Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 26

Keltis į „Real“ atsisakęs V.Micičius džiaugėsi atradęs sau tinkamą komandą Stambule

Gyvenimu Stambule besidžiaugiantis Vasilije Micičius praėjusią gegužę pratęsė kontraktą su „Anadolu Efes“ klubu, nors ant stalo turėjo karališkojo Madrido „Real“ pasiūlymą. Buvęs žalgirietis tinklalapiui „Euro Hoops“ pasidalijo mintimis apie galimybes žaisti NBA, motyvus nesikelti į Ispaniją bei puikią situaciją Stambule.
Vasilije Micičius
Vasilije Micičius / Euroleague.net nuotr.

„Turėjau pasiūlymą iš „Real“. Tai didžiausias vardas krepšinyje, bet mano karjera mane išmokė, kad ne viskas svarbiausia, kas yra ant popieriaus parašyta. Aš jaučiuosi laimingas čia, o tai man buvo labai svarbu priimant sprendimą likti“, – teigė V.Micičius.

Solidžiai praėjusį sezoną žaidęs serbas pateko į antrąją simbolinę Eurolygos komandą, o šį sezoną Vasia demonstruoja dar geresnius skaičius.

„Anadolu Efes“ gynėjas per 32 minutes pelno po 16,9 taško (55 proc. dvit., 41,9 proc. trit., 96,2 proc. baud.), atkovoja 3 ir perima 1,8 kamuolio, atlieka 6,7 rezultatyvaus perdavimo, fiksuoja 19,5 naudingumo balo.

„Žalgiryje“ prieš dvejus metus žaidęs įžaidėjas dabar yra septintas lygoje pagal pelnomus taškus, antras pagal rezultatyvius perdavimus, pirmas pagal perimtus kamuolius, šeštas pagal naudingumo balus.

Serbijos rinktinės gynėjas nebuvo linkęs per daug svarstyti apie savo šansus praverti NBA duris, nors kalbos apie tai užkulisiuose sukasi.

52-asis 2014-ųjų metų NBA naujokų biržos šaukimas šį klausimą palieka atviru.

„Kažkokių gandų ir kalbų yra, bet tačiau iki sezono pabaigos jokių sprendimų nebus. Koncentruojuosi tik ties šiuo sezonu“, – sakė „Anadolu Efes“ krepšininkas.

Atletas dukart paeiliui žaidė Eurolygos finalo ketverte, tačiau iki titulo jam vis pritrūko. Su „Žalgiriu“ jis krito pusfinalyje, o „Anadolu Efes“ – finale prieš Maskvos CSKA. Tarp šių dviejų kelionių jis jaučia skirtumą.

„Būdamas aukščiausiame lygyje tu kaupi patirtį, tampi ramesnis sudėtingose situacijose. Tai yra svarbu, – sakė V.Micičius. – Aš tą pajutau pernai finalo ketverto metu. Jame buvau prieš metus su „Žalgiriu“, tačiau tuomet labai jaudinausi ir nežaidžiau protingai. Antrąjį savo Eurolygos pusfinalį su „Anadolu Efes“ pasitikau daug ramesnis, kontroliavau save. Finale galbūt neparodėme geriausio savo veido, bet tos rungtynės davė didžiulės ir naudingos patirties."

Tai buvo sėkmingi „Anadolu Efes“ metai. Ergino Atamano auklėtiniai sudavė smūgį principiniam varžovui „Fenerbahče“ visuose frontuose – Turkijos lygos finale, Turkijos taurėje bei Eurolygos pusfinalyje.

„Kai atvykau čia, jie vis dar buvo favoritai, – apie pagrindinį derbį kalbėjo Vasia. – Sezono starte įveikėme „Fenerbahče“ šalies supertaurėje, pamatėme, jog galime su jais žaisti. Jiems pernai nesisekė. „Fenerbahče“ buvo geriausia komanda Eurolygos reguliariajame sezone, tačiau patyrė daug traumų. Buvome motyvuoti ir labai norėjome juos įveikti, aikštelėje atidavėme viską. Prieš juos pernai žaidėme 14 kartų bei buvome geresni.“

„Anadolu Efes“ marškinėlius V.Micičius užsivilko po karjeros etapo Kaune. Iki tol kasmet ekipas keitęs 25-erių 197 cm ūgio krepšininkas Stambule liko ir antrajam sezonui, o dėl to labai džiaugėsi darbu su E.Atamanu.

„Jis krepšinio aikštelėje man suteikė laisvę, – sakė serbas. – Kai pasirašiau sutartį, man buvo pasakyta, jog būsiu žaidėjas, keičiantis Shane'ą Larkiną bei Rodrigue'ą Beaubois. Aš tai priėmiau rimtai, nes žinojau, kad daugiau prašyti negaliu, tuo pačiu žinojau, kad komanda bus jauna, tad turėsiu galimybę save parodyti.

Taip ir nutiko, treneris laikėsi žodžio ir davė man pasireikšti, o aš rungtyniavau visą sezoną. Treneris buvo didelė dalis priežasties, kodėl aš likau Stambule. Tiek metų keičiau komandas, o dabar pagaliau radau tokią, kurioje man nereikia savęs kaskart įrodinėti. Kalbėjomės su treneriu, jis norėjo, kad likčiau, tad nebuvo priežastis išvykti.“

Komandos branduolį išsaugojusi Stambulo ekipa išlieka konkurencinga. Šiuo metu „Anadolu Efes“ yra viena iš dviejų Eurolygos komandų, kartu su „Barcelona“, kurios per dešimt rungtynių iškovojo dvi pergales.

„Labai svarbu, kad liko Bryantas Dunstonas. Jis yra unikalus žaidėjas, su kuriuo man patinka žaisti. Džiaugiuosi, kad liko ir Sh.Larkinas. Šie klubo ėjimai parodo, kad žaidėjams suteikiamos geriausios sąlygos, kad jie liktų Stambule.Turėjome gerą sezoną pernai, buvome geidžiami rinkoje, bet mes viską turime čia, tad likti nebuvo sunku“, – sakė V.Micičius.

Po truputį artėja ir V.Micičiaus akistata su „Žalgiriu“, kuri gruodžio 17-ąją įvyks Kaune.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas