Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
01 13

Keliaukime į A.Trinchieri išsvajotas treniruotes: pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir treneriui

Iš duobių lipęs Kauno „Žalgiris“ galiausiai subyrėjo rungtynėse su „Barcelona“ bei patyrė pralaimėjimą 73:91. Portale 15min – sporto komentatoriaus Ryčio Vyšniausko pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir vyriausiajam treneriui Andrea Trinchieri.
Andrea Trinchieri
Andrea Trinchieri / zalgiris.lt nuotr.

Po puikių rungtynių Velensijoje „Žalgiris“ į Barseloną atvyko per vėlai. Žinome, kad jų skrydis vėlavo, kelionė užtruko. Galime sakyti, kad ir rungtynės prasidėjo kiek per vėlai su 11 taškų minusine fora.

Paskui pavyko situaciją stabilizuoti, grįžti, antras kėlinys tikrai buvo solidesnis ir gynyboje, ir puolime. Tikriausiai sunku tikėtis „Žalgirio“ gero rezultato Barselonoje su tokiais dideliais bangavimais rungtynėse. Labai prasti buvo pirmas ir trečias kėliniai.

zalgiris.lt nuotr./Ginčo kamuolys
zalgiris.lt nuotr./Ginčo kamuolys

Varžovai, nors ir turi traumų, atrodė tikrai geros formos. „Barca“ žaidžia gerą atkarpą namuose – čia krito ir „Olympiakos“, ir „Real“, ir „Baskonia“. Faktas, kad „Žalgiris“ žaidė su stipriu varžovu, su dideliais varžovų penketais.

„Barca“ atrado lyderį netikėtą – Dario Brizuelą (24 tšk.), kuris iki šiol daugiausiai buvo įmetęs 9 taškus prieš „Žalgirį“. Jis atrodė kaip Devinas Bookeris iš „Phoenix Suns“. „Žalgiris“ tokio lyderio nerado – Keenanas Evansas bandė traukti, buvo atkarpų, bet tai nebuvo tas K.Evansas, kuris žudė „Valencia“ ekipą savo sunkiais metimais.

zalgiris.lt nuotr./Laurynas Birutis ir Edmondas Sumneris
zalgiris.lt nuotr./Laurynas Birutis ir Edmondas Sumneris

Daug ko pritrūko iš esmės: ir koncentracijos gynyboje, ir geresnio pataikymo, ir kai kurių žaidėjų tiesiog geresnio žaidimo. Turime -18 vakaro pabaigoje.

#2 Keenanas Evansas – 6

zalgiris.lt nuotr./Keenanas Evansas
zalgiris.lt nuotr./Keenanas Evansas
14 tšk. (1/5 trit.), 5 rez. perd., 2 per. kam., 4 kld., 15 naud. bal., 24 min.

Jau pirmi metimai su užsitaisymu po driblingo neįkrito, nepavyko atsivežti karščio iš Valensijos. Kažkiek gal pirmoje pusėje norėjosi daugiau agresyvumo, po išsikeitimų prieš lėtesnių kojų varžovus jis rinkosi metimus, kartais net ir nusimesdavo kamuolį.

Taip, buvo geresnių epizodų, bet sakyčiau, kad tik trečiajame kėlinyje K.Evansas pradėjo žaisti agresyviau, veržtis ir matėme, kad jam tas pavyko.

Ketvirtajame kėlinyje, kai „Žalgiris“ atsilikinėjo, proveržio iš jo pusės nebuvo. Kaip lyderis, jis turėjo epizodų, tačiau gerų rungtynių nesužaidė.

#4 Lukas Lekavičius – 4

zalgiris.lt nuotr./Rokas Jokubaitis ir Lukas Lekavičius
zalgiris.lt nuotr./Rokas Jokubaitis ir Lukas Lekavičius
3 tšk., 3 rez. perd., 4 naud. bal., 13 min.

Žinome, kad Luką Lekavičių Andrea Trinchieri naudoja kaip žmogų, kuris išjudina puolimą. To labai reikėjo, kai „Žalgiris“ stipriai paleido varžovus rungtynių pradžioje.

Šįkart L.Lekavičius mažai žaidė su K.Evansu viename penkete, dažniau jį keisdavo. Gaila, kad neįkrito keli laisvi tritaškiai greitajame puolime, nors metimai buvo geri.

Varžovai, kaip įprasta, bandė Luko ieškoti, atakuoti, bet nesakyčiau, kad su tuo buvo daug problemų. Energija iš jo pusės atrodė gera, tačiau trūko tikslumo.

Kažkiek nepavyko jo išvesti į geras situacijas žaidžiant „du prieš du“ su floateriais, metimais iš vidutinio nuotolio. Aišku, nepatraukė jis komandos, nedavė taškų atkarpų, ko yra tikimasi.

#8 Kevarriusas Hayesas – 2,5

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Kevarrius Hayes
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Kevarrius Hayes
2 tšk., 1/4 dvit., -2 naud. bal., 6 min.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas