kad Keenanas gali sužaisti taip. Žinoma, nenoriu būti toks priklausomas nuo jo, norėčiau turėti daugiau tokių ginklų. Šiandien suradome Keenanui tinkamas situacijas, o kartais jis pats jas susirado. Džiaugiuosi už jį, tikiuosi, kad jis žais taip ir toliau“, – lyderio pasirodymą komentavo „Žalgirio“ strategas.

– Ar Keenanas Evansas yra talentingiausias žaidėjas puolime, su kuriuo jums yra tekę dirbti? Ir kur šio žaidėjo yra lubos?

– Lubos siekia dangų. Jis yra ne tik įžaidėjas, bet ir atakuojantis gynėjas. Jis užtikrintai užsibaiginėja atakas, ypač dvikovoje vienas prieš vieną, kur yra elitinis žaidėjas.

Turime nemažai variantų su juo – praėjusiose rungtynėse jis rinko taškus „off-ball“ situacijose, ir „pick and roll“, ir vienas prieš vieną. Talento jis turi nemažai. Džiaugiuosi už jį.

– Kiek esate susipažinęs su K.Evanso galimybėmis ir kaip sekasi komandą lipdyti aplink jį?

– Natūraliai išėjo. Matėte iš pirmų rungtynių, jog buvo kiek netiksli paskutinė ataka. Jis prisiėmė lyderio vaidmenį, atpažįsta situacijas, kuriose jaučiasi geriau, o tai ir komanda žino. Mes jo nestabdėme. Jis turi dideles galimybes, darysime tai ir toliau.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

– Puolimas laikėsi ant kelių žaidėjų pečių. Ar tai reikėtų sieti su sutrumpėjusia rotacija?

– Galime susieti su sutrumpėjusia rotacija, galima susieti ir su „Bayern“. Jie turi netekčių, bet buvo fiziški, dideli ir užėmė daug vietos aikštelėje. Jie davė kontaktą ir įvėlė mus į savo žaidimą.

Manau, kad pagal žaidimo stilių esame panašūs. Vienu metu krepšinis buvo sunkus, bet laikėmės 10-12 taškų persvara į priekį. Nieko nekeičiau, nes pirmavome. Kartais krepšinis buvo negražus akiai, bet tai lemia ir „Bayern“.

– Kaip jums atrodė dvi Andrea Trinchieri techninės pražangos?

– Visų pirma, tai labai gerbiu varžovų trenerį. Jis visada renkasi fiziškus ir atletiškus žaidėjus, sustato juos ir žaidžia atletišką bei įdomų krepšinį. Kad ir be kelių žaidėjų, šiandien jie bandė mums apsunkinti rungtynes.

Tuo metu, kai jis gavo technines pražangas, pakilimas buvo mūsų pusėje. Varžovai užsivedė ir sumažino skirtumą. Gerbiu trenerį ir nenoriu kažko daugiau komentuoti.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

– Ar Ignui Brazdeikiui reikia laiko, kad grįžtų į optimalią sportinę formą?

– Žinoma. Jis sirgo, turėjo labai sunkų virusą. Sirgo beveik savaitę. Žaidė prieš „Lietkabelį“, tuomet Palangoje... Sunku grįžti. Mes tikime Ignu. Viskas su juo bus gerai.

– „Bayern“ surinko daug taškų greitose atakose (20 iš 67). Kas nepavyko varžovus stabdant greitame puolime?

– Minėjome, kad tai gerai bėganti komanda. Kitas dalykas – jie pirmauja Eurolygoje pagal išmestus tritaškius. Norėjome sustabdyti pigius taškus greitose atakose ir tritaškius. Tai padarėme. Pirmoje pusėje neblogai dirbome ties varžovų atkovotais kamuoliais puolime – nusiėmė vos vieną. Po rungtynių turėjo vienuolika.

Atletiška komanda, kuri gyvena iš pigių taškų. Kai susitvarkėme su tuo, ypač su greitu puolimu ir tritaškiais, tuomet mums buvo lengviau.

– Tai buvo paskutinės šių metų „Žalgirio“ rungtynės namuose. Kokiomis nuotaikomis pasitinkate šventes?

– Ne man vertinti, tegul vertina vadovai ir sirgaliai.

Bet nepasakysiu, kad rezultatas blogas. Turbūt jis geras, bet iki labai gero ar puikaus trūksta 2-3 pergalių, kurias paleidome rungtynių pabaigose prieš „Crvena zvezda“ ir „Maccabi“. Turbūt dar kažką pamiršau.

Esame gerame kelyje – komanda dirba ir kaunasi. Jūs tai matote. Iki pilnos laimės trūksta poros pergalių.

VIDEO: „Eurolygos diena“: finalo ketvertas Kaune, ar „Žalgiris“ eis „va bank“ ir NBA paženklinti varžovai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas